Új hozzászólás Aktív témák

  • Fire/SOUL/CD

    félisten

    válasz Z.É.T. #92136 üzenetére

    Szvsz a dokikák megfeledkeztek az igazolt és a ténylegesen átesettek arányáról (járványmatematikusok meg nem). ;]
    Még februárban Merkely (már írtam, egy ideje nagyon mellé szokott lőni, tudom), azt nyilatkozta, hogy akár 4 millió emberen átmehetett a vírus. Abban az időpontban a hivatalos adatok ~380k igazolt fertőzést mutattak, tehát egy bő, 10x-es szorzót használt a ténylegesen átesettek kapcsán.
    Márciusban ezek az arányok csak feljebb mehettek, hisz a brit variáns dominál(gyorsabban terjed), de ha maradunk a 10x-es szorzónál, akkor a mai adatokat alapul véve ~630k x 10+ ~1,9M oltott, akkor az ~8 millió emberke, akin így vagy úgy, de átment a vírnyák.
    Persze ez "nem teljesen" igaz, hisz az igazolt fertőzöttek közt azok is szerepelnek, akik többször lettek tesztelve és többször is produkáltak pozitív tesztet és még jó pár szempontot kell figyelembe venni. Így maradjon "saccperkábé" alapon 5 millió emberke.
    Ehhez akarnak még ~600K emberkét hozzácsapni(2,5M a cél, most meg van 1,9M) oltottság kapcsán és akkor már valóban lehetségessé válik az óvatos, fokozatos nyitás lehetősége, hisz elérhetjük a min. nyájimmunitási küszöböt.

    Nyilván ez egy nagyon hevenyészett "számítás", de ha nem veszik figyelembe a fent említett arányt és valóban csak és kizárólag az átoltottságra alapozva (hogy ez legyen 50-60%-os) várnánk a nyitást, akkor arra még jó ideig várhatunk...

    [ Szerkesztve ]

    Mindenki tudja, hogy bizonyos dolgokat nem lehet megvalósítani, mígnem jön valaki, aki erről nem tud, és megvalósítja. (Albert Einstein)

Új hozzászólás Aktív témák