Új hozzászólás Aktív témák

  • Roachy

    senior tag

    válasz zoli4554 #1337 üzenetére

    A videókártya nem is annyira az exporthoz kell, azt csak bizonyos esetekben befolyásolja. Viszont a munkamenetet annál inkább. Miközben dolgozol és realtime nézed az anyagot effektekkel együtt, annak a számolásában segít a vga. Olyankor veszi le a prociról a terhet amennyire tudja. Pl. 4k anyagok vágásánál is kimondottan jól jön.
    Ha semmi mással nem foglalkozol, csak a premiere fut, akkor elég lehet a 8giga is. El lehet boldogulni vele.
    Optimálisabb, már csak biztonság szempontjából is, ha a munka és a rendszer hardveresen külön ssd-n folyik. Gyorsabb is biztosan, bár egy ssd esetében mivel az alapból is nagyon gyors, ez nem tudom mennyire érzékelhető. Nekem mindig külön volt.
    Mint fentebb is írtam, a videókártya és a processzor kiegészítik egymást, közösen dolgoznak. Lehet nélküle is, de vele sokkal jobb.
    Xenonba is érdemes gondolkodni, de csak ha hardcore felhasználó vagy és bonyolúlt sok effektes mozikat készítesz. És folyamatosan váltogatsz az egyéb programok között. Mire használod a rendszert mennyi és milyen jellegű munka folyik rajta? Professzionális, vagy házi célokra? Azt gondolom, hogy általános vágáshoz, ahol nincs szükséged dedikált vga-ra sem, és elég a 8giga ram, nincs értelme a xeonnak. Az tényleg fölösleges pénz pazarlás.
    Szerintem az ssd raid tömb totál felesleges, bár ez csak vélemény. Önmagukban is elég gyorsak, nem hiszem hogy a raid sokat számítana. És biztonság szempontjából sem a legideálisabb, ha ne adj isten baj lenne az egyikkel, akkor az egészet bukod.
    Mivel az új generációs intelekről még nem hallani túl sok konkrét infót, nehéz rá válaszolni. Főleg, hogy még elég soká jön ki (2017). De amúgy az intelnél nem nagyon szokott első gyermek betegség jelentkezni, ha valamivel előrukkolnak, az többnyire élből úgy működik ahogy kell.
    Ha mindenképpen fejleszteni akarsz most, én azt gondolom a legjobban úgy jársz ahogy fentebb is írtam, ha a jelenlegi rendszeredet bővíted. Először vegyél bele egy komolyabb vga-t, aztán szép lassan procit, még ram stb... Ez nem nagy befektetés de mégis jelentős lesz a javulás. Aztán vagy megvárod az új procikat és akkor váltasz, vagy nem és ezzel húzod ki még 3 évig. De egy biztos nem éri meg jelenleg a skylake-re való teljes átállás. A 1155-ös rendszer igazán jól sikerült, egyenlőre nincs komolyabb előrelépés. Én sem váltok még, 2 gépem van, az egyik 3770k és egyenlőre bőven elég mindenhez. Tartalék is van benne még. A 4k is elég korrekten megy rajta.
    De a fő kérdésedre nem is igazán tudok válaszolni, én cc-t használok. Már arra sem emlékszem anno az 5.5 alatt milyen vasam volt.

Új hozzászólás Aktív témák