Hirdetés
-
GAMEPOD.hu
Fórumtársak szimulátor komponenseinek/hardvereinek/játék preferenciájának táblázata és annak konklúziója GalaHU tollából, illetve itt található a fórumtársak rigjeinek, cockpitjeinek galériája.
Itt egy nagyon hasznos setup guide, mindenre kiterjedően, angol nyelven.
Új hozzászólás Aktív témák
-
Amantius
senior tag
válasz fatal` #48791 üzenetére
Fentem a fogam egy MOZA cuccra, de évvégére szerényedtem (a saját és a gyerek gépe is frissítve lett, így brutális lett az "IT költség" az idén, amit sajnos egyáltalán nem nehéz összehozni, ellentétben a rávalóval).
A SIMLAB-tól egy TR 80 Lite-tal beoltott GT1 EVO-t és a nagyobbik monitortartót újítottam kiegészítőkkel, illetve én is vettem egy McLaren V2-est, QR1-gyel, amivel roppant elégedett vagyok.Nagy gáz, kis szerencse!
-
fatal`
titán
válasz JulesTS #48798 üzenetére
Akkor te még nálam is többet költöttél.
WSP -> NLR 2.0, egyelőre el se adtam a WSP-t a váltótartóval meg a Fanatec platekkel, mert annyira keveset lehetne érte kérni.
Komplett Fanatec szettet vettem:
CSL DD 8nm bundle
ClubSport RS perec
CSP v3
Fanatec shifter
Fanatec kézifékMég egy formula perec van tervben APM-mel, aztán ennyi.
-
f3rdzs0
senior tag
Év elején az első kormányomat egy T248 + NLR 2.0 (meg később egy rignek dedikált Poang szék)
Aztán mikor kaptam bónuszt meg hirtelen elérhető lett (egy valszeg visszamondott darab), akkor CSL DD 5nm + McLaren V2 + CSL Pedals (a legolcsóbb Fana csomag).
#48797 Barell
Grat a kormányhoz Egyikkel se lősz mellé szerintem. Nekem egy Next Level Racing Wheel Stand 2.0 van egy Poang székkel hozzákötve (előtte csak irodaszékkel használtam), és nagyon jó, elég stabil. Ez alapján maga a márka szerintem nem rossz döntés, de az ülésről nem nagyon tudok nyilatkozni. Atesz valszeg olcsóbban kihozza, de ő elég elfoglalt[ Szerkesztve ]
f3rdzs0
-
tome0001
Topikgazda
2 év kihagyás után újraépítettem a szettet teljesen a 0-ról egy TM T300 base+Ferrari FXX alcantara+T-LCM, majd nem bírtam a véremmel, egyre jobban rácsúsztam a témára, és tegnapelőtt beújítottam egy Fanatec CSL Elite-et.
Két rövid szubjektív vélemény:
1. A Fanatec CSL Elite szerintem teljesen más liga mint egy T300 (pozitív irányban) és simán megéri a plusz felárat (habár nekem 10 ezer Ft-ot kellett rádobni konkrétan az upgrade-re)
2. A T-LCM pedig nálam az ár/érték arányú győztes a pedál kategóriában (meg merem kockáztatni, hogy kicsit jobb is mint a régi, potméteres CSL Elite LC) -
Kommy
veterán
Nekem a következő a felszerelés:
Fanatec CSL DD 5NM csomagot vettem még tavaly októberben, ez kapott egy saját készítésű tápot később.McLaren V2-es kormány, ezen ugye annyi módosítás van, hogy ki vannak támaszt a gombok , így semmi zörgés + ugye a "tervezési hibás" QR vágásban van 2-3 réteg szigetelőszalag és tökéletes a sima QR1 lite-al (gondolkodtam sima QR1-en de letettem róla, inkább megvárom a QR2-t)
Fantec CSL Loadcell. Ez kapott egy kis modot (konkrétan őt ) kicsit megbántam mert 10 percet bírt az utána saját eredeti elasztomert, majd beraktam egy sárgát az 2 kört Misano-ban, ezután bekerült a piros, ez bírta , de nem bíztam benne és esztergáltam egy közdarabot (a szép alumínium színű) ami támasztja az elasztomert, az eladó azt mondta rakjam be a sima műanyag "alátét" helyett a gyárit, de azt tönkretette volna a rugó. Utólag már inkább vettem volna rugót esztergálok két rugó tartót és berakom az eredeti elasztomert volt még 3 ép.
Azért csak 3 mert ugye 1 szétment pár hónap használat után, de az egész pedált kellett volna visszaküldeni a Fanatec-nek de nem akartam ezzel szórakozni, így akkor kapott egy sima gumi hengert ami persze szépen lassan szétment, de volt belőle jópár.A váz saját készítés, még valamikor 2013-14-ben készült először, majd ez el akartam ajándékozni tavaly egyik ismerősömnek, csak közben megint rákaptam, hogy szimulátorozni szeretnék, meg közben neki sem kell végül, így akkor nem vettem már újat. Persze hamar kiderült, hogy nem olyan jó, elkezdtem alakítgatni. Jelenleg elég kényelmesnek érzem. Az ülés egy Honda Civic-ből van, ezzel szerencsém volt, mert kollégám hívta fel rá a figyelmemet, ráadásul ingyen volt, előtte egy nem tudom milyen autó ülés volt, persze az egészben felfogatás más volt.
A pedal tartót Atesz-től rendeltem, ami szép más színű mint a rig többi része.A zászló jelzők nem régóta vannak, utolsó SRC-s futam előtt lettek meg.
Kis kijelző egy USB-ről üzemelő HDMI-s monitor 1920x480-as felbontással, a jelenlegi helye nem a legjobb nagyon le kell nézni rá, jelenleg tesztként van ott, ACC drive programnak van egy két adata kinn rajta.Van egy buttonbbox még készülőben, abba még a kapcsolók elektronika hiányzik.
Kábeleket senki ne nézze, van még mit csiszolni az elvezetésen.
Néhány kép:
[kép] , [kép] , [kép] , [kép] -
adrian360
őstag
úgy látszik csak én vagyok az egyetlen, aki nem vett semmit én csak játékokra költöttem vettem pár dlc-t, aztán ennyi. nekem csak egy másik pedál van betervezve, a sima T3PA-t akarom lecserélni, de még mindig nem döntöttem el hogy t-lcm legyen vagy valami más márka felé kacsintsak. meg akkor kellene végre egy normális cockpit is.
-
camaro79
aktív tag
Én idén lecseréltem az Ascher kormányt egy Gomez GXL Pro-ra, illetve VR és gép terén fejlesztettem erősen az utóbbi napokban. CPU-t kell még hozzá igazítani, de azzal megvárom az új x3d-s AMD-ket.
-
JulesTS
őstag
válasz fatal` #48802 üzenetére
Kicsit árnyalja a dolgot, hogy a fiamnak vásárolt dolgok is benne vannak...
A Formula/F1 perec APM-mel a kedvencem. Gyakorlatilag
ahol 540 foknál több kell, ott kerül fel csak kerek perec. De ha nem cél a Podium DD high torque mód, akkor a MacLaren GT3 is jó alternatíva... -
fatal`
titán
válasz camaro79 #48807 üzenetére
Gépfejlesztés nekem is lesz hamarosan, 4090 készletet várok MSRP közeli áron meg az x3d CPU-kat.
@JulesTS Én főként rallyzom, oda a kerek perec a jó. De kéne ACC-zni is, hogy ne legyek csiga, de ahhoz kell az új vas a VR miatt, meg a Formula perec. Műanyag QR-t nem szeretnék és a Formula pereccel is igazából a QR2-t várom, hátha 23-ban kiadják végre (és nem kerül egy vagyonba), nem szeretnék több kormányon cserélni.
-
fatal`
titán
válasz camaro79 #48811 üzenetére
Elvileg igen. Ki tudja mikor jelenik meg egyáltalán. Lehet, hogy csak márciusban. Majd meglátjuk.
Reméltem, hogy legalább hűtőt nem kell cserélni, de úgy látom már a be quiet oldalán is, hogy ehhez már AIO-t ajánlanak (pontosabban a sima 7900X-hez). Pedig léget terveztem, valamiért ódzkodom a víztől a gép környékén.
[ Szerkesztve ]
-
zodo
nagyúr
Boldog Új Évet!
