Új hozzászólás Aktív témák

  • Lacces

    őstag

    Nos, sziasztok!

    Előre szólok, hogy a moderátorra bízom, hogy bent hagyja a hsz-met esetleg törölhet belőle részletet, vagy az egészet is. Láttam, hogy nagy eszmecsere folyt itt.

    Őszintén szólva, nem gondoltam volna, hogy ilyen vita lesz belőle. Ez nagyon meglepett. Bár nagyon sok mindent megtudtam.

    Egy részt, látom, hogy 2 nézőpont ebben a kérdésben. De egyet leszűrtem, hogy azonnal keresnem kell egy olyan céget, amelyik hajlandó bejelenteni.

    Másrészt azon kell elgondolkoznom, hogy hogyan mondjam szépen és finoman a komolyabb cégek felé, hogy nem voltam bejelentve... Már van tapasztalatom, de szerencsére vannak is junior állások. Majd ott megpróbálom, esetleg mint 0 év tapasztalat.

    Tisztázok pár részletet:
    - Levelezőn vagyok, egy vidéki nagy város egyetemén. 2 megyével arrébb. Nem gyenge egyetem. (Tagozatot váltottam, okokat most hagyjuk, szerintem nem ezen van most a hangsúly :) ) Fontos: Most februártól is vagyok levelezős.
    - Család elég nagy bajban volt és van... Ezért jól jött a pénz, és egy hely, ahol 0 év tapasztalattal felvettek. A lakóhelyemen pedig nagyon kevés az IT lehetőség. A szükség nagy úr.
    - Itt úgy volt, hogy bementem egyszer egy állásinterjúra a céghez (ahol most vagyok). Megfeleltem, és a főnök kitöltetett velem egy megbízási szerződést, ami 1 hónapra szólt. Ez megvan. De ennyi, újabb papír nem volt, semmi sem. Persze azt mondta, hogy ő intézi tovább, majd a papírokat, meg még ennek, annak utána kell érdeklődnie. (már akkor ugye gyanús volt ez nekem, de úgy voltam, hogy ő tudja... és nekem kellett a pénz.) De a megbízási szerződésen kívül (amit idén februárban írtunk, és 1 hónapig volt érvényes), más papír nem volt! Néhány forráskódban szerepel a nevem/monogramom... Illetve online jelenléti ívek vannak, plusz 1-2 hónapról van jelenléti ív papíron. Most meg augusztus van.
    - Most, úgy vagyok vele, hogy a júliusi fizetést megvárnám, ami ugye zsebbe megy..., utána felmondást megejtem. 30 nap, igen, ez fontos, esetleg közös megegyezés alapján... felajánlom neki, mert legalább addig áttudja szervezni a dolgokat, én is rendezem a dolgokat, a kiadott projekteket is befejezem, meg ne a többi munkatársat szívassam.
    De félő, hogy tényleg nem fizeti ki azt a 30 napot.
    Azért is kell megvárni, mert akkor lenne annyi pénzem, hogy tudja Budapesten, vagy máshol munkát vállalni, úgyhogy kitudom fizetni az albérlet kaukcióval együtt, és talán éheznem sem kell 1 hónapig. A családomat meg inkább én támogatom ebből a kevés pénzből. (Így aztszem elárultam, hogy nem tudnék utólag fizetni szja stb)
    - Régebbi embereket is megkérdeztem, úgy nézz ki, 1-ik mondott fel, de ő felajánlotta a 4 hetet neki, amit elfogadott a főnök, a többieket menesztette...

    Most már sokkal okosabb lettem a hsz-ekből. :R

    Illetve mégegyszer a moderátornak: "Kezedbe adom a döntést, hogy törlöd-e hsz-met vagy meghagyod"

    Még este 9 körül felnézek, ha lesz kérdés megválaszolom.

Új hozzászólás Aktív témák