Hirdetés
-
GAMEPOD.hu
Ha TV-t szeretnél vásárolni, a Milyen TV-t vegyek? topikba írj!
Meglevő készülékkel kapcsolatban ebbe a topikba írhatsz.
Új hozzászólás Aktív témák
-
Real_Necro
veterán
Sziasztok!
Régi CRT Panasonic tv-t szeretnénk nyáron lecserélni. Ezt néztük ki: EU32ES6800S
Lényeges:
Full HD
Szép kép, megfelelő hangzás
Wifi-s netképességKérdés:
Billentyűzet opcionális, vagy jár ehhez a típushoz?
Mennyire megbízható ez a típus?
Mennyire megfelelő ár/érték/tudás arányban?Köszönöm
[ Szerkesztve ]
„Az, ami törvényes, az ugye nem lehet etikátlan. Ez etikátlan, ezért lehetne törvénytelen, de ami nem törvénytelen, az nem is helytelen. Ha helytelen lenne, törvénytelen is lenne.”
-
Real_Necro
veterán
válasz Real_Necro #1759 üzenetére
Alternatívaként még szóba jöhet a 7-es széria, 40", ha fél éven belül 200 alá megy az ára.
„Az, ami törvényes, az ugye nem lehet etikátlan. Ez etikátlan, ezért lehetne törvénytelen, de ami nem törvénytelen, az nem is helytelen. Ha helytelen lenne, törvénytelen is lenne.”
-
Real_Necro
veterán
válasz zsakaizoltan #1762 üzenetére
Kb nyár elején lesz aktuális, leszolgálja lassan idejét a régi CRT. 200 fölé nem szeretnék menni, mert valószínüleg valami 0% THM-es akcióra lesz.
-
Real_Necro
veterán
válasz nightshadow #1767 üzenetére
Bátyáméknál JVC van, de igazából nem mélyedtem nagyon bele milyen típust érdemes. Elsőre a Samsung fícsörei győztek meg.
Mindenképpen netképes készüléket keresek, méretben nem kell hatalmasnak lennie, lényeg a Full HD. 3D nem érdekel, az viszont igen, hogy akár hálózaton keresztül, akár USB-n csatlakoztatva filmeket tudjak lejátszani. A 7-es szériában tetszett a hangvezérlés vagy mozdulatvezérlés is.„Az, ami törvényes, az ugye nem lehet etikátlan. Ez etikátlan, ezért lehetne törvénytelen, de ami nem törvénytelen, az nem is helytelen. Ha helytelen lenne, törvénytelen is lenne.”
-
Real_Necro
veterán
válasz nightshadow #1779 üzenetére
Ha max 200-ig megyünk mi férhet még bele? most mértem, kanapétól 2,5 méterre van kb tv.
-
Real_Necro
veterán
válasz ujolcsotévé #1785 üzenetére
Azt ugye észrevetted, hogy egy 2010 decemberi hozzászólásra reagáltál? Egyébként van apróhirdetéses topic: [link]
Szerk.: megelőztek.
[ Szerkesztve ]
-
Real_Necro
veterán
válasz Kachorra #1797 üzenetére
Más nekem a hobbi meg a kikapcsolódás. Szóval a fotózáshoz annyira ne hasonlítsuk.
Tény, hogy pl néztem a Samsung-ok EH és ES típusait, így pl az EH jobban meggyőzött a matrix LED-es megvilágítással. A kényelem viszont nagy úr, mindenképpen net és külső tár csatlakoztatására képes készülék kell. A hang és mozdulat vezérlésről le tudok mondani.
3D nem érdekel, ha arra vágyom majd beülök egy Imax-be, mivel közel van, így megtehetem. Nyilván 100-200km-el odébb máshogy gondolkodnék.
Eddig Samsungot néztem, bátyáméknál JVC van, bár nem mai darab, de nagyon szép a képe.„Az, ami törvényes, az ugye nem lehet etikátlan. Ez etikátlan, ezért lehetne törvénytelen, de ami nem törvénytelen, az nem is helytelen. Ha helytelen lenne, törvénytelen is lenne.”
-
Real_Necro
veterán
válasz nightshadow #1781 üzenetére
Utána lestem az ajánlott tv-knek. Egyelőre Samsungnál maradva leírtakból azt vontam le, hogy az EH még mindig jobb képpel rendelkezik, mint az ES. Mivel fotóalbumokat is szeretnék olykor visszanézni, számít, hogy minél szebb képe legyen. Lassan így körvonalazódik mire is lesz szükség.
