Hirdetés
-
GAMEPOD.hu
Gyakori kérdések és alkalmazás ajánló
Új hozzászólás Aktív témák
-
buherton
őstag
Szintén három kolbász?
Ezzel esetleg meg lehet oldani? [HP USB-C Dock G4]
tely, baly, fojó, mennyél, mingyárt, telyföl, tolyás, malyd, kapú, egyenlőre, ejsd, jáccani, ahoz, fúj, hüje, muszály, alat, álok, lasan, fojtatás, ál, fontós, költsön, eggyüt, lyob (jobb?), mek, mongyak, milyért - !!! Tanúlyunk már meghejjessen irni... !!!
-
veterán
-
blakey
titán
Egyébként azon gondolkodom, hogy az iMac-et egy MBP-re cserélem, de majd jövőre eldől, egyelőre csak kósza gondolat.ELADÓ: iPhone 12 Mini gyári, bontatlan, fekete szilikon tok *** " Aki udja, csinálja, aki nem, az tanítja" - G. B. Shaw *** "Ne kérdezz többet, mint amennyi a hasznodra válik." - Dante *** "Csak akkor tehetsz meg mindent, ha már semmid sincs." - Harcosok klubja ***
-
norbertoth
senior tag
Kipróbáltam már a Macos Monterey 12.1 bétát, hátha javítottak pár számomra bosszantó hibát, de semmi Safariban ha fentről lenyitom a menüt receg az egész címsor, (kb 20 tab van megnyitva) ha oldalról előhívom a menüsávot, az is recegve jön elő. Azért az számomra hihetetlen hogy több mint egy hónap alatt egy fejlesztő sem vette ezt észre
• iPhone 15Pro Max • Macbook Air M1 • LG OLED 55” CX • BOSE • Asus AX92U • WD Blue SSD • Xbox One S
-
bmakszim
senior tag
válasz norbertoth #101256 üzenetére
Az "érzéketlen" trackpad-et viszont úgy tűnik megjavították.
[ Szerkesztve ]
-
félisten
válasz Blaise #101258 üzenetére
apple.com/hu, kb. másfél hónapja.. de ez a negyedik konfiguráció, az első hármat lemondtam, mert meggondoltam magam, ezért csúszott idáig, háromféle 14" után lett a 16"-os, miután megnéztem élőben.
nem vagyok biztos benne, h a 16" az optimális, de most pl. az ölemben használom, és ott tökéletes (attól féltem, hogy az lesz szenvedős)
ami nem jó benne így elsőre, az talán az, hogy túl nagy a trackpad, értelmetlen teljesen, és bár nagyon jó a palm rejection, de még így is van olyan, hogy eltéveszt valamit
[ Szerkesztve ]
while (!sleep) sheep++;
-
NC-17
csendes tag
Sziasztok,
csatlakoztam egy M1 Air-rel és nagyon tetszik, baromi gyorsan végzi a dolgát.
Az akksit kímélem azzal, ha folyamatosan töltőn van a gép? Asztalon van és nem nagyon mászkálok vele a házban, szóval nem gond ha általában rá van csatlakoztatva. Hasznos lehet, vagy nincs értelme? -
veterán
-
félisten
válasz sityupityu #101261 üzenetére
> Ha állandóan töltőn van azzal ártasz a legjobban neki.
Ez nem igaz. Valójában a toltoaramkor egyébként is engedni fogja, hogy időnként leessen egy kicsit a toltottseg, stb.
Lenyeg: semmi problémád nem lesz az M1-eddel sok-sok-sok évig, ha a tolton hagyod. Az a legnagyobb onszopatas, hogy lehet, hogy plusz 5%-al több kapacitásod maradt 4 ev múlva, de közben meg állandóan variáltál az akkuval. aztán max 5 ezer forinttal többet fog érni a használtpiacon.
tenyleg, hagyjukmar
while (!sleep) sheep++;
-
veterán
Újat mondtál, mert az égvilágon sehol sem ajánlják, hogy egy laptopot állandóan a töltőn tartsunk, és ez kötve hiszem hogy nem lenne igaz egy macbook-ra. Eleve ellentmond az egész a lítiumos technikának az a tény, hogy állandóan max kapacitáson legyen. Semmilyen eszközben nem ajánlják ezt amit te mondasz.
De mindegy, nem vitaindítónak szánom, elfogadom amit mondasz.szerk: "Valójában a toltoaramkor egyébként is engedni fogja, hogy időnként leessen egy kicsit a toltottseg, stb."
Ez tiszta sor, így van. De pont ez miatt mennek feleslegesen ciklusok a kukába, és ezáltal rövidül az élettartam.[ Szerkesztve ]
--albán bérgyilkosok, nürnbergi gengszter... na hagyjál már!--
-
veterán
válasz sityupityu #101265 üzenetére
Miert ha a semmiert leveszegeted a toltorol akkor nem mennek bele felesleges ciklusok?
egyebkent meg egy ido utan kitanulja a gep a szokasaidat es 80 szazalekon hagyja az aksi toltottseget. Ha folyton leveszed akkor ugy erzekeli hogy mindig maxra kell toltenie mert hordozva hasznalod. Na az az ami igazan art neki (relative)
[ Szerkesztve ]
Addig gyorsítottuk a világot míg mi magunk maradtunk le...
-
félisten
-
Smiley
addikt
Ez hulyeseg, ezek hordozhato gepek... ergo azert veszed, hogy akksirol menjen. Legalabbis en ha folyamatosan csak asztalnal hasznalnam akkor nem vennek notit. Nekem eddig az osszes notim amikor tudott csak akksirol ment. A 11 eves macbook-ban, most lehet olyan 17xx ciklus es koszoni szepen meg mindig elmegy 2,5 orat.
Én mondol, Maga mondol, Én mondol. Így kell normál beszélgetni...
-
NC-17
csendes tag
Köszi mindenkinek. Vonat utakon, külföldön, vidéken, sok esetben nem is tudnám persze, arra gondoltam, annyit megtehetek otthon, hogy töltőn tartom ha szükséges de akkor nem törődök vele, csak ártanék vele. Szimplán használom kisebb odafigyeléssel.
-
Silεncε
őstag
A Notesban ha list nézetben vannak a jegyzetek, 65%-on pörgeti konstans a CPU-t. Ez, ha jól láttam, már évek óta probléma. Nem szinkronizálás, mert gallery módban nem csinálja. Eddig más szoftverrel még langyos se volt a gép, a jegyzeteket megnyitva viszont felmelegedett
[ Szerkesztve ]
-
Parson
addikt
válasz Smiley #101268 üzenetére
A kulcsszó a 'hordozható' - Senki nem kötelez rá, hogy hordozd. Ergo miért ne lehetnének olyan életszakaszok, amikor nincs szükség a hordozhatóságra, és olyanok, amikor van. Ettöl függetlenül asztalnál is lehet használni akksiról, ha vki akarja, nem csak út közben.
[ Szerkesztve ]
───────────── P r o / E N G I N E E R ─────────────
-
veterán
válasz adamssss #101266 üzenetére
Mennek bele úgy természetesen. De ha töltőn hagyod állandóan, és a gép hagyja magát lemerülni mondjuk 95%-ra és onnan nyomja mindig fel magát százra, akkor azokat is számolja, és nem pont 5%-nak fogja őket venni. És ilyenből nem kell nagyon sok, hogy egy teljes ciklusnak vegye.
Ennél a 80%-os résznél valamit félreértettél szerintem amikor olvastad. A töltési szokásaidat fogja megtanulni. Azt meg úgy tudja, hogy ha érzékeli, hogy mikor húzgáltad le korábban rendszeresen a töltőről. Azt fogja megjegyezni, hogy ha mondjuk mindig 90% alatt leveszed. Hogy ha ezt megtanulja, akkor tovább hagyva a töltőn sem fogja felnyomni 100%-ra. De ez nem arra vonatkozik, hogy ha állandóan rajta van. Ha állandóan a töltőn van, akkor miből tanulna?
Én sem tartok be sok mindent egyébként. Meg az is igaz, hogy ha tönkremegy esetleg az akku benne ,akkor fogja és kicserélteti az ember, nem egy nagy dolog pénzben sem.
Nem offolok itt ezzel tovább. Viszont (és most hagyjuk az apple-t, macos-t stb) a tisztánlátás miatt érdemes lenne utánanézni magára a lítiumos technológiára és működésére, és hogy mi jó neki és mi nem. Akár külön az ion és a polimer vonalon is.--albán bérgyilkosok, nürnbergi gengszter... na hagyjál már!--
-
sz.balazs.95
veterán
válasz adamssss #101266 üzenetére
Is.
Az is csökkenti az akku élettartamát, ha konstans nagyon alacsony vagy nagyon magas tartományban van a töltöttsége, meg az is, ha felesleges ciklusok mennek bele.
Az egyébként egy jó kérdés, hogy melyiktől romlik gyorsabban az akku. Nekem az a gyanúm, hogy a sok kis töredék ciklus, ami a töltőn hagyáson keletkeződik, önmagában kevésbé terheli az akkut, hiszen egy teljes ciklus jóval több idő alatt jön létre, viszont az akku magas feszültségen való tartása meg ezt ellensúlyozza, és kb ugyanott vagy.Szerintem kb mindegy, mit csinálsz, x év elteltével úgyis cserélni kellene az akkut.
