Új hozzászólás Aktív témák

  • tknof1871

    őstag

    Üdv! Hitelesítő alkalmazások, Ügyfélkapu+

    A Nemzeti Kibervédelmi Intézet ezeket a hitelesítő alkalmazásokat ajánlja: Microsoft Authenticator, a Google Authenticator, a NISZ Zrt. saját fejlesztésű appja, a NISZ Hitelesítő, vagy például a platform-független Authy.
    Melyiket kellene választani és miért?

    Nem sokat értek ezekhez. Érdemes máskor is hitelesítő alkalmazásokat használni? Mondjuk a MÁV alkalmazáshoz.

    Jó az ha androidra nem a Google Authenticator lesz telepítve vagy pont rossz mert ugyanaz a cég?

    Érdemes több hitelesítő alkalmazást is telepíteni és bizonyos dolgokhoz az egyiket, más dolgokhoz a másikat használni?

    Ez már tényleg csak az általános kíváncsiság a téma iránt. Elnézést kérek! Ne olvasson tovább az aki nem bírja a izgága kíváncsi laikusokat.

    Lehetséges egyszerre több hitelesítő alkalmazást használni egy hitelesítéshez? Be akarok lépni valamilyen ügyfélkapuszerűségbe és Microsoft Authenticator-al aztán a Google Authenticator-al is hitelesítem magam. Nyilván olyan ügyfélkapuszerűség kell ahol ezt biztosítják. Létezik ilyen? 1 telefon kell hozzá vagy 2?

    Vagy például meg lehet csinálni azt, hogy a telefonomon csak úgy tudjak elindítani egy alkalmazást, hogy így hitelesítem magam?
    Például én a PC-n úgy lépek a webes netbankba, hogy a telefonon a mobilbankos alkalmazással a telefon kamerájával leolvasom a QR kódot. Először a telefon azonosít az újlenyomatolvasóval vagy a PIN kóddal (1. biztonsági vonal), a monitorra a bank küld egy QR kódot amit a mobilalkalmazás ellenőriz (2. biztonsági vonal). Vajon van olyan alkalmazás ami csak akkor engedné a mobilbank alkalmazás elindulását, ha leolvasok egy QR kódot a telefon képernyőjéről egy másik telefonnal (talán egy klassz okosórával aminek van kamerája SIM kártyája) amin egy hitelesítő alkalmazás ellenőriz és utána indulna el a mobilbank alkalmazás?

    Windows 10 Home 64 bites operációs rendszer; LG G4 6.0 Android verzió

Új hozzászólás Aktív témák