Új hozzászólás Aktív témák

  • 'FCs

    csendes tag

    amúgy a történetben lehet még egy csavar. elképzelhető, hogy lapnak nincs is igazából baja.
    miután nem indult, vettem egy másikat, mert ezen a gépen dolgozom. amikor kijött az ABBA bios frissítettem az új lapot, és az történt, mint az elsőnél, megállt az asus logonál és nem lépett tovább..:)
    ennél a pontnál úgy voltam, hogy ennek azért elég kicsi a valószínűsége kétszer. az elsőnél sok mindent próbáltam, ram ki, ram csere, bios reset, elem ki, ps2-es bill, stb. szóval nem könnyen adtam fel. a második alkalomra így már nem sok opcióm maradt. ezen a lapon a boot státuszt csak ledek jelzik és azokon minden szuperzöld volt, amit viszont észrevettem, hogy a sima hdd ledek még villognak egy darabig, amiből arra következtettem, hogy a lemez detektálás megtörténik. itt jutott eszembe, hogy egyetlen dolgot felejtettem el az első lapnál, nem húztam le a hdd-ket. a gépben 1 m2, 1 sata ssd és 2 3tb hdd van, utóbbiak raid1-ben. lehúztam a raidben lévő két hdd-t, reboot és be tudtam lépni a biosba! itt egy sima f10, utána leállítás és hdd visszadugás után minden rendben ment, nem állt meg többet a logonál. úgy tűnik a raid kavart be valamivel, de elképzelésem nincs, hogy mi köze lehet a kettőnek egymáshoz, valószínűleg ezért is nem jutott eszembe ez az első alkalommal. a gép azóta is megy, bár kicsit tartok egy újabb bios frissítéstől.
    a fentiek jóval a garanciális leadás után történtek, emiatt igazából arra számítottam, hogy kipróbálják, és mivel gondolom nem dugnak rá semmit, simán bebootol és visszaadják, hogy nincs baja. ehhez képest ez most egy érdekes fejlemény. persze lehet, hogy a régi lapnak teljesen más a hibája, kíváncsi vagyok mi lesz a dolog vége, a legrosszabb esetben megpróbálom majd a tippként említett chip írást.

Új hozzászólás Aktív témák