Remélem jövőre lesz időm összekani a fana szettet mert elég bosszantó hogy 8 hónapja áll a szekrényben. Lassan lejár a gari.
-
JulesTS
őstag
válasz fatal` #48810 üzenetére
MacLaren perecre is lehet fém QR-t rakni, bár úgy az APM nélküli Formula perechez közeli lesz az ára, viszont az APM meg szerintem "kötelező" az F1/Formula perecekhez (MacLaren-nen alapból ott van a dupla analóg kar). Ha ezt is figyelembe vesszük, akkor megint árelőnyben van a Meki perec.
A QR2 meg ha jön is, még nem volt szó, hogy a régi bázisokkal hogyan/mennyire lesz kompatibilis. A perecekről nem is beszélve, mert itt külön kiemelik, hogy a perec oldal már kompatibilis a QR2-vel is:
https://fanatec.com/eu-en/steering-wheels/clubsport-steering-wheel-formula-v2.5
Valahol máshol egy frissített verziójú perecnél olvastam, hogy annak már az elektronikája is kompatibilis a QR2-vel.
Szóval egyáltalán nem biztos, hogy a régi perecekre simán felrakható lesz a QR2...
BÚÉK! -
JulesTS
őstag
válasz koanla #48813 üzenetére
Lenne még pár márka...
Asetek, a magyar SimTrecs, meg ugye a Heusinkveld másolatok is ott vannak még.
Leo Bodnar birkózó gépei.
Aztán a Simagic...
Pereceknél meg Cube controls, Ascher racing.
Lenne miről írni, de ezek a márkák nem gyakoriak nálunk, egy valakit ismerek, aki Accuforce bázist használt...
Meg Cserkuti Gáborral (SimTrecs) chat-eltünk egy versenyen, meg utána... -
JulesTS
őstag
válasz fatal` #48818 üzenetére
Amióta meg lett a Formula perec, más nem is volt a bázisomon. A DD1 érkezésével F1 leváltotta, de gyakorlatiag ugyanaz csak két küllővel kevesebb van rajta.
Viszont a fiam kapott MacLaren perecet, amit kipróbáltam és ár-érték arányban verhetetlen openwheel perec. Méretre jobban kézreáll, mint a Formula/F1 perec, a gumírozás is jó (nem kell rá vigyázni, mint az alcantarára), van rajta elegendő gomb, a két analóg fül is meg van, a push-pull billenő váltó is szimpi rajta, ami annyira nem: két óriás gomb kicsit kemény, nincs rajta led csík. Szóval aki nem akar sokat költeni Fanatec openwheel perecre, annak a Meki jó választás lehet. -
pointer4
tag
Én fogadom, hogy többet fogok játékkal tölteni, mint a rig szerelgetésével
Moza és Aiologs a 2022-es szerzemény
-
pointer4
tag
válasz Találtgyerek #48822 üzenetére
180 Dollár plusz posta
https://shop.aiologs.net/new/ -
kedvesgabor
tag
Sziasztok,
a Trusmaster TMX és/vagy T150-nél van olcsóbb még elfogadható kormány, ezek most 63-64k környékén elérhetőek újonnan. A kettő közül melyik inkább? Fiamnak lenne pc-hez nfs-re.
Köszönöm a segítséget!
-
fatal`
titán
válasz kedvesgabor #48824 üzenetére
Újonnan nincs. Használtan DFGT esetleg.
De NFS-hez felesleges kormányt venni.
-
Laby
őstag
válasz pointer4 #48823 üzenetére
Tudsz róla pár szót mondani?
SHH szeki váltóhoz képest érezhetően jobb? Vagy csak a bódé királyabb hogy fém, és feelingesebb, vagy használat közben is érezhető a különbség?
SHH shifteredet nem akarod véletlenül eladni nekem?Youtube csatornám: https://www.youtube.com/@labanczbence
-
Bandit21
addikt
válasz kedvesgabor #48826 üzenetére
Mindkettő jó lesz ha nem fogsz konzolt használni akkor mindegy melyiket, a kinézet dönt (nekem a tmx jobban tetszik de ez szubjektív tmx - Xbox t150 Playstation).
NFS hez is jobb lesz nyilván mint egy kontroller.Ha csak a kormány fontos akkor egy használt Logi Driving Force GT is megteszi (ez a dfgt amit írt fatal' és 30-35 körül már jók vannak de mivel 10 éve nem kapható kizárt hogy garis legyen)
Viszont a 150/tmx hibrid, szijas és fogaskerék hajtású így jóval de tényleg jóval halkabb mint bármelyik Logitech.
H a gép nem q szobájában van a Fiatalságnak akkor jobb lesz a Thrustmaster.
65 fölött viszont inkább nézz rá az új t128 ra is aminek a bázisa ugyanaz mint a 248
248 ha 100 körul van jó.De NFS hez a semmin túl tökéletes lesz a 150/tmx.
Hori és egyéb kormányt ami újonnan 60 alatt van viszont ne vegyél.[ Szerkesztve ]
regisztrált: 2003-02-20 10:16, azaz .... 21 éve a PH!-n!
-
-
pointer4
tag
Hát az SSH az egy kellemes jó árú cucc, de azért azt műszerkléént kezeli az ember, a műanyag házával. Ez megy egy kemény munkagép érzésre. Mint a G25 megmarkolása, meg a moza közötti különbség. Ugyanarra való, de érzed benne az anyagot, meg a masszívitást (ha létezik ilyen szó).
Keményen vált, és a váltás érzése ami más. Az egy dolog, hogy analóg kézire állítható át.Ha anno nem adtam volna el az SST Lightning váltót, akkor adom csak
-
pointer4
tag
válasz JulesTS #48827 üzenetére
RaceWerk S1, egy magyar srác az egyik tervezője, vagy volt, most kicsit bonyolult a dolog. Ezen úton szereztem. Imádom, és soha az életbe nem akarom már lecserélni
Sajna nem tudom csak a ClubSporthoz hasonlítani régről, ahhoz képest nagyon más, mint egy fapados autóban. Mivel igazi versenyautót sosem vezettem, ezért kénytelen vagyok elhinni, hogy ahhoz hasonlít Még én a fa lábammal is tudom adagolni a féket ezelőtt még sosem sikerült -
koanla
aktív tag
válasz kedvesgabor #48833 üzenetére
Szerintem veheted nyugodtan határozatlan névelőnek a 'q'-t.
Legalábbis a kontextusból az következik. De ami még perdöntőbb, hogy az a és a q egymás alatt-fölött helyezkednek el fizikailag a (magyar) billentyűzeten -
Bandit21
addikt
válasz kedvesgabor #48833 üzenetére
Ahogy koanla is írta q=a. Ez van ha félalomban írok. A tartalomért vállalom a felelősséget.
-
csipesz80
tag
Sziasztok. Kis segítségre lenne szükségem. Megvettem az Assetto corsa ultimate edition-t ps 5-re, viszont csak kontrollerrel enged játszani, a kormánnyal tudok a menüben lépkedni de vezetni nem enged, ha beszeretném állítani a kormányt akkor csak a g29-et dobja fel ott sem jelez sem pedált sem mást. ha beakarom állítani a gombokat akkor néhány gombot lehet állítani de sem a kormány forgását sem a pedálokat nem érzékeli és nincs is lehetőség kalibrálásra vagy ilyesmire. Nagyvonalakban úgy kell elképzelni hogy amikor átállítom kormányra a játékot és gombokat szeretnék állítani akkor mintha a kormány 1 sima kontroller lenne az analóg részek és a váltófülek nélkül. Egyébként TM T300 bázis+ Sf1000 perec +T-lcm. Megvan az ACC is ott nincs ilyen gond viszont ott kevés a felhozatal az általam kedvelt pályákból (Nordschleife)vagy csak nekem kerülte el a figyelmem.
-
tom120514
őstag
Általában F1 megy, így két pedál van, a kuplung a szekrényben és nem is akarom feltenni.
Segítsetek légyszi, DD bázishoz ha egy Fana shifter+handbrake kombót vennék, akkor
1, simán tudom csatlakoztatni
2, sequential módban ugye nem kell a clutch?
Xbox a platform és DiRT 2.0 miatt merült fel hogy talán jó lenne váltó és kézifék.
Köszi előre isNever go full retard.
-
Bandit21
addikt
válasz kedvesgabor #48836 üzenetére
Nem vettem "rosszbol" . Semmi gond, örülök ha tudtam segíteni.
Gyak bármit veszel jól lehet járni mert sok jó ajánlat van 30-70-90-110 lépcsőben. Annyi talán hogy karácsony előtt szerencsésebb lett volna az időzítés. De ha van még tmx/t150 70 ezer alatt és a t128 pedig 85 fölött van akkor jó lesz nagyon a Tmx/t150.regisztrált: 2003-02-20 10:16, azaz .... 21 éve a PH!-n!
-
JulesTS
őstag
válasz tom120514 #48838 üzenetére
Fana váltó és kézifék megy a Fana bázisba, így konzolon is használhatóak, szeki váltóval nem kell kuplungolni.
Fana kézifék helyett van olcsóbb (és szerintem jobb megoldás, ilyen az enyém is) :
https://4utem.blogspot.com/2022/10/hall-elemes-kezifek-fanatec-csp-v3-hoz.html
Elvileg Brain75 is tud ilyet gyártani. -
bunnyhu
senior tag
Kipróbáltam végre az AM2-t, én nem érzem, hogy annyival jobb lenne VR-ben bármi másnál, sőt nekem pár dolog kicsit közel is van fókuszban. Kicsit fura az autó és pályaválaszték de ettől eltekintve tetszik, az autók közül amit kipróbáltam aránylag hihetően mozogtak. A kamionban mondjuk a VR pozíció totál sz*r, de ezzel együtt poén volt a monstrummal nyomatni a GT mclaren után, aztán a kamionból átültem a forma autóba, hát izé Eléggé újra kellett tanulni a pályát, és ez jó. Összességében nem volt rossz vétel.
https://divecenter.hu
-
biker
nagyúr
R.I.P. Ken Block https://www.hooniganracing.com
https://www.usaracing.hu/2023/01/03/tragedia-elhunyt-ken-block/Elektromos autó töltő berendezések | Mesterséges növényvilágítás | Mai ajánlatunk: www.gerisoft.hu | www.e-autotoltokabel.hu | www.agrar-vilagitas.hu |
-
Bandit21
addikt
válasz kedvesgabor #48846 üzenetére
Röviden, szerintem igen.
A tmx/t150 ( a tov. együtt: tmx) elvileg 2 nm erejű míg a 248 3.5
A tesztek alapján (szét szedős yt videót csak a 248 ről láttam) a 128 és a 248 bázisa azonos.
Ez alapján a tmx utódja a 128 a felsőbb polc pedig - főleg a pedálok miatt - a 248.A 128 újítása még a t2pM pedál ami a tmxhez járó t2pa nal azért jobb mert nem potmeteres hanem mágneses szenzorral bír jobban bírja a strapát meg pontosabb bár ellenállás nélkül a fene tudja ez érzékelhető e.
A 128 on is van fordulatszám kijelző LED.
Amit olvastam az alapján a 128 van olyan vastag mint a 248 és az vastagabb volt mint a tmx.
Maga a kormány nem tudom milyen anyag a 248 hoz képest nekem hiába műbőr a külseje izzados a 248 vettem is rá egy bicikli kormány szalagot majd azzal betekerem.
Külsőre nekem amúgy a tmx perec bejön jobban mert nem olyan játék szerű de a 13 éves fiam meg van örülve a 248 LED kijelzője miatt tehát az a menő.
-
Bandit21
addikt
válasz kedvesgabor #48849 üzenetére
Örülök, jó játékot.
Új hozzászólás Aktív témák
- ZBook 15 G4 27% 15.6" FHD IPS i7-7820HQ M2200 16GB 512GB NVMe ujjlolv gar
- Apple iPhone 16 Pro 256GB Black Titanium, Bontatlan, 1 Év Apple Garancia
- iPhone XR 64GB Black Refurbished
- T14s Gen3 27% 14" FHD+ IPS i7-1280P 32GB 512GB NVMe IR kam gar
- RAMSES GAMER PC // RYZEN7 2700X // 16GB DDR4 // 500GB SSD // POWERCOLOR RX6700XT 12GB HELLHOUND
Állásajánlatok
Cég: HC Pointer Kft.
Város: Pécs
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest