Hirdetés

Új hozzászólás Aktív témák

  • HSM

    félisten

    válasz Danecay #39295 üzenetére

    "ment már nekem 1150 fölé is a fogyasztás"
    Azért az alapfogalmakat fektessük le, amit a csipnek beállítasz mV érték, az az üzemi feszültsége, nem a fogyasztása. :Y

    Nem teljesen értem, mit akartál leírni, nálam pl. 1,125V a gyári fesze 1340Mhz-en, ehhez képest, ha hagytam volna az OC 1411Mhz-en, ott 1,2V és én abból nem kértem, mert kazánt csinál instant az amúgy teljesen tolerálható fogyasztású kártyából. Ehhez képest persze, lehet nálam még kicsit alul is feszelni, pl. az enyém 1,075V-on teljesen stabil 1350Mhz-en, ami ég-és föld az 1411Mhz 1,2V-os produkcióhoz képest..

    (#39296) Gyuri27: Az a vicc, ha valaki nem akar vele 30 másodpercnél többet foglalkozni, és garantált eredményt akar, arra is van tökéletes megoldás. Nitro kártyánál alapból van 1340Mhz BIOS, beállítod, wattman reset, és örülsz, hibátlan. Ha nincs ilyen a kártyán, akkor meg wattman reset, majd lehúzod a GPU órajelet %-os csúszkával, hogy éppen 1340Mhz legyen, automata fesszel. Okosabbak kiszámolhatják, akiknek nem megy, addig próbálgatják, míg el nem találják. Garantált stabil beállítás lesz, a kultúrált AMD-féle alap gyári fesszel és el nem rontott energiatakarékossági funkciókkal, működő AVFS-el. Nincs értelme auto fesszel 1340Mhz fölé menni, mert sebességben nem kapsz szinte semmit, de kb. pánikba esik a GPU és durván elkezdni emelni a feszültségét.

    [ Szerkesztve ]

Új hozzászólás Aktív témák