Új hozzászólás Aktív témák

  • namerke

    tag

    Sziasztok!

    Viszonylag kezdőként némi tanácsra szorulnék.
    Eddig csak olyan alkalmazást készítettem, ami fix elemű listákkal dolgozik.
    Tehát pl. a kezdő Activity-n szerepel 10 elem egy ListViewban némi adattal és a listaelemek intentként működtek egy új Activity meghívására ahol a részletes adatok jelentek meg.
    A lista elemek adatai megegyeznek a részletes adatokkal, csak nyílván röviden.
    Ezek az adatok SQLite-ba mentődtek ContenProvider/Resolver segítségével és háttérben szinkronizálódtak, így frissült a 10 elemű lista folyamatosan minden adattal.

    Nos, számomra ott jön a piroselefánt, hogy mi a "Best Practice" ha "végtelen" listával dolgozunk de szeretnénk ha az alkalmazásunk szinkronizálja az új adatokat, hogy ne csak az üres képernyő jelenjen meg a felhasználó előtt ha nincs adatkapcsolat.

    Egyáltalán szerintetek egy olyan hírfolyam esetében ami napi szinten többször frissül érdemes-e "végtelen" listával dolgozni, vagy legyen konstans x lista elem ami egy átlag felhasználó számára elegendő ( hasraütés alapján ) olvasnivalót nyújt egyszusszra, és gyakorlatilag bukni az archívum elérhetőségét? Az utóbbi esetében lenne lehetőség mondjuk megosztásra és ezáltal mondjuk pocketbe mentegetni a híreket, csak kérdés a felhasználóknak mennyire lehet fájó pont.

Új hozzászólás Aktív témák