Hirdetés
-
GAMEPOD.hu
AMD Radeon™ HD 7730 / 7750 / 7770
Új hozzászólás Aktív témák
-
urbi73
senior tag
válasz halhatatlan #20613 üzenetére
Nekem ilyen lapom van Asus M4A79T Deluxe, de valamiért xarakszik nekem a kártya, indításnál nem pörög fel, csak többszöri resetelésre hajlandó elindulni .
Az előző lapomban tökéletesen működött a kártya, csak mióta ez az Asus lapom van azóta csinálja ezt.[ Szerkesztve ]
-
-
urbi73
senior tag
válasz halhatatlan #20616 üzenetére
[link] Én ép most töltöm a 14.4 -es drivert , de jelenleg a 13.12 -es is jól működik .
-
-
kispal87
aktív tag
válasz halhatatlan #20620 üzenetére
Szinte biztos, hogy proci limited van.
Megbizonyosodhatsz róla ha van ismerősöd erősebb procival és bedobod a kártyád a gépébe egy teszt ereéig.
Vagy esetleg ha tudsz spanolni a procin akkor annak is meg kellene látszania a játékon.[ Szerkesztve ]
-
Janou
őstag
válasz halhatatlan #20620 üzenetére
Elkelne még oda még + 2 mag + még 800 MHz...
-
urbi73
senior tag
válasz halhatatlan #20619 üzenetére
Hát sajnos igen , ahogy többiek is mondják , proci limited van , de nem is kicsit .
Csak hozzávetőlegesen ,. Nekem egy Phenom x4 -955 -ös procival , a Bf4 multi , 1440x900 - as fb - ban , 50 - 60 fps produkál , de úgy hogy High beállításon van majdnem minden .
Tehát nem olyan "gyenge" kártya ez , persze Full HD -ban már elvérezne , de nekem elég ez a felbontás is .
Megfelelő procival , + memóriával , még el lehet játszogatni egy ideig még a mai játékokkal is .-
-
urbi73
senior tag
válasz halhatatlan #20626 üzenetére
Nekem ennyit tud a monitorom , de szerintem Full HD -ban is meglehet találni azt a beállítást , amivel élvezhető sebességet produkál .
-
-
urbi73
senior tag
válasz halhatatlan #20630 üzenetére
Ja , ha már lapot cserélsz , meg procit is , akkor valami kis fogyasztású FX - es( valamilyen ) 4 magos procit vegyél .
Sajnos a Phenom procik bármennyire is tuning barátok , már eljárt felette az idő . 120 w körül fogyasztanak , tuningolva jóval többet kér . Egy Fx - es proci ugyan ilyen teljesítménnyel50- 60 w - ot kér .
Azért nem mindegy mennyit fogyaszt a gép , pláne ha egész nap megy .
A kis 7770 meg ha nem hajtod szénné ,. akkor beéri 80 w körül maxon pörgetve .[ Szerkesztve ]
-
-
Picturemaker
őstag
válasz halhatatlan #20632 üzenetére
Üdv!
2 modulos (4 magos) FX-et ne vegyél. A minimum az FX6300.
A számítógép rendkívül alkalmas olyan feladatok megoldására, amelyek számítógép nélkül nem is léteznének!
-
urbi73
senior tag
válasz halhatatlan #20632 üzenetére
Ha megengedheted anyagilag akkor már 6 magosat tegyél bele , az biztos hogy a későbbiekben még jól jöhet a plusz magok száma .
Azért ramot sem mindegy hogy milyet teszel bele , legyen rajta a támogatási listán a lapodnak .[ Szerkesztve ]
-
-
urbi73
senior tag
válasz halhatatlan #20638 üzenetére
Hát ha vissza tudod rakni rá az eredeti biost , akkor nem hiszem hogy észrevennék .
