Hirdetés
-
GAMEPOD.hu
AMD Radeon™ HD 7730 / 7750 / 7770
Új hozzászólás Aktív témák
-
CirrMee
addikt
válasz konci79 #19286 üzenetére
Egyikünk sem tudja, mi lehet a hiba, tanácsokat próbálunk csak adni, ami mentén elindulhat a hiba kereséssel.
A dsub esetében: alapvetően arra kell készülni, hogy (tökéletesen) működnie kell, működnie kellene, elvégre ez a dolga. Az analóg kapcsolattal az a gond, hogy a kártyától a monitorig bármivel előfordulhat olyan gikszer (zavarás), ami megkeseríti az user életét. Hogy az most a kábel, a kártya, vagy a monitor, urambocsá' egy DVI-VGA átalakító miatt hibázik, azt előre nem fogja senki megmondani - mindegyik felsorolt elem analóg jellel dolgozik, ami zavart tud összeszedni.Két bosszantó dolgot azért leírok, amivel az elmúlt évek alatt találkoztam:
-Gainward Bliss 9600GT 512Mb (HDMI kimenetes fajta), találkozik a teszkós polcról leemelt Fujitsu-Siemens ScaleoView L22W-13 22" wide analóg csatis monitorral. Interferencia, mármint a hullámzós nincs a képen, viszont egy idő után elkezd a kép marhulni, mint ha a monitor vezérlőjében nekiállnál baromkodni a clock/phase értékekkel. Az "Auto" gombot nyomogatva szépen belövi magát, újra és újra - aztán a kép is elmászik, újra és újra. A GPU terhelése közben hamarabb mászik, válik életlenné a kép. Nem sok tartotta hogy visszavigyem a monitort, de pár hét alatt sikerült kideríteni, hogy a monitor a kártyával "akadt össze". Akár a monitort raktam a másik gépre, akár a gépbe került másik kártya, mindkettő szépen eldolgozott, egymást viszont rühellték. Akkor a 9600GT -nek menni kellett a gépemből ezért, de jött egy 9800GT, asszony meg megkapta akkor a "kiselejtezett" kártyát (az új monitort azért mégsem akartam "selejtezni"... )
-nem is régi történet a másik példa: asszony gépét költöztettem, egy szekrénysort kaptunk a szülőktől, emiatt a párom gépét (gépes asztalát) odébb kellett pakolni jócskán. Nagy nehezen berendeztük a szobát, a kilométeres kábelköteget gondosan elbújtattam a szekrények mögött, stb. Gépét beindítom, erre interferenciás a kép, de mint állat. A fenti példában említett monitor akkor már átkerült az asszony gépéhez, 1-2 éve már mentek is így együtt az említett hardverek (HD 5770+Scaleo), de soha nem volt ilyen ocsmány a kép. Terhelésre még borzalmasabb lett. A perifériák lecsatolásával kezdtem, meg is lett a tettes, a HP PSC 2510 -es nyomtató volt a bűnös. 5 perccel később az is kiderült, hogy csak akkor zavarja a képet, ha az USB kábelen keresztül össze vannak kötve (scan miatt volt USB kábel). Nosza kábelt kihúztam, a nyomtató úgyis fent lóg a helyi hálónkon, szkennelni meg ritkán kell, max a webes vezérlőjéről megoldjuk, vagy egy mozdulattal beszórom az USB kábelt a csatlakozóba.“Az a baj az interneten terjedő idézetekkel, hogy sosem tudhatjuk biztosan, ki írta.” (Petőfi Sándor)
Új hozzászólás Aktív témák
AMD Radeon HD 7730 / 7750 / 7770
- 28nm GCN mikroarchitektúra
- DirectX 11.1 támogatás
- 128 bites memóriabusz
- ZeroCore Power
- 47 / 55 / 80W-os TDP
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest
Cég: HC Pointer Kft.
Város: Pécs