Új hozzászólás Aktív témák

  • Yany

    addikt

    válasz hokuszpk #6003 üzenetére

    A második gondolatoddal szerintem rossz irányba mentél. Szerintem csak arra gondolt foglalt név, hogy mivel kicentizte a papíron közölt adatokat az AMD, a termékeinek nagy része nem tudja hozni azt a gyakorlatban kimérve. Erre írta Abu ugye (a radeon driver topikot offoltam szét emiatt, mert hírt érdekes módon nem hozott le erről a PH, hiába van kinn mindenhol máshol), hogy hozzák azt az AMD procik, igaz, csak pillanatnyi intervallumokra, nem kitartva, a BIOS viszont átlagot jelent le nagyobb intervallumokra vetítve, ezért ami 4600 kéne legyen 3900X-en ugye, lesz belőle 4250 és hasonló. Szóval várható, hogy az AMD a pillanatnyi peak órajeleket fogja majd az új órajelben lejelenteni, nem az átlagot és akkor a user azt látja, amit meg is ígért az AMD.

    szerk: hozzáteszem, hogy ha 4600-as boost esetén ilyen 4250 MHz-ek az átlagok, akkor Boost ide vagy oda, elég érdekesen fluktuáló és alacsony lehet sokszor a valós freki (gyk.: amennyiszer 4600-on van, minimum ugyanannyit/ugyanannyiszor 4250 alatt kell legyen, hogy ez legyen az átlag).

    Az azt firtató kérdésemre, hogy az Intelnél ez hogy megy (ott is peak vagy átlag jelentődik le), illetve, hogy az Intel kitartja azt a frekit (legyen az akár peak, akár átlag), míg az Ryzen Abu szerint csak néhány percig képes boost-on járni... na ezekre már nem kaptam érdemben választ.

    Amúgy az Inteles marketing-témát Der8auer szintén kivesézte, kapja a savat rendesen. :D

    [ Szerkesztve ]

    Építs kötélhidat  -  https://u3d.as/3078

Új hozzászólás Aktív témák