Új hozzászólás Aktív témák

  • Kicsit vegyes érzelmeim vannak a kártyával kapcsolatban (RX 480).

    Nekem az otthoni rendszerem egy dual Xeon E5-2680 és ezen van minden szerverem virtualizálva, linux KVM alatt, most éppen kb. 10 linux, freebsd fut vegyesen + a Win2016-os Desktop. Tavalyig még egy HD 7770 volt benne, gyönyörűen ment a PCI passthrough. Aztán tavaly nyáron egy UHD TV-re váltottam és emiatt ideiglenesen a HDMI 2.0 miatt beraktam egy GTX 960-at, azzal is szépen ment. Na pénteken RX 480 be, Windows indít, eddig jó, aztán driver fel és felúton csak a nagy sötétség. Ezt eljátszottam párszor, de mindig csak odajutottam, hogy amikor betöltené a drivert, akkor sötéten kifagy, majd egy idő után reboot. Fál napot sz@rakodtam mindefélét kipróbálva, de nem adta meg magát.

    A kártyát kipróbáltam nem virtualizálva is és úgy nem volt semmi gond vele, szépen feltelepült a driver és működött.
    Most itt olvasva, hogy gond van a 16.7.3-al elgondolkodtam, hogy mivel én is ezt szedtem le pénteken, lehet, hogy ezzel lesz a gond.

    Magáróla kártyáról annyit, hogy a ventije 2000rpm felett nekem már hangos, a szerverben van 9 venti (NF-A14), de ez a kettő túl süvölti mindet. A WattMan-al meg valami tényleg nem stimmel, mert össze vissza ugrál benne szinte minden. Amit eddig játékot próbáltam (Division, Elite Dangerous, WoT), Full HD-ban maxon hozta a 60fps-t. Egyelőre nekem ez elég, mert tudom, hogy UHD-ben ez nem rúg labdába, arra majd ott lesz ősszel a következő nagy ugrás.

    Szóval nem tudom, mi legyen vele, mert tetszik, de ha nem fog működni KVM alatt, akkor más után kell nézzek és az lehet, hogy nem AMD lesz, bár ezt nem szeretném.

    Ne bízz komoly feladatot olyan szerverre, amit egymagad is fel tudsz emelni...

Új hozzászólás Aktív témák