Ezek azért nem semmi óra jelek , szerencséd van ezzel a kártyával ha megy is rendesen tartósan ilyen emeléssel .-
-
Criosphinx
csendes tag
válasz halhatatlan #20639 üzenetére
én is driver problémára gyanakszom de ez azért szánalmas hogy ezek az új driverek végül is bugossá teszik a viszonylag régi kártyákat, próbáltam a 14.6 -ost elsősorban a Watch Dogs miatt, a HDMI "leválása" végülis ott is megvolt a másik problémára már nem emlékszem mert sokáig nem volt fenn mert kapásból másik 2 játékban is olyan textúra hibák léptek föl hogy csak néztem (fehér oszlop szerű oda nem való dolgokat rajzolt a driver)
-
Criosphinx
csendes tag
válasz halhatatlan #20644 üzenetére
Nekem ilyen kártyám van (rev 2.0) és semmiféle ilyen chip nincs rajta.
-
urbi73
senior tag
válasz halhatatlan #20646 üzenetére
Ha azokon az órajeleken futtatod a kártyádat amiket írtál + másik biost raktál rá , ne csodálkozzál rajta hogy ennyire melegszik . Valószínű az a kártya nem azokra az órajelekre lett tervezve , amit te emeltél rajta .
-
-
regener
veterán
válasz halhatatlan #20644 üzenetére
Épp most vettem egy ilyet havernak (giga 7770 rev 2) és ezenis van olyan chip, majd ma bekötés után megnézem mennyire melegszik.
Amúgy üdv topiklakók, a már fent említett karihoz ki melyik drivert ajánlja?
[ Szerkesztve ]
-
urbi73
senior tag
válasz halhatatlan #20651 üzenetére
Nekem ilyen van [link] Én nem cseréltem a biost , viszont alapfeszen elég jól tuningolható , cserébe jobban melegszik is .
Én azt mondom hogy komoly hűtés nélkül , nem érdemes tuningolni a kártyát , + teljesítmény + hőfokkal jár .-
-
urbi73
senior tag
válasz halhatatlan #20653 üzenetére
A jövő hónapban akarom cserélni egy 7850 vagy 7870 re , az utóbbira még utána nézek mert nem biztos hogy kihajtja a procim ,
-
-
regener
veterán
válasz halhatatlan #20650 üzenetére
Köszi, eddig semmi gondja, az a chip meg meleg volt, de nem vészesen.
-
halhatatlan
aktív tag
válasz halhatatlan #20656 üzenetére
de mégis sikerült atiwinflash-el
-
urbi73
senior tag
-
urbi73
senior tag
válasz halhatatlan #20659 üzenetére
Ja hogy garis , akkor vissza kel vinni . Tuti nem normális ha olyan mértékben melegszik , hogy a kezed nem állja .
Az a baj hogy hogy könnyem rá mondják hogy ez ilyen gyárilag . Viszont az élet tartalma így , nagy mértékben lecsökkenhet ha állandóan forró . Egy forrasztás kiolvadhat , és kuka a kártya .-
-
MrBrook
aktív tag
válasz halhatatlan #20667 üzenetére
nekem a vapor-x 7770 anno 1175/1400on ment 24/7 teszteld azt! hátha
-
Criosphinx
csendes tag
válasz halhatatlan #20663 üzenetére
Amúgy neked rev. 1.0 a kártyád! Mivel a rev 2.0 alapértelmezett órajelei 1050/1125
a rev 1.0 -nak meg 1100/1250A másik meg hogy te honnan az ördögből szedtél ilyen BIOS, a rev 1.0 hoz 1 BIOS van az is 015.016....
a rev 2.0 -höz is mindegyik 015.025.... -
Criosphinx
csendes tag
válasz halhatatlan #20672 üzenetére
Úgy tudom ennyi a különbség, meg az 1-esnek magasabbak az órajelei.
De én még mindig nem értem, a GPU-Z ben ott van a default órajel ami 1100 és az AIDA is pont ezt mutatja eredeti órajelnek ami pont a rev 1, nekem 1050 -et mutatnak mint amennyi a rev 2.
