Hirdetés
-
GAMEPOD.hu
Élet az Egyesült Királyságban…
Új hozzászólás Aktív témák
-
melon
tag
Oh ez egy picit mas terulet. Azert batorkodtam rakerdezni, mert volt korabban jonehany devops/sysadmin pozicio, ami erintoleges azzal, amit en csinalok, de itt altalaban specifikus tudas kell: jenkins, CI, amazon/rackspace cloud ismeretek, chef/puppet, varnish, memcache, redis, mysql, nosql, stb. azaz large scale webhosting es a hozza tartozo kornyezettel kapcsolatos 'architect' dolgok plusz sok scripting ismeret: sh, ruby, python, stb.
Ha mar hianyzik a kozelmultbol a relevans tapasztalat, akkor szerintem ugy jarna a legjobban, ha elobb egy par hetes work experience jellegu helyet keresne, aztan par honap internship - akar fizu nelkul, vagy minimalis koltsegteritessel, utana konnyebben nyilnak a junior poziciok, mert addigra mar lesz relevans tapasztalat.
A SEO es a blogolas meg a content management azert nagyon mas, ha hardver support meg network admin a cel, akkor ez mindenkepp 'lyuk' az oneletrajzban, es ezt maskepp nem nagyon lehet betomni szerintem sajnos.
-
tildy
nagyúr
Hat, egyik terulet nem jott be ( anyagilag) , ezert van visszateres ahhoz ami anno mukodott. A cel leginkabb megtalalni azt, amit elvezettel csinal, es penz is van belole.
"Tartsd magad távol azoktól, akik le akarják törni az ambíciódat! A "kis" emberek mindig ezt teszik, de a nagyok éreztetik veled, hogy te is naggyá válhatsz" - Mark Twain
-
melon
tag
Akkor ld az elozo hozzaszolasom kozepetol a lenyeget, szerintem internshipet kellene eloszor nezegetnie, es utana maris van relevans es friss tapasztalat, es jobb esely lesz a junior poziciokra is, onnan meg par ev, es senior poziciok jonnek. Szepen fel kell epiteni, ha ket honap alatt nem jott lehetoseg, akkor esetleg a CV-n valtoztatni itt-ott, kulcsszavakra optimalizalni, a CV iras tiszta SEO + copywriting, de szerintem tudjatok ti ezt nagyon jol
-
Ivan15
senior tag
forditva: penz akkor lesz majd, ha valahol hasznossa teszi magat -es akkor lesz sikerelmeny is es penz/ elvezet -mindegy hogy hol -informatikan kivül/belül. Neki kell nyujtani vmit vhol valogatas helyett Ehhez pedig egy egeszseges önertekeles nelkülözhetetlen. Mit tud rögtön munkaba allas utan közvetlenül mar a következö napon nyujtani? Ezzel kellene tisztaba kerülni mar.
[ Szerkesztve ]
-
tildy
nagyúr
-
kornel76
aktív tag
Sziasztok!
Van itt valaki aki NI területen éldegél (Belfast illetve vonzáskörzete)?
Ha igen , meg tudná mondani mi a helyzet meló fronton?
Nagyon úgy néz ki sajnos ( vagy nem is annyira sajnos, majd a jövő megmondja) ,hogy nekem is szerencsét kell próbálnom angol nyelvterületen kormányunk külföldi cégeket "segítő" gazdaságpolitikája és rezsicsökkentése miatt. Ismerőseim (barátaim) élnek Belfastban , a szállás így valószínűleg megoldott lesz. Megtakarítás is lesz kb -2-3 hónap kint tartózkodáshoz addig csak lesz vmilyen lehetőség.
A terület amin szeretnék elhelyezkedni az IT (mily meglepő ).
7-év CSC tapasztalattal a hátam mögött , angol nyelv ismeretttel (heti szinten kell beszélnem indiai, pakisztáni emberkékkel, nehezen de megértem mit akarnak (rettenetes az akcentusuk az biztos és szerintem ők ugyanezt mondják az enyémről).
