Új hozzászólás Aktív témák

  • udvardi1994

    újonc

    Hagytam inkább ezt a szemüveget a picsába........elbuktam vele némi pénzt, de egy életre megtanultam hogy szemüveget NEM VESZÜNK online optikába, felpróbálás nélkül.

    Szóval elmentem az Ofotértbe, és kompletten vettem egy szemüveget 48580 FT-ért (keret + lencse akcióban).

    Ami érdekes ugye hogy ott is megnézték a látásom (mert ugye csak a saját látásvizsgálatukra vállalnak garanciát).

    Ugye szemészeten március közepén a következőket mérték:

    Autorefraktométer (szemészet):
    -0,75
    -0,25 -0,5 ??

    Javasolt korrekció (szemészet):
    -0,5
    0 (plan)

    +információ (szemészet): Eltévesztettem a 100% sort a -0,5Dioptriával, erre a szemész orvos újraolvastatta velem. Kb. nem is láttam, csak 2.-ra valahogy eltaláltam véletlenül (eszméletlen hunyorogva).

    Ofotértbe most május elején a következőket mérték:

    Autorefraktométer (Ofotért):
    -1,25
    -0,5

    Javasolt korrekció (Ofotért):
    -0,75
    -0,25

    Ugye az Ofotértbe ilyen vetített tábla van, valami tükörre (és nem számok, hanem betűk)......megmutatta azért az Optomerista hogy a szemészeten felírtal hogy látnék, és gyengének éreztem, a vetített tábla nem volt elég éles, tévesztettem is vele. Utána mutatta hogy a -0,75-tel hogy látnék, és nagyon szuperül, a bal szememmel se volt elég éles a vetített tábla, nehezen bírtam olvasni, oda berakott -0,25-öt. Végül is ezt sokkal szuperebbnek éreztem, és beleegyeztem. Az üzletben még körül is nézhettem benne, nagyon szupernek éreztem.

    Egy valami viszont gyanús. A szemészet, és az Ofotért autórefraktométeres mérése közötti nagy különbség a jobb szememre (igaz van közte 2 hónap különbség). Ez lehetséges? Érdemes ezen filózni? Vagy hagyjam figyelmen kívül, lényegtelen?

Új hozzászólás Aktív témák