Egyébként ilyen verziójú BIOS-t én akárhogy akarom nem látok a GIGA oldalán se a rev 1 -nél se rev 2-nél[ Szerkesztve ]
-
Criosphinx
csendes tag
válasz halhatatlan #20677 üzenetére
Nekem gyárilag a 015.032 -es volt fenn, szerintem IPON-ban frissíthették de visszatettem azt ami a GIGA oldalán a legújabb 015.025 (lehet nem véletlenül nincs ott újabb)
eddig még a képernyőkímélős probléma azóta nem jött elő, egyébként érdekes hogy pont a rev 1 -nek a BIOS-a javított még anno ilyet "Fixed monitor turn-off black screen problem and enhance Game Performance" -
Criosphinx
csendes tag
válasz halhatatlan #20678 üzenetére
Akkor neked az "F81" -es BIOS-t kéne feltenned az való az Elpida -hoz! ott írja is.
http://hu.gigabyte.com/products/page/vga/gv-r777oc-1gdrev_20/download/[ Szerkesztve ]
-
Criosphinx
csendes tag
válasz halhatatlan #20681 üzenetére
Nem.
Én most húztam először egy kicsit a Watch Dogs miatt de nem igazán bírja, nem is értem, 1050/1125 -ről
1100/1200 -ra rántottam és random leállt a működése a játéknak, alapon soha nem fagyott még ki! -
Criosphinx
csendes tag
válasz halhatatlan #20683 üzenetére
inkább még szórakozok vele, elvagyok még egy darabig így
na igen a feszt nem emelem inkább, abból lehet nagyobb baj -
Criosphinx
csendes tag
válasz halhatatlan #20685 üzenetére
Tényleg, eddig nem is néztem hogy lehet e, csak gondoltam mert ott van az Afterburner-be (Core Voltage)
de hiába unlockolom a settingsbe, nem állítható.
Egyébként a Power Limitet nem húztam még, lehet akkor jobban bírná a tuningot.[ Szerkesztve ]
-
fagy53
nagyúr
válasz halhatatlan #20685 üzenetére
-
Criosphinx
csendes tag
válasz halhatatlan #20692 üzenetére
akkor ez bukó mert nem tudok pci -os kártyát szerezni
megy a szervízbe holnap aztán majd meglátjuk -
halhatatlan
aktív tag
1 hónapom-ba került mire ujra élesztettem a 4830-at,ebbe tanulás,lemezírások eldobáltam vagy 10 lemezt mire kibirtam irni a helyes dos lemezt. nagyon kemény volt.de bevoltam szarva mert nem volt másik kártyám........ugyhogy muszály volt
-
kispal87
aktív tag
Így van kell egy másik kártya a gépbe és meg lehet oldani, sajna segíteni nem tudok mert ilyen problémám nem volt, de régebben én is cseréltem bios-t a 4850-en, akkor olvastam róla, hogy van rá megoldás.
Nézz szét prohardveren, biztos van leírás vga bios cserére és ha megtaláltad akkor a cikk szerzőjétől kérhetsz segítséget. Egy próbát megér. -
Criosphinx
csendes tag
válasz halhatatlan #20698 üzenetére
jó mind1 már holnap viszem vissza egyelőre ha bukom akkor meg kell próbálni helyrehoznom valahogy, pci-os kártya helyett nem jó ha egy integrált VGA-s alaplappal csinálom?
-
Stonerice
őstag
válasz halhatatlan #20701 üzenetére
Mekkora fesz?
Pénz beszél, kutya utal! Aktuális főkomponenseim: 5600X / Msi B450 Gaming Plus Max / 16GB 3733 cl16 / Sapphire Nitro Rx480
-
Stonerice
őstag
válasz halhatatlan #20703 üzenetére
Én anno 1,335 ig mentem el, 1250mhz-ig
[ Szerkesztve ]
Pénz beszél, kutya utal! Aktuális főkomponenseim: 5600X / Msi B450 Gaming Plus Max / 16GB 3733 cl16 / Sapphire Nitro Rx480
-
Stonerice
őstag
válasz halhatatlan #20705 üzenetére
Volt rá egy bios moddoló, de sapphire trix-el is megpróbálhatod. 1,3 ig nekem azis engedte
-
urbi73
senior tag
válasz halhatatlan #20711 üzenetére
Pont ezt akartam kérdezni , hogy a játékok alatt hoz e valami javulást , de ezek szerint nem .
