Új hozzászólás Aktív témák

  • DraXoN

    addikt

    LOGOUT blog (1)

    válasz Simid #2261 üzenetére

    És ha az IO is azonos? nem tudom a TR van-e akkora üzlet önmagában, hogy megérje rá külön chippet tervezni (bár eléggé nagy az IO chip, így van az a mennyiség ahol már megérheti a külön chippet megcsinálni).
    A korábbi TR vs Epic variációnál is más verziószámot kapott a "nyák" amire a chipletek kerültek (vagy nem tudom CPU esetén hogy nevezik ezt az "alkatrészt").. Persze arról nem hallottam, hogy különbözött-e a nyák vezetékelésben az Epic és TR között.
    Nem lehet most is ez van? és a nyákon amire kerülnek a chippek már eleve be se kötik az extra memória és pcie csatornák vezetékeit, így a foglalat hátulján csak "vakpin-ek" vannak de vezeték nincs róluk a chipbe? ... lényegében egy ilyen nyákot sokkal-sokkal olcsóbb megtervezni és legyártani mint egy másik IO chippet..

    Bár a korábbi "közös" generáció egy kódszámot kapott visszanézve (K17.3) .. így "bukhat" az elképzelésem innentől.

    De majd biztos lesz aki "skalpolja" ezen CPUkat, így látjuk majd, hogy ténylegesen azonos vagy sem az IO die-k mérete...

    The human head cannot turn 360 degrees... || Ryzen 7 5700X; RX580 8G; 64GB; 2TB + 240GB + 2TB || Samsung Galaxy Z Flip 5

Új hozzászólás Aktív témák