Új hozzászólás Aktív témák

  • Cathfaern

    nagyúr

    válasz htomi85 #8095 üzenetére

    Alapvetően elméleti példákat hoztam arra, hogy igazad van :)
    De arra gondolok, amikor mondjuk van egy kis cég, "családi vállalkozás" feeling, nem is tud sokat fizetni. De friss diplomás jelentkezik oda, mert jó lesz neki 1-2-3 év szakmai tapasztalatnak, és akkor utána mehet a "nagyokhoz". Ha jó az interjúztató ez úgyis kiderül. Ezzel szemben lehet lesz valaki, aki többet kérne, viszont már dolgozott multinál, és rájött hogy az nem neki való, és többre értékeli a családias hangulatot a magasabb fizetésnél. Viszont neki azért valamivel nagyobb igényei vannak, mint a friss diplomásnak. Ez esetben célszerűbb az utóbbit felvenni és akkor lesz egy hosszú távú munkaerő.

    "Szerintem ha egy tehetséges és ambíciózus munkavállalót nem tud megtartani a cég, az a menedzsment hibája, nem a munkavállalóé."
    Nem minden cégbe kellenek tehetséges és ambíciózus munkavállalók :) Főleg nem olyan cégekbe, ahol nem az adott munkavállaló szakmája a fő profil. Ott nem fogod tudni mivel megtartani, mert egy idő után kinövi a feladatot, több fizetést meg nem tudsz neki adni, mert a feladat amit megold nem termel többet. Nyilván erre lehet mondani, hogy akkor a tehetséges és ambíciózus munkavállalóra alapozva bővítse a profilját és ezt a szakterületet, de szerintem ez egy nagyon ideális és kivételes eset, ami a valóságban különböző okokból nem nagyon tud megvalósulni.

    Plusz mégegyszer, ott az az eset is, amikor az illető nem is akar ott dolgozni hosszú távon. Akár azért, mert hosszú távon a külföldre költözés a célja. Vagy más városba költözés. Vagy vállalkozás beindítása, csak kell hozzá alaptőke. Szerintem elég sok eset lehet amikor akármit csinálsz, nem fogod tudni megtartani a munkavállalót, mert sose az volt a célja, hogy nálad maradjon.

Új hozzászólás Aktív témák