-
-
kispal87
aktív tag
válasz halhatatlan #20714 üzenetére
Nem elég, mert ha túllépné a TDP limit-et, akkor visszavesz a kártya a teljesítményből.
Itt (is) tudod állítani (a képen alul +20%):[ Szerkesztve ]
-
Stonerice
őstag
válasz halhatatlan #20714 üzenetére
Azthiszem a biosba is átlehet írni a fogyasztás limitet , csak nemjut eszembe a progi neve.
-
halhatatlan
aktív tag
válasz halhatatlan #20718 üzenetére
-
kispal87
aktív tag
válasz halhatatlan #20719 üzenetére
Igen, bocsi. Ez egy régebbi kép amit betettem. Az lesz az amit mutatsz!
Józan paraszti ésszel:
HD7750-es TDP-je 55 Watt ha jól tudom, +20% akkor ~66 Wattot jelent, amíg mehet a kártya.
Mivel feszt is emelsz, kell az a 20%. -
kispal87
aktív tag
válasz halhatatlan #20722 üzenetére
Így van... pontosabban 75 W, de a lényeg, hogy még így is bőven belefér és kiszolgálja a kártyát elegendő krafttal nem egy watt zabáló szörny kártya az.
[ Szerkesztve ]
-
kispal87
aktív tag
válasz halhatatlan #20731 üzenetére
Én mindig a legfrissebb drivert használom (általában bétát) ! Nem volt még vele problémám.
-
dealerman
aktív tag
válasz halhatatlan #20734 üzenetére
Hol lehet venni 20-23 -ért ÚJ 7770-et? 25+ posta alatt sehol se találok,persze lehet nem jó helyen nézem
[ Szerkesztve ]
underground techno will never die
-
kispal87
aktív tag
válasz halhatatlan #20735 üzenetére
[ Szerkesztve ]
-
kispal87
aktív tag
válasz halhatatlan #20742 üzenetére
-
StSanya
senior tag
válasz halhatatlan #20744 üzenetére
"Használati utasítás amatőröknek való! A profik rengeteg ideig szívatják magukat, majd fórumoznak egy kicsit..."
-
bigobert
tag
válasz halhatatlan #20789 üzenetére
Még több mint másfél év van a garanciából. Remélem felrobban.
-
kispal87
aktív tag
válasz halhatatlan #20797 üzenetére
Piros a piroshoz, azaz párhuzamosan! Én úgy csinálnám.
Ha sorba kötöd akkor ha az egyik véletlenül megdöglik a másik sem fog működni és a max fordulat is kisebb!Esetleg ha leapplikálod az eredeti hűtő műanyag részét és a ventit, akkor ha van elfekvőben egy 12-es ventid azt is felrakhatod rá fix 5V vagy 7V-ra kötve, ha más nem kötegelővel , persze nem lesz szép...
[ Szerkesztve ]
-
kispal87
aktív tag
válasz halhatatlan #20806 üzenetére
Ha ügyesen szedted szét és nem látszik a csavarokon, hogy piszkálva volt akkor nincs gond!
Új hozzászólás Aktív témák
AMD Radeon HD 7730 / 7750 / 7770
- 28nm GCN mikroarchitektúra
- DirectX 11.1 támogatás
- 128 bites memóriabusz
- ZeroCore Power
- 47 / 55 / 80W-os TDP
- Melyik tápegységet vegyem?
- Redmi Note 13 Pro 5G - nem százas, kétszázas!
- Kormányok / autós szimulátorok topikja
- AMD Ryzen 9 / 7 / 5 7***(X) "Zen 4" (AM5)
- Interactive Brokers társalgó
- Tőzsde és gazdaság
- Linux kezdőknek
- Intel Core i5 / i7 / i9 "Alder Lake-Raptor Lake/Refresh" (LGA1700)
- E-book olvasók
- Lenovo Legion és IdeaPad Y széria
- További aktív témák...
Állásajánlatok
Cég: HC Pointer Kft.
Város: Pécs
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest