Új hozzászólás Aktív témák

  • tomsolo

    őstag

    válasz maross #14108 üzenetére

    Akkor egy kis gyorstalpaló ti kis kék idegenbeszakadtak :D

    1. Ezek az AMD-k nem Intelek. Itt már nem divat annyira kézi órajelhúzgálás mivel van erre automata gyári beállítás - PBO - ami azt jelenti, hogy magától boostolgat magonként a proci a teljesítmény/hő határig. Van egy alap gyári keret, na most ha nyersz a szillicium lottón akkor vagy hűvösebben - alacsonyabb vcore fesszel - csinálja ezt, vagy engedi kitágítani az intervallum tetejét(mahasabb Mhz).

    2. A PBO-t lehet valamennyire szabályozni ilyen offsetekkel meg max teljesítményekkel meg ilyenekkel. Sztem annyi "hátránya" van a PBO-nak hogy idle-n is hajlamos melegen tartani a procit - mivel a pici igényt is rögtön boostolva adja - de nem véletlenül használtam idézőjelet, mert lényegében nem számít.

    3. Természetesen ki lehet kapcsolni a PBO-t és tudod "all core" állítani a max Mhz-et, egy kiválasztott max vcore fesszel(ha eddig nem derült volna ki: magasabb fesz == magasabb hőmérséklet) . A szillicium lottó azonban itt is érvényes: vannak jobb és kevésbé jobb darabok.

    4. A gyári venti egy trágya: nem csak buzi ledes egybeépítve a hűtővel, de még gyenga és hangos is. Egy Mugen vagy egy Alpenföhn de akár egy Big Shuriken 3 is jobb választás ha nincsenek extra igények. (BTW nem hiszem hogy van olyan játék ahová nem elég a 3600 default ereje).

    Uplay: tom.solo | Steam: tomsolo | Hivatásos zsákbamacska-nyerészkedő

Új hozzászólás Aktív témák