Új hozzászólás Aktív témák

  • #48613632

    törölt tag

    válasz Eagle16 #17361 üzenetére

    Hmm, egyszer én is tapasztaltam ilyen defaultra visszaállást, bár nekem a legfrissebb BIOS-al csinálta, és az alaplapom is más.
    Azonban, miután észre sem vettem ezt a malőrt, gyakorlatilag nem tud tovább érdekelni, hogy mennyin mennek a ramjaim, és milyenek a timingek.
    A helyzet az, hogy mikor 2 hónapja megvettem a szettemet, egyből BIOSt frissítettem, az akkori legújabbra. A 3600-as ramokat eléggé hányaveti módon kezelte, ezért csináltam egy manuális timinget subtimingekkel, elég jó eredményekkel.
    Aztán a BIOS frissítés teljesen szétvágta a manuális eredményeket. A mentés ugyan megmaradt, de törlődtek az értékek belőle, viszont alap XMP 3600 auto-ra közel olyan értékeket hozott, mint a korábbi manuális, legalábbis AIDA mérés alapján.
    Így hagytam mindent AUTO-n XMP3600-on
    Aztán jött a visszaugrás defaultra, amit nem tudok, hogy mennyi ideig volt így. De miután gyakorlatilag játékok alatt nem észleltem a változást, így tulképp innentől teljesen hidegen hagy, hogy mi mennyivel megy, mert úgy sem érzékelem a különbséget, akkor meg tökmindegy.
    Mondjuk az igazság az, hogy 2700X-el hajtok egy RTX2070-et, ami full HD alá több, mint elég, és ilyen szinten érthető, ha a 144 fps-t a DooM minden körülmények között tartja, még default BIOS-al is.
    Lehet, hogy a különbség jóval érzékelhetőbb, ha valaki 1440p-ben játszik, vagy neaggyisten 4k-ban játszik, mert egy esetleges 20 fps csökkenés azonnal érezhetővé válik.

Új hozzászólás Aktív témák