Ha valaki tehát NI- Belfast környékéről tudna IT -s munkatapasztalotokról akár priviben is felvilágosítást adni, azt megköszönném.Nem állást keresek itt a PH-n mielőtt valaki megtámadna ezzel, csak tájékozódnék a lehetőségekről, elég érdekes dolgokat lehet mostanság hallani UK munka fronton, de én a magyar sajtóban megjelent híreknek nem hiszek .
DIABLO 3 BattleTag: HelldogHun#2707 <Hurkak> / Mechwarrior Online : HelldogHun / SW Battlefront 2 - H3LLD0G-HUN
-
tildy
nagyúr
válasz kornel76 #14656 üzenetére
Nem az ilyen mentalitasu emberekkel szokott a gond lenni. Korrektel kerdezel, pontosan, lenyegretoroen. Balinov Irorszagban el, de az nem Eszak-Irorszag. Lehet van valaki NI\-ben, de igy hirtelen nem ugrik be.
Jobsite.co.uk-n nezz szet."Tartsd magad távol azoktól, akik le akarják törni az ambíciódat! A "kis" emberek mindig ezt teszik, de a nagyok éreztetik veled, hogy te is naggyá válhatsz" - Mark Twain
-
kornel76
aktív tag
Köszi ránézek.
Eddig a nijobs.com-ot nézegettem, de ott nem igazán találtam megfelelőt (valszeg mélyebben bele kell vetnem majd magam , felületesen nem lehet keresgélni) de valszeg ha ki kell mennem akkor 500+ pédány CV-t viszek és még a sarki nyilvános WC-ben is le fogom adni őket.
Még 1x köszönöm.DIABLO 3 BattleTag: HelldogHun#2707 <Hurkak> / Mechwarrior Online : HelldogHun / SW Battlefront 2 - H3LLD0G-HUN
-
legiaap
félisten
Ma kaptam meg a P60-am és észrevettem egy furcsaságot.
A Previous Employment rész teljesen üres.
Elöljáróban annyit, hogy mikor munkahelyet váltottam basztak odaadni a papírjaimat és így a P45 helyett, P46-al indítottam. Viszont az adóév végén kaptam egy sms-t tőlük, hogy küldjem el nekik az NI számomat mert kéne az adóbevalláshoz. Tehát elméletileg ők is megcsinálták az ő részőket, akkor nem értem miért nem szerepel a P60-on.
1. Járt már valaki így?
2. Lehet ebből későbbiekben problémám?
3. A payslip-emen eddig 810L M szerepelt, viszont a P60-on 810LM1. Ez mit jelent?[ Szerkesztve ]
How are U today? Just kidding...I don't care!
-
tildy
nagyúr
válasz legiaap #14659 üzenetére
Emergency tax code.
[link]
"You’ll be on an emergency tax code if your payslip says your tax code is 810L W1 or 810L M1."[ Szerkesztve ]
"Tartsd magad távol azoktól, akik le akarják törni az ambíciódat! A "kis" emberek mindig ezt teszik, de a nagyok éreztetik veled, hogy te is naggyá válhatsz" - Mark Twain
-
legiaap
félisten
Érdekes. Az első melóhelyemen még volt emergency tax code-om. Ott 0T volt. Azt hittem csak az az egy fajta emergency tax code létezik. Akkor sokat is vontak, viszont az itteni payslippeimen szereplő 810L M-el nem.
Csak a P60-on tüntették fel 810L M1-ként.[ Szerkesztve ]
-
eszgé100
őstag
válasz legiaap #14661 üzenetére
kapsz majd a mekitől is egy p60-ast, semmi bajod nem lesz belőle. annyi, hogy, ha kérik valahol, akkor egyszerre kell bemutatni.
más: mai napi méreckedés után újra csatlakoztam a két számjegyű súlyú emberek népes(?) táborába
"-Meddig tart a játék? -Amíg mindenkinek ki nem verik a fogát..."
-
MaciG
addikt
Keresgettem itt a topikban ,de nem igazán találtam, hogy önéletrajzot milyet kellene írni. Azt tudom miket írnék bele, csak valami "alap séma" kellene. Valaki esetleg tud ajánlani valamit? (Tudom a google tele van velük, de itt inkább olyanra gondolok, hogy "Szerintem xy az jó, nekem bevált,stb.)
BANZAII
-
legiaap
félisten
Bakker néztétek az O2 új előfizus csomagját?
Baromi jól ki van találva szerintem.
O2 Refresh névvel keressetek rá.[ Szerkesztve ]
-
tildy
nagyúr
Szerintem meg nem. Ehhez is kell hozzaertes, tudni, mire "harapnak". Osszeszedettnek es elonyoket kiemelonek kell lennie, en a sajatomban direkt az elejen osszeszedtem a keywordoket is. |( PHP, ZEND, HTML5, CSS, stb.)
-
eszgé100
őstag
hmmm. elölről kellett kezdenem ezt a hsz-t, mert kb. 10 perce küldtem el a panaszom az ebaynek, hogy a habokban van a biciklikerekem, és mire megkérdeztem volna tőletek, hogy ilyenkor milyen esélyeim vannak a refundra már meg is érkezett az összeg a paypalomra. az egész nem tartott 5 percig sem
"-Meddig tart a játék? -Amíg mindenkinek ki nem verik a fogát..."
-
tildy
nagyúr
Sajnos sok esetben "keresomotor". Szerinted hany ugynok olvassa el a cv-t rendesen? Sokszor azt nezik xy dologban hany ev tapasztalat es ennyi. Neha meg azt sem.
Fokepp ugynokok szokta ez alapjan keresni. 60 hivas 3 nap alatt pl. Ha annyira mindegy lenne, mi van a CV-ben , akkor nem lenne kulonbozo erdeklodes, mindenfele finomhangolas utan. Az elso CV-mnel a kutya se keresett szinte. A madosikat mar segitseggel raktam , hogy professzionalisabbnak tunjon.
Arrol nem is beszelek, hogy Esmeinet is minap irtuk at ( nem, kep nem volt benne, egy oldalas volt , de megsem tunt teljesen osszeszedettnek, pont , mert a lenyegi info nem volt az elejere kiemelve) .
Tobbek kozt innet a forumbol is kaptunk par tippet.
[ Szerkesztve ]
-
tildy
nagyúr
Abban az esetben is, ha tudod hova megy, erdemes az elejere osszeszedni .
pl. Nekunk az elejen ugye vagy a keywordok, vagy a Technical Snapshot van, kozepen idorendben visszafele a munkatapasztalat, vegen az iskolak, nyelv.Az sem mindegy, hogy mi van benne, pontosabban hogyan van benne. Ugyanazt a tapasztalatot kismillio modon le lehet irni ( nem veletlen irtam a professzionalisabb megfogalmazast).
-
félisten
Nekem viszonylag jelentos interjuztatoi tapasztalatom van, nyilvan ez alapvetoen arra az iparagra vonatkozik, ahol en dolgoztam idaig (fejlesztes). A szabaly nagyon egyszeru: azt nezem, hogy az illeto mit csinalt idaig. Ezt meg egy egyetemistanal is lehet csinalni, gond nelkul.
Ha nem csinalt semmit, akkor aztan lehet akarmilyen professzionalis az eletrajz, meg hemzseghetnek a buzzwordok, megy a kukaba. Ezzel persze kiszorjuk azokat a tehetsegeket , akik idaig semmit/majdnem semmit csinaltak, de most rajottek, hogy a jovoben szorgalmasak szeretnenek lenni, dehat az elet kemeny.
[ Szerkesztve ]
while (!sleep) sheep++;
-
tildy
nagyúr
Normalisabb helyeken ebbe :
1. belekerdeznek
2. tesztet iratnak ( ha mar IT teruletrol van szo).Nekem ket lapra alig fer el a munkatapasztalatom, pedig altalaban munkahelyenkent nem nagyon irok 5-6 sornal tobbet. Es ebben sokszor mar a portfolio is benne van.
Amugy en nem azt mondom, hogy csaljon az ember, hazudjon magarol. Nem gerinces dolog ( en pl meg sose tagadtam le a diplomam, semmilyen allasnal).
