Új hozzászólás Aktív témák

  • Keeperv85

    nagyúr

    válasz brd #28295 üzenetére

    "Kérlek, mutass rá a képeden a szinkronizációs beállításokra! Én ott csak azt látom, hogy egy névjegyet hová mentsen"

    Szerinted ha az van a képen, hogy a Google acc.-ba menti a névjegyeket, akkor az helyileg hol lesz mentve? Megpróbálja a Google felhőbe, ahová kéred? Persze hogy megpróbálja!

    Vegyük végig a példádban mitől tér el attól, ami én mondtam:

    "Kérlek, gondold végig a következő esetet: User-nek van egy sikeres szinkronja a felhővel, emiatt a telefon-felhő megegyezik."

    Eddig stimmel.

    "Ott user átírja Kis Jóska contactot, ill. felveszi Teszt Elek contactot. A telefon ekkor nem tud szinkronizálni, mert nem éri el a Google felhőt. Újraindítja a telefont, csak, hogy biztosan újraolvassa a Contact DB-t, mert Windows-on nevelkedett...."

    Igen, pontosan az történik amit írsz. A készüléken egy ideiglenes adatbázisban elmenti a változásokat, majd az időbélyeg miatt felszinkronizálja azokat ha netet kap.

    Csakhogy nálad nem ez a folyamat történt, hanem ez:

    A usernek van egy offline névjegyzéke, amibe beállította ugyan, hogy szinkronizálni kéne majd..egyszer... Lehet, hogy csak másfél év múlva. Ezen felül a usernek nincs hozzáférése a felhőhöz, hisz az ki van kapcsolva. (Szinkron off, acc. nincs beállítva) Mivel nincsen hozzáférés, a user új névjegyeinek nincsen -Windowson szocializálódottak kedvéért- biztonsági mentése. Ott vannak az ideglenes adatbázisban, majdani szinkronra nem előkészítve.

    ...és akkor a user beállítja a Google fiókját, amit másfél éve nem. Mit tesz a készülék? Megnézi van-e valami a felhőben: erre írtam, hogy a saját tárhelyét veszi másodlagosnak, amit már sikeresen szinkronizált, azt tartja érvényesnek, amit még nem azt nem. Mivel az előző adatbázis rekordokhoz még mindig nincsen hozzáférése, mivel azt soha sem kapott, azokat érvénytelennek fogja minősíteni és kidobja, mondván "megvan az érvényesített párja".

    "A baj ott volt esetemben, hogy a kliensoldali program nálam valószínűleg valamiért üresnek érezte a telefonon lévő változatot, ezért onnan semmit nem akart szinkronizálni, hanem lehúzta az egyetlen elérhető forrást: a felhős változatot."

    Nem üresnek, hanem érvénytelennek vette. Nem volt az adott esetben hozzáférése, amit szintén helyreállított: törölte az érvénytelen, felhőbe soha sem mentett adatbázist és helyreállította a rekordokat onnan, ahonnan volt biztonsági mentése. A felhőből...

    Sokkal egyszerűbben reprodukálom neked ezt a "hibát":

    Van egy 7000+ névjegyet tartalmazó adatbázis egyik telón: kimentem VCF-be is, de fent van felhőben is. Elveszem a felhő felőli hozzáférést, várok egy hetet, majd csak 3000+ névjegyet visszarakok a VCF-ből: létrejött egy adatbázis, ami a felhő számára sérült, hisz nem egyezik az integritása, hiányos, módosult, jogosultság kezelése nem történt. Most úgy döntök, hogy nekem mégis kéne, amit a felhőbe tettem. Be fogom kapcsolni a szinkront. Mit tesz a rendszer?! Elkezdi a felhőben kitörölni a maradék 4000+ névjegyet az adatbázisból?! Hogyne! Szerencsére nem! Mivel az offline módosításoknak nem volt megfelelő jogosultsági szintje, érvényesnek a felhő rekordokat veszi és helyreállítja azt az állapotot. Most ebben a pillanatban, ha sikeres a szinkron, megadja az adatbázishoz szükséges összes engedélyt: ha most törölsz 3000+ névjegyet, követi a felhőben is. Menti, hogy az az új, helyes állapot. Akkor is azt teszi, ha szerinted az új VCF a helyes.

    Ezért nem lehet így helyreállítani érvényes felhő mellett.

    Windows példa:

    Fogom a rendszerem, belakom, beállítok egy frankó hátteret, egy rakás programot. A fenének van ezt kedve mindig: hát lementem pl. Ghost-tal lemezképbe. Ráírom, hogy 2015.06.21 dátum mentése.

    Használom tovább a rendszerem, majd 2016.07.11-én eszembe jut, hogy nekem nagyon tetszik az a háttér, ami korábban volt... Van is mentésem! Ott van a lemezképbe. Gyorsan állítsuk vissza! Közben a 240 db Corel rajzom a C-n mentettem el ügyesen. Rányomom az előző mentést... Meglesz, ami akkor volt? Hát persze... És közben bukom, amit nem mentettem el az eltelt időben...

    [ Szerkesztve ]

Új hozzászólás Aktív témák