Don't sing if you want to live long, they have no use for your song, you're dead, you're dead, you're dead, you're dead and outta this world.
-
sz.balazs.95
veterán
Ó, dehogy nincs...
Don't sing if you want to live long, they have no use for your song, you're dead, you're dead, you're dead, you're dead and outta this world.
-
félisten
válasz sz.balazs.95 #101274 üzenetére
Ja telleg, a Gnome Shell, na jo, abba en is belefutottam
while (!sleep) sheep++;
-
tag
Egy friss tapasztalást szeretnék megosztani.
2021 februárban vettem egy MacBook Pro-t M1 chip-pel, aztán máshogy alakult az élet és végülis nem kezdtem el használni, nem bontottam ki, nem aktiváltam. Végül eladtam a laptopot, abban a sziklaszilárd tudatban (my bad, hogy nem néztem utána jobban), hogy az aktiválástól indul az 1 év Apple garancia, a bolti 3 év meg már ketyeg a vásárlástól számítva.
A vevőm jelezte vissza, hogy a kibontott és frissen aktivált laptopra az Apple garancia az én eredeti, februári vásárlásomtól él, vagyis már nincs hátra 1 év belőle.
Felhívtam az Apple-t, hogy mégis mi a helyzet, mert egyrészt nem így tudtam, másrészt nem ezt tapasztaltam korábban akármilyen Apple eszközt vásároltam, harmadrészt az iCentre is úgy tudja, ahogy én (megkérdeztem).
A support is megerősítette, hogy "garanciális igények esetén a garanciális időszak a leszállítás időpontjától számított 1 év, míg a Polgári Törvénykönyv alapján felmerült szavatossági igények esetén a garanciális időszak a leszállítás időpontjától számított 2 év", és a leszállítás időpontja az a kisker vásárlás időpontjával egyezik meg.
Ettől függetlenül a kisker Euronics 3 éves jótállása él a vásárlás időpontjától, szóval végülis van garancia a termékre, nyilván jobban örültem volna az Apple saját garanciájának.Summa summarum, szélsőséges eset, hogy ennyi ideig nem aktivál valaki egy megvásárolt eszközt, ezzel együtt a fentiekre és a pontos garanciális feltételekre érdemes jobban odafigyelni. Nekem is a jövőben.
-
NC-17
csendes tag
válasz TheShow #101276 üzenetére
Ez hasznos infó, én AirPods Max-ot vásároltam nemrégiben másodkézből.
Bontatlan volt, 1 év garanciával hirdette a srác (ajándékba kapta valaki mástól 1 hónappal a vásárlásom előtt), persze serial check-et néztem előtte és láttam, hogy már 1 hónapja ketyeg a garija.. új volt nekem is. -
Jano_023
őstag
válasz NC-17 #101260 üzenetére
Alapvetően én is asztali gépnek használom az Air-t de ha megyünk hétvégén valahova akkor jó ha velem van és keddenként olyan helyről dolgozom ahol csak akiről megy. Én esetleg azt javaslom hogy hétvégén ha nem használod annyit akkor ott használd alkuról és hétfőn tedd vissza.
''Az életet nem a lélegzet vételek száma határozza meg, hanem azok a pillanatok mikor eláll a lélegzetünk !''
-
Pano
addikt
Sziasztok!
Adott egy ilyen usb-c dokkoló. Elég régi darab, de vajon -szerintetek- működhet M1-es Macbook Air-el? Eddig minden noti vitte, csak ugye most itt nem PC-ről beszélünk.
Valamint, mennyire valid továbbra is, hogy az M1-es chip rosszul kezeli az 1 és/vagy 2 rákötött külső monitort (villogás, random ki-be kapcsolás ilyenek.)[ Szerkesztve ]
-
mazsiii92
aktív tag
Szia!
kb egy hete használok iStyle-os dokkolót, abba megy egy FullHD monitor DVI - HDMI kábellel és tökéletes a kép, semmi villódzás vagy ki-be kapcsolás. Két M1 Airen is próbáltam (munkahelyi és privát).
iPhone 15 Plus , Watch Ultra 2 , Beats Studio Buds+, R7-5700x+4070+32G
-
Jano_023
őstag
válasz TheShow #101276 üzenetére
Köszi hogy megosztottad. Ez már egy ideje így van és mások is bele szaladtak ebbe. Ahogy megvetted és bekerül a rendszerbe automatikusan el kezd kegyedgnih az idő.
De ez elég fontos és hasznos info aki esetleg még nem tudta. Az összefoglalóba is bele mehetne ha esetleg nem lenne benne.''Az életet nem a lélegzet vételek száma határozza meg, hanem azok a pillanatok mikor eláll a lélegzetünk !''