En csak azt mondom, emelje ki azokat a dolgokat, amiket elvegzett, amiben jo.
A te mentalitasoddal ( en ugy erzem) pl. egy junior vagy graduated emberke soha nem kapna senkitol se lehetoseget.
[ Szerkesztve ]
-
félisten
Most olyan szituaciokrol beszelunk ugye, ahol a felvetelizok szama joval meghaladja a felveendo emberek szamat. Termeszetesen akinel van esely, az megy a tesztre/interjura. Nem tudsz mindenkit leinterjuztatni/letesztelni, nagyon draga az interjuztatok ideje.
Az elso kb. 50 (szerk: inkab tobb) interjun pont juniorokat/frissen vegzetteket interjuztattam, es kaptak lehetoseget sokan, most tenyleg azt gondolod, hogy hagytak volna evekig interjuztatni, ha szarul csinalnam? Most arrol beszelek, hogy volt, aki bejott, es latszott, hogy mondjuk 8 ev alatt tolta le az egyetemet, es kozben nem csinalt semmi szakmaba vagot. A masik CV-n meg az latszik, hogy mondjuk 6 ev alatt befejezte, mikozben volt egy osztondija itt, ket nyari munkaja ott, meg egy hobbiprojektje amott. Az elso verziobol van mondjuk 30, a masodikbol 10. Nyilvan az utobbi tizre fogunk utana raszanni kb. masfel embernapnyi idot, beloluk valoszinuleg lesz 1-2 jo. Egy developer egy multicegnek irodakoltseggel, mindenestol kb. napi 1000 dollarba kerul Magyarorszagon is, kulfoldon meg tobb. Amikor ranezel egy CV-re, akkor azt kell eldonteni, hogy meger-e 1500 dolcsit az, hogy foglalkozz vele.
De azert kosz a feltetelezest, hogy szarul csinalom a munkamat
[ Szerkesztve ]
while (!sleep) sheep++;
-
MPowerPH
félisten
Átlagosan mibe kerül itt egy fogászati kezelés? Valszeg megúsznám egy építéssel, mivel egyik napról a másikra letörött egy darabka a fogamról.
Találtam is a közelben egy klinikát, magyar fogorvosokkal.Don't Tread On Me
-
tildy
nagyúr
En csak azt mondom, hogy olyat, akinel nem voltak projektek, te alapbol kiszornal.
Csaladban volt ilyen, igaz 3.5 ev alatt vegezte el a fosulit, de tenyleg 0 tapasztalat. Nem voltak sulis projektjeik, sem kulfoldi lehetosegek. Ettol meg lehet szakmailag jo.
Amugy fogalmam sincs , hogyan interjuztatsz , nem volt szerencsem interjuzni veled.
Amugy nalunk a teszt tobb helyen ugy volt, hogy itthon voltam, adtak ket orat, feladatot, alkossak.
[ Szerkesztve ]
-
félisten
Igen, a rostan fennakad olyan is, aki valojaban jo lenne. De a tesztnek nem feladata minden jokepessegu fiatalnak eselyt adni. Olyan megoldast kell gyartani, ahol relative nagy biztonsaggal meg tudod mondani, hogy kibol lesz jo kollega, es kibol nem. Nyilvanvaloan felveszel olyanokat, akikrol vegul kiderul, hogy nem oda valok, es nem veszel fel olyanokat, akik egyebkent jok lennenek. Az egyetlen 100%-os megoldas az lenne, hogy mindenkit felveszel, de az meg nagyon koltseges. Nem ertem, mi az, ami ebben nem ertheto szamodra, vagy mivel vitatkozol. Szerinted inkabb azokat kellene felvenni, akiknek nincs tapasztalatuk? Vagy a tapasztalatnal fontosabb az, hogy milyen tesztet irnak? Mar egy teszt osszeallitasa is rendkivul nehez feladat, es rengeteg idot vesz igenybe. Ezenkivul az esz/lelkesedes nem minden, van, aki egyszeruen nem alkalmas arra, hogy rendszeresen/rendesen dolgozzon valahol, mert lusta/szetszort/nincs rendben az elete, mittudomen. Es bar nem iteljuk el ezeket az embereket, sot, de nem biztos, hogy szukseg van rajuk egy olyan kornyezetben, ahol 4-5 heten belul kellene valami hasznosat alkotni.
while (!sleep) sheep++;
-
tildy
nagyúr
Elegge elmentunk mas teruletre, en ezzel nem ertettem egyet: [link]
Ugyanis foleg egy fejlesztonel legyen benne, hogy megis adott teruleten hany evet dolgozott, miben igazan elhivatott. Ennyi.
"Vagy a tapasztalatnal fontosabb az, hogy milyen tesztet irnak? " Volt mar ra pelda, hogy tobb eves tapasztalata volt valakinek, megis a tesztjen latszott, hogy nincs fogalma rola.
-
félisten
Ize.
Tehat ezzel nem ertettel egyet:
"Szerintem majdnem mindegy. Ne legyen benne kep, eletkor, es ne legyen tul hosszu - kb. ez a fontos. A 'bevalas' nagy valoszinuseggel attol fugg, hogy mi van benne."
... erre a te valaszod:
"Ugyanis foleg egy fejlesztonel legyen benne, hogy megis adott teruleten hany evet dolgozott, miben igazan elhivatott"
Tehat en azt irtam, hogy az a lenyeg, hogy mi van az oneletrajzban, nem az, hogy hogy nez ki (kulalakilag). Ezzel te nem ertesz egyet, mert szerinted az a fontos, hogy legyen benne, hogy hol/hany evet dolgozott.
while (!sleep) sheep++;
-
tildy
nagyúr
min 5-10 hozzaszolassal kesobbi dolgot idezel tolem, ami nem egeszen arra a hozzaszolasra reakcio.
Szerinted mindegy , hogy nez ki egy oneletrajz, az a lenyeg , mi van benne, szerintem meg a magyar kinezetu oneletrajz kialakitassal ( formai! - minusz fenykep) jobb meg sem probalkozni. Nem mukodik.
Kicsit parhuzamba tudnam allitani nemely weboldallal: lehet szerinted mindegy, hogy nez ki, ha a tartalom korrekt, szerintem viszont ha a kinezet regimodi, vagy nem user-friendly , akkor tokmindegy mi van benne, mennyire jo a ceg, nem kelt jo benyomast az ugyfelben.
De mar tul van ragozva, es totalisan off itt .
[ Szerkesztve ]
-
félisten
> min 5-10 hozzaszolassal kesobbi dolgot idezel tolem, ami nem egeszen arra a hozzaszolasra reakcio.
Egy konkret hozzaszolasodbol ideztem, ahol az en hozzaszolasomra hivatkoztal.
> Kicsit parhuzamba tudnam allitani nemely weboldallal: lehet szerinted mindegy, hogy nez ki, ha a tartalom korrekt, szerintem viszont ha a kinezet regimodi, vagy nem user-friendly , akkor tokmindegy mi van benne, mennyire jo a ceg, nem kelt jo benyomast az ugyfelben.
A tobbiek kedveert: Tildy annak az alapitvanynak a weblapjara gondol, ahol most (egy hete..) dolgozom. A pelda igazabol tokeletes.
Az a helyzet, hogy
- nem tudod, hogy vannak-e egyaltalan olyan ugyfelek, akiket ez a weboldal meg akar celozni (nincsenek)
- lehet, hogy egy konyvet az alapjan vesz meg egy ugyfel, hogy milyen a bolt webshopjanak a dizajnja, de vannak szituaciok, ahol ez kicsit bonyolultabb. Nezd meg pl. ezt - szerinted a nem tul fancy design mennyiben rontja az uzletet ebben az esetben?
- lehet, hogy a design nem tul meggyozo egyebkent, de csekkold le a 'people' szekciot, az szerintem karpotolja a kedves ugyfeleket az oldszkul feluletert.Na befejezem, mert mindjart kapok egy privatot, hogy milyen aljas, alattomos g* vagyok.
[ Szerkesztve ]
while (!sleep) sheep++;
-
alibaba78
őstag
válasz MPowerPH #14680 üzenetére
Potlast erdemes otthon csinaltatni, ezt egy anglianan dolgozo magyar fogorvos mondta nekem. Ha azonban magyar orvoshoz szeretnel menni egyeb kezelesre, akkor csak ajanlani tudom ezt a rendelot, es kerd, hogy a Siket Annamariahoz kerulj. Gyors volt, fajdalommentes, es nhs, tehat olcsobb.
-
tildy
nagyúr
Sem privatban sem itt nem fogok itt ilyet irni
Iszonyat rossz peldat hoztal amugy ( konkretan az oldal elegge user-friendly, megha a design egyszeru is).
De szerintem itt es most fejezzuk be, mert iszonyatmod offtopik."Tartsd magad távol azoktól, akik le akarják törni az ambíciódat! A "kis" emberek mindig ezt teszik, de a nagyok éreztetik veled, hogy te is naggyá válhatsz" - Mark Twain
-
laci06
senior tag
Sziasztok!
Nem túlzottan témábavágó talán, de nem tudom, hogy hol máshol tudnám megkérdezni. Nincsen esetleg valaki közületek, aki Angliában jár egyetemre/fősuliba?
Köszönöm!
-
melon
tag
Nem erdekel a vitatok, de muszaj erre valaszolnom:
A kernel.org designja tokeletes! Egyszeru persze, de a celnak maximalisan megfelel, valamint felvonultat par modern fogast (@font-face, szep szellos tipo) es gyonyoruen segiti a navigaciot es az olvashatosagot.
Csak azert irtam, mert sokan azt gondoljak, hogy a design akkor jo, ha fancy, hat nem. Akkor jo, ha csak kozvetve erzekeled - legalabbis weben
-
rgqjx
aktív tag
Hogy a többieknek több haszna legyen ebből az eszmecseréből...
Megtennétek, hogy belinkeltek 1-1 mintát, hogy szerintetek mely típusú önéletrajz lehet esélyesebb a kiválasztásra? -
tildy
nagyúr
Ezek szerintem jok: http://www.cvcentre.co.uk/CVexamples.htm
Es itt van par pelda rosszra: [link]
melon : egyetertek. Nem veletlen irtam, hogy old fashioned vagy nem user-friendly. Az az oldal nem old fashioned, ( igaz egyszeru, de az egyszeru nem az jelenti, hogy old-fashioned) , raadasul a felhasznalo megtalalja amit keres. Nem tulzsufolt, korrekt. Rossz peldat hozott emvy.
-
tildy
nagyúr
Itt is van par pelda mindkettore:
[link]Itt a career ladder climberhez hasonlo az enyem is, szerintem eleg jo peldakat mutatnak. [link]
-
tildy
nagyúr
Hatha valaki netet valtana: [link]
Mi is plusnetnel vagyunk , elegedetten.[ Szerkesztve ]
-
legiaap
félisten
Én is néztem ezt, mert korábban említetted fasza, de sajna nálunk nem gyors.
Megkérdeztem múltkor a BT-s szerelőt, mikor lesz erre szuper gyors net. Talán 2014-re.
Azért röhej elvileg UK második legnagyobb városa Birmingham, a centerben is lakunk is trágya a net.How are U today? Just kidding...I don't care!
-
félisten
válasz legiaap #14698 üzenetére
Valojaban kb. tokmindegy, hogy kinel vagy, a minoseget ugyis a vonal donti el. BT, Plusnet, mittudomen: ha szar a rezdrot, akkor szar lesz a net, ha jo, akkor jo. Ha meg van uvegszal, akkor meg ugyis jo. Havi par font kulonbsegek vannak koztuk. Nalunk hiaba varialtam a Plusnet ugyfelszolgalataval heteket (tenyleg), akkor se birtak megoldani, hogy ne kelljen naponta kihuzni-bedugni a modemet. A vegen mar elengedtem, es beletorodtem, mert lattam, hogy fingjuk sincs, hogy mi a problema. Szoval a fizikai vonal a lenyeg, sajnos.
[ Szerkesztve ]
while (!sleep) sheep++;
Új hozzászólás Aktív témák
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest