Új hozzászólás Aktív témák

  • Depression

    veterán

    válasz Hieronymus #12791 üzenetére

    Ezt a fertőzésláncot nem fogja meg semmilyen életképes karantén.
    300-an dolgozunk élemiszeripari gyárban, jönnek-mennek a kamionok külföldről/re. Néhány pánikvásárló megmutatta, hogy a boltok nem képesek ellátni mindenkit hónapokra pár nap alatt. Ha 2-3 hét alatt sikerülne, akkor pont eljutunk oda, hogy az első felvásárlók újból indulnának boltba. De a gépeink kapacitása is korlátozott, azaz nem tudunk holnapra egy hónapnyi mennyiséget legyártani, hogy utána a rolót lehúzva egy hónapig otthon várjuk a fizut.
    Egye fene, zárjunk be mindent, mindenki maradjon otthon egy teljes hónapig, meggyógyul minden fertőzött, és utána bejut egyetlen fertőzött külföldről a védettség nélküli nép közé. Na, pontosan hol fogunk tartani?
    Ide gyógyszer vagy oltás kell! Nincs mese, amíg ezek nincsenek, addig a tesztek, és védőfelszerelések csak lassítani tudják, de megállítani nem. Nem véletlenül beszélnek egyelőre a görbe lapításáról, ami ugyanannyi beteget jelent, csak elnyújtva, és nem stop-ról.
    Na, de a görbe ellapítása 0 termeléssel, és munkanélküli segélyen nem tartható fent sokáig.
    Ezt csinálta Kína is, beáldoz több millió embert (1,5mrd-nak ez csak jelképes százaléka), és gyorsan végig engedik az országon, aki túlélte, az mehet vissza a gyárba robotolni, maszkot gyártani a világ többi részének.
    É-Kóreában is csak nagyon rövid ideig van csak fertőzött, sőt család is.
    Az itthoni helyzet pedig, hogy tilos nyilatkozniuk a kórházaknak, csak a hivatalos nem tesztelős kormány adatait szabad közölni, de legalább ma sikerült kontroll nélküli teljhatamat szerezniük.

    Orr alatt hordott szájmaszk pont annyit ér, mint a herére húzott koton.

Új hozzászólás Aktív témák