Ár: max 200.000, esetleg picit felette
Méret: 32-42" között
Full HD
3D nem annyira lényeges
Wifi, böngészésre és youtube-ra (ha később wireless billentyűzetet tudok csatlakoztatni, jó lenne)
Ha telefonnal összehangolható, az sem rossz dolog
USB, melyre NAS/pendrive/WD Passport winyó köthető
Legalább 2 HDMI port (3 még jobb)Hangzásban nem tudom milyenek, nincsen házimozi szettem, egyelőre nem szeretnék, tehát hangzás is számít.
Létezik ezek alapján olyan, ami számomra megfelelő lehet, vagy túl sok az elvárásom alacsony áron?
-
Real_Necro
veterán
válasz nightshadow #1817 üzenetére
Köszönöm, utána nézek a típusoknak.
Furcsa kicsit számomra ez a mátrix és edge-LED megvilágítás. Néztem róla múltkor szemléltető videót és az edge-LED-et úgy állította be a matrix-hoz képest, mint valami fakó leírható dolgot. ez a "felhősödés" mennyire lehet amúgy zavaró? Igazat megvallva CRT tévéhez van szokva szemem, így nekem ez újdonság.
Monitoromon meg nem sűrűn nézek filmet, inkább csak rövid videókat.„Az, ami törvényes, az ugye nem lehet etikátlan. Ez etikátlan, ezért lehetne törvénytelen, de ami nem törvénytelen, az nem is helytelen. Ha helytelen lenne, törvénytelen is lenne.”
-
Real_Necro
veterán
válasz nightshadow #1821 üzenetére
Ez a 46"-os jól hangzik, csak 32"-ból kiindulva az lesz a nagy kérdés, hogy be fog e férni a helyére. Lakásfelújítás előtt vagyunk, így még csak a körülbelüli méretei vannak meg az új szekrénynek.
Az nem okozhat gondot, hogy kb 2,5 méterre van a kanapé a tévétől?
-
Real_Necro
veterán
válasz Real_Necro #1826 üzenetére
Nézegetem adatokat a 46"-os tévéről. Mit jelent az az egyes opcióknál, hogy "elérhető"? Értsem úgy, hogy opcionális, azaz gyárilag nincs beépítve?
-
Real_Necro
veterán
válasz nightshadow #1840 üzenetére
Még az egyes Samsung oldalak között sincs szinkron. Nézem az angol adatlapot és valahogy nem ugyanaz. Így most abszolut nem tudom mit tud és mit nem.
-
-
Real_Necro
veterán
válasz Real_Necro #1864 üzenetére
Létezik a 46ES6100-hoz árban hasonló de beépített wifivel rendelkező készülék? Ahogy lesem csak akkor lesz wifim, ha ~14eFt-ért veszek hozzá egy usb-s kütyüt. Nélküle csak kábeles net megy.
Gondolom böngészés/youtube működik rajta. USB-n vagy Wifi-n keresztül video lejátszható vagy érdemes rácsatolnom az ACRyan-t?
-
Real_Necro
veterán
válasz kmarci25 #1872 üzenetére
Mint korábban írtam, egy 70cm-es Panasonic CRT tv van most. Gyakorlatilag semmi tapasztalatom nincs ezekkel az új csodákkal, ezért is kérdezek sokmindent (olykor hülyeségeket is).
Jelenleg az ACRyan scart-al van csatlakoztatva TV-hez... Számomra a hdmi még kb kiaknázatlan terület.
Abból indultam ki, hogy bátyáméknál egy JVC monstrum működik évek óta, amire csak rákötik a Samsung külső vinyót USB-n és megy minden, nem kell külön lejátszó. Netre nem csatlakozik a tv, de nem is arra vették.Feleségemmel az igényeink mások, a netképesség annyira fontos, hogy böngészni lehessen, akár egy flickr-en, akár blogokon. Youtube lejátszás is érdekel, gyakran fut nálunk. Hogy ne rondítson szobában még egy kábel, jó a wifi.
Amúgy nem tudom miért kavarodok most ennyire bele, vagy én keveredtem el este az oldalak között, vagy más egyéb dolog miatt nem veszem észre a leírásban foglaltakat, de köszönöm a türelmet.
Még egy kérdésem is van. Mit jelent a Wifi illesztő támogatás valamint a Smart View?
-
Real_Necro
veterán
válasz kmarci25 #1875 üzenetére
Szeretek időben utána nézni a dolgoknak, hogy ne bánjam meg utána, hogy annyi pénzt kiadtam érte. Kb április-május környékén lesz aktuális a dolog.
Billentyűzetet tervezem, hogy veszek hozzá, ha csatlakoztatható. Egyszerűbb a szövegbevitel, meg dohányzó asztal aljában elfér. Aztán majd idővel kell valami hangosítás is hozzá, legalábbis engem ezek a lapos tévék hangzás terén még nem győztek meg. A Pana dobozosomnak viszont szép hangja van.„Az, ami törvényes, az ugye nem lehet etikátlan. Ez etikátlan, ezért lehetne törvénytelen, de ami nem törvénytelen, az nem is helytelen. Ha helytelen lenne, törvénytelen is lenne.”
-
Real_Necro
veterán
-
Real_Necro
veterán
válasz Jackie_Chan #1888 üzenetére
Majd írd le a tapasztalataidat, erre esett a mi választásunk is, csak még előbb lakásfelújítás.
-
Real_Necro
veterán
válasz Jackie_Chan #1895 üzenetére
Azt nem értem mi a különbség közötte, hogy meg lehet most kapni 214eFt-ért és 294eFt-ért is?
-
Real_Necro
veterán
válasz cintula187 #1905 üzenetére
Valahogy bele kell építeni a 0% THM-et az árba.
-
Real_Necro
veterán
válasz nightshadow #1929 üzenetére
Az aktív és passzív 3D szemnek való megfelelésénél adottságra gondoltál, vagy igényre?
-
Real_Necro
veterán
válasz nightshadow #1935 üzenetére
Ezek szerint érdemes lenne kipróbálni előtte. Bár nem nagyon vonzz a 3D.
Egy MM-ban ki lehet szerinted a szemüvegeket próbálni?
-
Real_Necro
veterán
válasz nightshadow #1937 üzenetére
Köszönöm az infót, vásárlás előtt utána fogok lesni. Mondjuk tény, hogy tényleg nem ez a fő szempont nálam.
-
Real_Necro
veterán
válasz Jovanny2 #1939 üzenetére
Nekem már a CRT-hez képest a változás is nagy lesz. Hangzás majd jövő téma, gondolom van hozzá topic, de szeretnék majd bővíteni rá.
-
Real_Necro
veterán
Nézegettem a 46ES6100 mellett még milyen variációk lehetnek. Árban hasonlóban találtam a 40ES6800-et. Mennyire jó "fícsör" a Micro Dimming, a 400Hz CMR valamint a duplamagos proci? (Valamint ha 3D-t nézzük akkor ez már full HD 3D)
Érdekelne melyik a jobb választás. A plusz 6" képátló, vagy a jobb (?) elektronika.„Az, ami törvényes, az ugye nem lehet etikátlan. Ez etikátlan, ezért lehetne törvénytelen, de ami nem törvénytelen, az nem is helytelen. Ha helytelen lenne, törvénytelen is lenne.”
-
Real_Necro
veterán
válasz Jovanny2 #1973 üzenetére
Oké, én leragadtam a "Samsung LED TV tudástár "-nál, ahol erre még nem írja, de köszönöm a helyreigazítást. Létezik olyan teszt, ami szemlélteti a dupla mag vagy a micro dimming előnyét?
[ Szerkesztve ]
-
Real_Necro
veterán
Tegnap eljutottunk végre egy MM-ba és meglestem a 46" ES6100-at. Szerintem valami kábeltévés döbbenet volt rákötve, mert a képe szvsz nem győzött meg. Kérdeztem eladót aktív és passzív 3d-ről, erre azt mondta, hogy ott nem nagyon lehet érezni a különbséget, mert sok a tévé meg fény meg vibrál stb...
Ajánlotta a 6300-at 10eFt-al többért, merthogy abban jobb a panel, mint a 6100-ban és szebb a képe, meg valódi full3D.No mindegy, még van pár hónap, míg elérek a vásárlásig, addig még felkeresek másik MM-ot is, kíváncsi leszek ott mit mondanak.
Egyébként ha 200eFt a plafon, akkor Samu mellett mi lehet a jó választás? Lehet a végén nem is 46" lesz, mert 2,5 méterről nézve nekem így elsőre bazinagy, bár lehet csak megszokás kérdése 70cm-es CRT után.
-
Real_Necro
veterán
válasz Jovanny2 #2603 üzenetére
Azzal szemezgetek, de az igazat megvallva eddig 2 MM-ban voltam és nem győzött meg a képe. De ezt egyelőre betudom annak, hogy sz@r minőségű kábeltévét toltak rá.
-
Real_Necro
veterán
46" és felette prémium gari van Samura [link]. Aktiválta már innen valaki?
-
Real_Necro
veterán
MM árait azért jól nézd meg, én a 46ES6100-at néztem, ott 250e körül volt, máshol meg már 207e környékén kapni. Szóval az a 0% THM igen csak bele van építve az árba.
-
Real_Necro
veterán
Pár hónapja tervezem én is a dolgot. Inkább kifizetek egyben 200at mint hitelre 250et. Addig meg jó a 70cm-es Panasonic CRT.
-
Real_Necro
veterán
válasz nightshadow #2749 üzenetére
Van valami számottevő különbség az F és ES között?
-
Real_Necro
veterán
-
Real_Necro
veterán
válasz nightshadow #2755 üzenetére
Pedig kb június végén vagy július elején lesz lehetőségem megvenni. Gondolom akkor még korai kérdés lenne, hogy az F lehet e gyengébb... árban meg lehet drágább is lesz...
-
Real_Necro
veterán
válasz Jovanny2 #2758 üzenetére
Akkor lehet mégis utána lesek és megpróbálom 2 hétre leszűkíteni a beszerzést. Az EH széria amúgy nem 2011-es? És még azt is kapni...
-
Real_Necro
veterán
válasz nightshadow #2798 üzenetére
Van minőségbeli különbség 40" és 46" között ES6100 esetében?
-
Real_Necro
veterán
válasz nightshadow #2801 üzenetére
Panellotto alatt a felhősödést érted, vagy másra is érdemes ügyelni? Ezek szerint kipróbált példányt érdemes megvenni, nem pedig webshopból házhoz szállíttatni? Túlzott felhősödésre lehet egyáltalán garanciát érvényesíteni?
-
Real_Necro
veterán
válasz nightshadow #2804 üzenetére
Ezt szemre gondolom nem fogom tudni megállapítani egy üzletben sem. Inkább tetszés vagy nem tetszés kérdése, ha jól gondolom.
Utána keresgélve találtam egy ilyen videót:Mennyire lehet zavaró ez a hátfalra terülő fény? Minden típus ilyen?
-
Real_Necro
veterán
válasz nightshadow #2809 üzenetére
Akkor ez csak egy kis házi tuning. Bevallom nem tűnt fel MM-ban ez a jelenség, ezért is lepődtem meg a videón. Bár nem nagyon értem mire jó, nekem pl nem tetszik.
-
Real_Necro
veterán
válasz morphin #2832 üzenetére
Mi max 2,5 méterre keresünk tv-t. Tegnap beugrottam megint MM-ba, mert volt a közelben egy kis dolgom. Kíváncsi voltam van e valami különbség a Samsung F és ES típusok között. Igazából én laikusként csak annyit láttam, hogy az F króm kávát kapott, ami nekem nem igazán gyere be. Valamint arra voltam kíváncsi, hogy elég a 40" vagy inkább 46"? Hát igen, utóbbinál nekem érezhetően jobban jött a mozihatás, mikor megálltam kb 2,5 méterre a tévétől. Árban viszont ~250k, Aquaban meg ~214k. Azért nem mindegy.
Téged mi győzött meg abban, hogy LG-re esett a választás? Miben lehet jobb pl. egy 42" 660S mint egy 46" ES6100? (ha egyáltalán jobb)„Az, ami törvényes, az ugye nem lehet etikátlan. Ez etikátlan, ezért lehetne törvénytelen, de ami nem törvénytelen, az nem is helytelen. Ha helytelen lenne, törvénytelen is lenne.”
-
Real_Necro
veterán
válasz kmarci25 #2842 üzenetére
A 3D igazából nem vonz, nekem elég a szép 2D kép a mozi hatáshoz. A 2 készüléket csak az áruk miatt hasonlítottam, mert közel azonos árban vannak, ha az LG tényleg 230k körül mozog. Csak azt nem értettem, hogy ha számít a minél nagyobb méret akkor ugyanabban az árban LG és Samsung között a tudás/minőség vagy a méret dönt?
-
Real_Necro
veterán
Téged nem zavart x éven keresztül, hogy le vannak skalpolva az emberek? Gondolom nem csak a logo került képen kívülre.
-
-
Real_Necro
veterán
A kép nem az enyémről készült, de ugyanilyenem van. Szép a képe, jó a hangja... Csak szereti vonzani a port.
Persze nézhetném a 22" hádé monitoron a filmet, mert az milyen jó, de kanapéról kényelmesebb, mint forgószékből. Szóval idővel, de lesz lapos tv-m is.
-
Real_Necro
veterán
Ha 2,5 méterről nézem max tv-t és esetek nagy részében sima SD boxon keresztül jön a digitális adás (nem HD), mint pl sorozat, híradó, stb..., valamint eddig a CRT-n pl divx és nagyritkán DVD filmeket néztem, soha nem is töltöttem le fullhd-t, akkor is indokolt lehet 46"? A korábban linkelt kis oldal alapján nekem úgy tűnik, hogy ha többségében a fenti dolgokat nézem a tv-ben, akkor 46"-nál már messzebb kellene ülnöm, hogy a megjelenő hibák ne legyenek zavaróak.
Ha a táblázatnak akarok "megfelelni", akkor 46" esetében minimum 340cm-re kellene ülnöm, ha sima kábeltévés adást nézek, 260cm, ha 720 soros, 175cm pedig 1080-nál. 42" esetében ez 310, 240,160, azaz 720 sor esetében lenne kb az optimális, sima kábeltévénél még mindig túl közeli a 2,5 méter. Jól értelmezem?
Nem akarok abba a hibába esni, hogy beruházok a nagy tévére, aztán a kábeltévés adások, melyek leggyakrabban mennek élvezhetetlenek lesznek, mert nem tudunk elég távol ülni tőle.„Az, ami törvényes, az ugye nem lehet etikátlan. Ez etikátlan, ezért lehetne törvénytelen, de ami nem törvénytelen, az nem is helytelen. Ha helytelen lenne, törvénytelen is lenne.”
-
Real_Necro
veterán
válasz Real_Necro #3071 üzenetére
korábbi szösszenetemmel kapcsolatban képbe hozna valaki, hogy jól értelmeztem e a dolgokat?
-
Real_Necro
veterán
Tekintettel arra, hogy én pont vásárlás előtt vagyok válaszolok a pontjaidra én hogy látom.
Szögezzük le, amit korábban is írtam, hogy kábeltv és DVD anyagot nézek, de biztosan fogok HD adásokat is nézni, valószínüleg kisebb hányadban."...jaa, hát annyira nem fekete..."
Ellenben napfénnyel átjárt szobában is jól fogom látni.
"...jaa, hát kicsit szaggatnak a futó feliratok..."
TV-Shop-ot nem nézek, meg szereposztást sem, ugyanígy reggeli női műsorokat sem, így nem tudom hol lehet ez még zavaró. Talán híradónál, de azt meg csak túl lehet élni.
"...jaa, hát felhős az ég..."
Nem baj, ha felhős az ég nem süt annyira erősen a nap. Ellenben ha monitor felhősödésre gondoltált, az itt leírtak alapján ezzel a dologgal is együtt lehet élni, nem annyira szembetűnő, hogy élvezhetetlenné tegye a filmet.
"...focit nézni nehéz rajta, mert kikockázza.."
Focit nem nézek, nem szeretem, így talán ez nem is érint. Ha meg néznék, akkor már egy annak megfelelő sörözőben tenném haveri körben.
"PC-monitornak meg ölég drága, nem?"
Erre sem fogom használni, ilyen célra megfelelő a 22"-os.
Ezen tények alapján létezhet olyan ember, akinek az igényeinek megfelelhet a LED tv nem?
-
Real_Necro
veterán
válasz Guszti9 #3089 üzenetére
Én elsőre a 46" ES6100-at néztem, de még nem dőlt el nálam fejben, hogy ha 2,5 méterről nézem, akkor nem kapok e szép pixeles képet mondjuk kábeltv és dvd tartalom esetén. Ha zavaró, akkor lehet maradok 42"-nál.
Új hozzászólás Aktív témák
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest