Hirdetés
-
GAMEPOD.hu
Új hozzászólás Aktív témák
-
SunMount3r
nagyúr
válasz SunMount3r #65955 üzenetére
(Ezt a monitorba dugós dolgot bár továbbra sem értem, hiszen, ha jól látom, ott van a PC mellette).->Ja, most ugrott be, hogy az STB, meg a "Streaming" is arra van kötve. Akkor tényleg ez a (legalábbis a legegyszerűbb, mert pl. egy HDMI-s switch/audio extractor közbeiktatása esetleg jobb minőséget produkálna) megoldás.
[ Szerkesztve ]
-
SunMount3r
nagyúr
válasz GoodSpeed #65957 üzenetére
A "helyi szaki"-nak azért tutira vidd be az eredeti kábelt és kérd, hogy legyen legalább "annyira" árnyékolt és védett. Az egyik "szálon" a jel megy, a másikon a nafta, ezek felcserélése akár "végzetes" is lehet a hangfalra nézve, erre is oda kell figyelni. Szal. szerintem a legjobb, ha az egész hangfalat beviszed hozzá "mutatóba", dobozával, kézikönyvével.
Az analóg kábelek hosszúsága mindig problémás kérdés, leegyszerűsítve: minél hosszabb, annál nagyobb az esélye, hogy "útközben" valami zajt vesz fel és igen, akár a jel is gyengülhet. De az esetedben, akár a felső, akár az alsó megoldásnál, szerintem még nem fog gondot okozni (már, ha tényleg valami jobbfajta és passzoló kábelt sikerül hozzá összebuherálni). És inkább rakd alulra, lehet kényelmetlenebb lesz, de 100x jobb lesz a hangja.
[ Szerkesztve ]
-
-
SunMount3r
nagyúr
-
SunMount3r
nagyúr
válasz GoodSpeed #65993 üzenetére
A szokásos módon, vagy 3,5-ös Jack, vagy esetleg 2x RCA kimenet szokott lenni az ilyen vevőkön. Nyilván olyat kell nézni, amin van. A "jobb" kérdés inkább, hogy a Fire Stick mennyire szereti az ilyen Bt vevőket a hang továbbítás céljából (itt is van Topic-ja, ott meg lehet kérdezni).
-
SunMount3r
nagyúr
Már annyi mindent olvastam össze, hogy kicsit meg vagyok zavarodva e téren, úgyhogy inkább megkérdezem-> Hogy pl. ezeknek az Edifier hangfalaknak pl. digitális, vagy analóg módon történik a "távirányítós" hangszabályozása?
-
SunMount3r
nagyúr
válasz Donie07 #66145 üzenetére
Szerintem is lenne értelme egy DAC-nak (hangkártyának) hozzá. Az itt leírtakkal ellentétben az tapasztalatom az, hogy nagyon sokban számít a DAC is. Már csak hangkarakter is egy olyan dolog, ami DAC-onként változik. Egy jó ajánlást ebben a Topic-ban kaphatsz rá a pénztárcád szerint (de ne ezeket az Asus-okat vedd!), ha meg nagyon budget akarsz maradni, akkor használtan veszel egy iBasso DC03-at, az is ég-és-föld lesz az alaplapihoz képest szerintem.
-
SunMount3r
nagyúr
válasz Neil Watts #66177 üzenetére
TV-vel ez nem fog menni, legalábbis így nem. Optikai (vagy Coax-os) bemenetes hangfal kellenek neked. (De akkor bukod a TV-s távos hangerőszabályzást, azt tudod, Edifier-ből van viszont olyan bőven, aminek van saját hangerőszabályzós távja).
-
SunMount3r
nagyúr
válasz lezso6 #66136 üzenetére
Ne haragudj, de szerinem ez a vélemény eléggé "fake" (vagy nincs kifejtve, jobb szót most nem tudok erre, sorry). A DAC-os Topic-ban pl. óvva intenek a "digitális" hangerőszabályzástól, ha pl. DAC-ról van szó. És mivel a ezekben a hangfalakban is ott van végül is a DAC a legvégén, így jogos kérdés...
(Még az sem biztos szerintem, hogy ha a "potival" tekerem és nem távval, akkor analóg, vagy digi lesz e...)??? -
SunMount3r
nagyúr
Én eddig úgy hittem, hogy a ki-be kapcsolgatás rosszabb, mintha kb. "sose" lenne kikapcsolva a hangfal. Ezek szerint "esténként" mégiscsak érdemes?
[ Szerkesztve ]
Új hozzászólás Aktív témák
- Videoteszt Zenehallgatásról dióhéjban III.
- Teszt A zenehallgatásról dióhéjban II.
- Videoteszt A zenehallgatásról dióhéjban I.
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest