Új hozzászólás Aktív témák

  • ksanc

    őstag

    válasz Keeperv85 #1514 üzenetére

    Az ellenőrzést azért csinálom, mert egyszer nagyon sokat szívtam azzal, hogy a telón r-w módban felcsatolás után mégsem tudtam írni semmit, mert read-only maradt a fájlrendszer. Aztán gondoltam egyet, hogy megnézzem a logot, na abban ott figyelt, hogy hiba van a fájlrendszerben, a rendszer automatikusan újracsatolja csak olvasható módon. Köszi.
    A nagy szívás ott van, hogy az alatt a pár másodperc alatt, amíg ez megtörténik, addig írható a fájlrendszer. Ez nagyon frankó abban a megtörtént esetben, amikor egy progi-val írkálnál pl. a build.prop-ba.
    Átállítja a fájlrendszert rw-módba, megcsinálja a backupot, majd törli az eredeti build.propot, na itt visszaáll a f.r. read-only módba, az új build.prop nem kerül kiírásra, hibaüzenet sehol, újraindítasz, aztán többet nem bootol a teló. :)
    Azóta sem volt soha fájlrendszer hibám, de én inkább minden módosítás után csekkolom, többet nem szívat meg :) És ez a vadiúj W450-el történt. A mai napig nem tudom, hogy valamelyik rootolási módszer okozta-e - megszenvedtem azzal is - vagy gyárilag volt hibás.

    Nem kell számolni, lefuttatod a e2fsck-t és az kiírja, hány blokk foglalt. Vagy ezt írod a resizefs-be, vagy nagyobbat, aszerint, hogy akarsz-e szabad helyet. Na meg én minden buherát a system.img-n csinálok, nem a telón, szóvak én nem szoktam üres helyet hagyni, illetve max. csak pár 10 kByte-ot.

    [ Szerkesztve ]

Új hozzászólás Aktív témák