Új hozzászólás Aktív témák

  • PeL

    addikt

    Üdv.

    Pár hete lettem egy Gigabyte B450M DS3H és egy Ryzen 5 2600X tulajdonosa. Van némi stabilitás problémám, pár naponta random restartol a gép, eddig többnyire mindig első rendszerindítás után. Egyébként a fagyások között betonstabil, van hogy egész napokat játszok és semmi fagyás nincs, de ma pl. WoW közben jött egy olyan anomália, hogy először olyan volt mintha DC-zett volna a szerver, mindenki egy helyben futott, közben a hang meg volt már akadva. Ekkor már semmire nem reagált a gép, feladatkezelőt sem tudtam behozni, majd 10-15 sec után teljesen lefagyott a kép is és csak a hard reset segített.

    Olvasgattam kicsit itt a topicban is és több helyen említve volt hogy a SOC feszültséget érdemes feljebb húzni, pl ebben a videóban is, nekem eddig AUTO-n volt minden feszültség és órajelbeállítás. Ha jól láttam, a SOC alapból 0.850V-on ment Aida szerint, ennek adtam +0.250V-ot így most 1.1V körül megy ahogy a videóban a srác is ajánlotta, bár nem vagyok benne biztos hogy ekkora + fesz indokolt lenne 2666-os CL13-as memóriákhoz... Továbbá a processzor VCORE-nál beállítottam -0.05V -ot szintén ahogy a videóban ajánlották, pár perc AIDA stressz teszt alatt így 70 foknál megállt a CPU a mostani aftermarket hűtővel.

    Kérdésem hogy megoldhatja ez a beállítás a stabilitás problémát, illetve módosítsak e valamit ezen vagy ezen kívül? Előre is köszönöm az esetleges választ.

Új hozzászólás Aktív témák