Új hozzászólás Aktív témák

  • Alpi.

    addikt

    A max közeli feszeket nem max közeli terhelésen kapja, ez biztos. (ha valamivel egyenesebb arányba kéne a vcore-t helyezni, az az órajel lenne sokkal inkább, mint a terhelés) Akkora vid mellett csak pár mag van terhelve vagy részterhelésen egy kicsivel több. Az áramerősség az, ami inkább együtt fut a terheléssel. Az meg, hogy 79 fok részterhelésen azt jelenti, hogy valahol a cpuban egy szenzor, de akár több szenzor átlaga vagy max. értéke annyi. Ez lehet 1-2 max környékén boostoló magtól. Attól a cpu többi része lehet jóval alacsonyabban is. Ha ezt megoldjátok, akkor kb. nem szabad hagyni magasra boostolni és kész. Tényleg cél ez ?
    Nagyon sarkított példa, de itt van a 3800X-em. Szerintetek multi thread vagy single alatt melegebb ? Valami ilyesmi (is) történhet BF közben és ez egyáltalán nem "gond". Tényleg a boost megvágásával lehet megoldani. Ha tényleg gond van a hűtéssel, akk full terhelésen kéne túlzottan meleg legyen. HA ott nem melegszik túl, akk. sztem nem kell ezt a részterheléses, magasabb jelzett hőfokot túlgondolni. Csak tippelni tudunk, mi történik a cpuban. Ő meg szépen kontrol alatt tartja magát. Mivel sztem jobban tudja, nem biztos, hogy mindenáron segíteni kell neki. :)
    [3800X - CB multi + single]
    Játék közben mennyivel melgebb am. a házban a levegő. Gondolom a vga picit emel rajta. Azt egy az egybe le lehet vonni a 79-ből. Ha 5 fok, akk is 74. Ami azért nem életveszély. :)

    [ Szerkesztve ]

    https://www.youtube.com/channel/UCbJjHfBdTsUw3UJAFr-5Gsg

Új hozzászólás Aktív témák