Új hozzászólás Aktív témák

  • joysefke

    veterán

    LOGOUT blog

    Sziasztok!

    Barátnőm hozott keretbe készíttetett a 112-es Ofotértben lencsét. Ezzel kapcsolatban szeretnék kérdezni egyet-kettőt, mivel nem mozgunk otthonosan a lencsék és dioptriák világában :)

    1, A szemét (-4,75 +0,5) illetve (-4,25 +0,5) nek mérték, ez a "Mért adatok" sorban van, ahol a második szám a cilindert jelöli.Az elkészítendő szemüveg pedig az adatlap alapján így néz: (-5 +0,5) illetve (-4,5 +0,5) legalábbis ezek az értékek szerepelnek a "Távoli MONO korr.", "Távoli BINO korr" illetve "Távoli szemüveg" sorokban (mindhárom sorban ugyanaz)

    Nos az első kérdésem az lenne, hogy honnan adódik a 0,25-ös különbség?

    2,
    Az említett lencsékért, tehát (-5sph +0,5cyl) illetve (-4,5sph +0,5cyl) berakási díjjal (2200Ft)eggyütt 36180 FT-ot fizetett, ezért 1.6-os lencséket kapott, egy alap (zöld) tükröződésgátló van rajta más réteg állítólag nincs rajta.

    Kérdésem az lenne, hogy a 34000Ft az reális-e a két darab cilinderes 1.6-os lencséért, vagy átverték?

    3,
    Mivel az elkészült lencséről semmilyen adatlapot nem kapott ezért azt sem tudom mi a lencse fantázianeve, illetve milyen rétegek vannak rajta, a számlám: RP 60A3 7575 szerepel a lencse megnevezéseként.
    Mond ez valakinek valamit?
    Létezik, hogy nincs karcálló réteg a műanyag lencsén??
    Ha igen, rakathat rá utólag karcálló réteget?

    4,
    A hozott keretét szépen összekarcolták lencseberakás közben, így 50000Ft-ért van egy szemüvege amelynek mindkét szárán a lakk a fémig fel van karcolva. A 112-es Ofotértben mereven elzárkóztak attól, hogy az általuk okozott kibát valahogy helyrehozzák. Kérdésem:

    Lehet valahol/valahogy javítani a lakkot? Néhány négyzet-milliméterről lenne szó, de akkor is zavaró, hogy a nulla-kilóméteres szemüveg karcos.

    üdv
    J.

    [ Szerkesztve ]

Új hozzászólás Aktív témák