-
trobi28
addikt
2020-as Air-el olyan gondom van, hogy az iPhone XS által megosztott netet bizonyos időközönként eldobja. Hol 10 perc után vagy fél óra után, olyankor újra kell csatlakoztatnom, mert automatikusan csak akkor csatlakozik, ha fel van oldva a telefon. Beállítások között nem találtam semmi gebaszt, mindkét készülék a legfrissebb rendszerrel üzemel. Monterey előtt nem tapasztaltam ezt a gondot, ez hozta
Van valami javaslat, hogy mit lehetne tenni? Nem szívesen mennék csak ezért vissza egy előző főverzióra.Boldogok a tudatlanok, akiket nem terhel gondolat súlya!
-
KompÓth
csendes tag
Sziasztok!
Ha az apple.com-ról rendelek apple terméket (mac mini m1), akkor is 3 év garancia jár rá? Garanciaidőt a honlapon nem látok kiírva.
-
r4z
nagyúr
válasz KompÓth #101288 üzenetére
Ha maganszemelykent rendeled, szamla elleneben jarnak az ottani rendelesre is a plusz evek ertektol fuggoen, barmelyik APR-be viheted. Apple.com-rol vettem az iPhone SE-met, kerdes nelkul csereltek a 2. evben az iCentre-nel, miutan bemutattam a szamlat.
[ Szerkesztve ]
Into the void, into the emptiness, into the place beyond form
-
kid46
tag
üdv. valaki használ total commander 10.0 ? macbook air m1 en?
-
-
NC-17
csendes tag
válasz trobi28 #101287 üzenetére
Az M1 Air-em ugyan ezt csinálja.
Sőt, az iPad Air-em is csinálja.
Apple leírása alapján reseteltem a személyes hotspot-ot az iPhone-on, de nem javult meg.
Azt hittem a telefonommal van a baj, de ezek szerint másnál is előfordul.
Tök jó, hogy ilyen árkategóriájú termékek mellett nem vagyunk képesek huzamosabb ideig hotspot-ról tevékenykedni. -
R a y
senior tag
válasz NC-17 #101297 üzenetére
tök mindegy melyik mac verzió, melyik ipados, vagy melyik ios, mindig össze vissza működik. Annó ipad topikban ki lettem oktatva, hogy a cellularos ipad hülyeség. Hát nem. Több iPadem is az volt, mostani M1 Pró is az.
Ami okozhatja a gondot, az az energiatakarékosság az ios részéről. Ha androidos telón osztom meg a netet, akkor ott be lehet állítani, hogy ne mobil hotspotnak sugározza magát, hanem rendes wifinek. Na az sose szakad meg.Szerk:
kb 2011ben a Cydiás tehtering is frankóbban működött mint a gyári megoldás....[ Szerkesztve ]
Ha olyan releváns találatokat akarsz látni, mint amilyeneket a 2000-es években kaptál, akkor használd a Yandex-et. ~ Pro Bono Publico ~ | Ephesians 6:10-18 |
-
NC-17
csendes tag
válasz R a y #101298 üzenetére
Ami okozhatja a gondot, az az energiatakarékosság az ios részéről. Ha androidos telón osztom meg a netet, akkor ott be lehet állítani, hogy ne mobil hotspotnak sugározza magát, hanem rendes wifinek. Na az sose szakad meg.
Na ez jól hangzik, kár, hogy nincs ilyen opciónk. Legalább töltőre csatlakoztatva működhetne.
Új hozzászólás Aktív témák
- 2021 Macbook Pro 14 - M1 PRO - 16GB - 512GB - HU - gar 2025.07
- 15 hüvelykes MacBook Air M3 chip 8 magos CPU-val, 10 magos GPU-val, 256 GB Midnight
- 15 hüvelykes MacBook Air M3 chip 8 magos CPU-val, 10 magos GPU-val, 512GB SSD asztroszürke
- Apple Macbook Air A1466 i7. 8/256Gb Laptop
- MacBook Pro 2019 13" Újszerű 8GB/128ssd/1-3 hónap gar./Akku 94%/p3811
- Eladó 16" M3 MAX Macbook Pro Asztrofekete 2026 Dec.27-ig Garancia
- Apple MacBook Pro 2011 13" i7 8GB RAM 256GB SSD
- MacBook Pro tok tomtoc Sleeve Kit - 14" , fekete
- Macbook Air 2017 A1466 (13" 1440x900 kijelző, i5 1.8GHz, 8GB RAM, 256GB SSD
- Macbook Pro 16" - 2019, 8 mag i9 32/512GB, 4GB Radeon, touchbar, garancia
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest