Hirdetés
-
GAMEPOD.hu
Új hozzászólás Aktív témák
-
SunMount3r
nagyúr
Ennek akkor van jelentősége, ha külső "műsorforrást" pl. HTPC, BD vagy média lejátszót is akarsz a TV-re kötni. Ilyenkor a hangprojector van előbb a láncban a TV előtt (legalábbis lehet) és ezért nem mindegy milyen jelet enged át. HDR=HDMI 2.0. Ha optikain kötöd rá, akkor nincs jelentősége, de DD és DTS 5.1 lesz a maximum amit optikain lehet küldeni (ha a TV-d és soundbar is tudja ezeket). A TV műsoroknál sincs jelentősége.
[ Szerkesztve ]
-
SunMount3r
nagyúr
válasz Ciccuka #38915 üzenetére
Lehet földhurok, vagy a szomszéd Wi-Fi-je "alatt" vannak elhelyezve. Vidd arrébb pár métert és úgy hallgasd meg, vagy vidd át egy másik szobába. Ha nem múlik el így a bugás, akkor a hangfal a ludas...
Mitől "tűnik úgy" neked, hogy a Genius SP-HF1255A-ban jobb "hangszórók" vannak?!
-
SunMount3r
nagyúr
válasz lordjancso #38996 üzenetére
Egyébként linkelhetsz állványokat is, szívesen megnézném.-> Na, azt én is. (De készülj fel, hogy elég pénztárca nyitogatóak lesznek a linkek.)
-
SunMount3r
nagyúr
válasz lordjancso #39014 üzenetére
Pedig bútorlapokból ki lehet hozni olyat amire mind két állítás igaz. Sőt a magam részéről sokkal inkább egy fából készült (na jó, laminált), mint ezek a fekete csövek...
-
SunMount3r
nagyúr
válasz Degeczi #39016 üzenetére
És, ha az asztalon van az mennyivel jobb?! (Csak kérdezem.) Ezt a berezonálást és hangzásváltozást sem tudom hallható keretek között elképzelni, hacsak nem max hangerő közelében bömböl folyton a hangfal. ?! Jó mondjuk valamilyen szinten biztos. Nekem most a szőnyegen van egy Genius pár a TV előtt, gondolom azért csak jobb ötlet egy kb. 100cm magas, és kb. a hangfalok méretében széles és mély bútorlapos állvány. Pl. én is valami nagyon hasonlóra gondoltam: [link]
[ Szerkesztve ]
-
SunMount3r
nagyúr
válasz #42308056 #39027 üzenetére
Annyira olcsón ezt sajnos nem lehet megúszni, az optikai kimenetet erősítőkhöz tervezték, nem aktív hangfalakhoz. Ellenben pl. ezzel megoldható (ezt szokták itt is ajánlgatni erre).
Vagy marad a fejhallgató kimenet. Érdemes előbb azt meghallgatni és attól is függ, milyenek a hangfalak, olcsóbb hangfalakhoz nem biztos, hogy megéri az a DAC-os upgrade.
Jah, és DD és DTS hangot sem támogat a Fiio, ezt is jó figyelembe venni.
[ Szerkesztve ]
-
-
SunMount3r
nagyúr
Pl. ez az amúgy dicsért JBL sem épp egy szépségkirálynő, olyan műanyagos hatású, főleg a csipogó környékén. Aztán ezek a Klipsch Reference-ek is nézhetnének ki jobban. Én pl. az ilyesmiket preferálnám, mint pl: [link], vagy ez.
-
SunMount3r
nagyúr
Ez vajon milyen lehet hangzásra?!
-
SunMount3r
nagyúr
válasz lezso6 #39117 üzenetére
Mondjuk nézem ezeket az árakat és -egyelőre- nem tudom elképzelni, mikor realizálódik majd, hogy ilyen stúdió monitorokat vegyek 60-70K DARABJÁÉRT.
Amúgy ha a mostani összefoglalókban szereplők közül (vagy tágabb körből) ajánlani kellene egy nagyjából "kiegyenlített" hangzásút, de amiben a mély sem gyenge azért, akkor melyik lenne az?!
Amúgy amcsiban nagy KRK Rokit mánia van (és emellett Focusrite is) home stúdió szinten, de az itteni hozzászólások alapján, itthon inkább eléggé negatívan vélekednek róla...
[ Szerkesztve ]
-
SunMount3r
nagyúr
Sziasztok!
A Microlab B77 nagyon bejön kinézetre. És jókat olvastam róla a Topic-ban is (bár nincs túl sok vélemény). Megéri a felárat a Genius SP-HF1250B-hez képest?
Köszi!
-
SunMount3r
nagyúr
válasz lezso6 #39300 üzenetére
Pontosan, nekem az első, avagy -mint ahogyan én sem írtam másképp- a "sípolás" jelentkezett...
De remélem ezt most nem az én tájékoztatásomra/kioktatásomra írtad, mert lehet nem vagyok egy hangtechnikailag képzett szaki, de azt hiszem ezeket fogalmakat (hangokat) még én is rendesen meg tudom különböztetni egymástól...
[ Szerkesztve ]
-
SunMount3r
nagyúr
Csak gugliznod kellett volna és láthatnád, hogy a Creative GigaWorks T20 Series II-nek is van egy plusz 3.5mm-es Jack-es hangbemenete (aux in), de ha igazak a képek, akkor a hátulján sem rögzített a kábel, tehát oda is mehet az átalakítós dolog. Ehhez csak egy 2x mono RCA->1x stereo Jack kábelre lenne szükség még. De ha tudsz neki helyet szorítani mindenképpen ajánlanám a Genius SP-HF1250B-t, aminek szintén van a front panelján 1 külön jack bemenet. Sőt, ennek a hátuljára közvetlenül is dughatod az RCA-kat, átalakító sem kell. (Ami egyesek szerint még a hangzásnak is jót tesz, bár nem tudom, hogy ebben a kategóriában van e jelentősége...)
Amúgy meg bármelyik még rögzített Jack kábeles hangszóróra is megoldható az RCA átalakítás, csak 1 kábel kérdése, de ha jól veszem ki akkor neked 2 hangbemenet kell.
-
SunMount3r
nagyúr
Most ez az RCA-t RCA-val dolog elkezdett engem is rákattantani a kábel témára. Most RCA->Jack anya->Jack apa->RCA módon van összekötve a Genius az egyik forrással. Azért mert a másik forrásból jövő kábel (amibe manuálisan szoktam átdugni a Genius-ból lógó RCA->Jack apát) simán Jack->Jack kivezetésű.
Akkor ezt érdemesebb inkább úgy megoldani, hogy az egyik forrás (média lejátszó) simán RCA->RCA-val megy a hátuljába, míg a Jack-es forrás (belső PC hangkártya) külön Jack->Jack-el megy a Line-in-be az elején?!
Ilyen Speaka kábeleim vannak most amúgy, anno az ennél drágábbakat overkill-nek éreztem. De ajánlották már ezt a Klotz-ot is. Ha már cserélem, jobb lenne ez Klotz?! Vagy innen valami?! Ezt a hármat néztem: [link], [link], és ennél írják egyedül, hogy a "fonat és fóliaárnyékolás", a többi csak sima "fólia" (bármit is jelentsen, ha ez számít egyáltalán).
[ Szerkesztve ]
-
SunMount3r
nagyúr
válasz SunMount3r #39335 üzenetére
Szóval akkor gagyik a kábeleim... Vegyem akkor a Klotz-ot?! Vagy valami jobb kb. egy árban vele?!
-
SunMount3r
nagyúr
-
SunMount3r
nagyúr
válasz alphamooncam #39450 üzenetére
Most már csak azt kell megtudnunk melyik Tascam hangfalról is van szó pontosan.
(Amúgy soha nem értettem én se, miért a hátuljára kell rakni a hangerő gombokat a legtöbb jobb hangfal esetén (studio monitorok közül szinte egy se kivétel). Az még OK lenne, hogy nincs hangszínszabályzó (bár szerintem még mindig jobb a hangfalon tekergetni, mint valami szoftveres EQ-ból), de azért a hangerőgomb már csak legyen könnyen elérhető helyen.)
Szerk.: A kép alapján: ez az?!
[ Szerkesztve ]
-
SunMount3r
nagyúr
válasz Ciccuka #39484 üzenetére
Én is írtam már, hogy nekem kettő Genius SP-HF1250B szett is van itthon és egyiknek sincs alapzaja. Majd 1 év eltéréssel vásároltam a kettőt, tehát még csak az se lehet, hogy pont csak az a széria volt jó. Amúgy szerintem mindenkinek volt már itt is garanciás ügye, ha nem pont hangszórókkal, akkor valami más kütyüvel, ez ilyen, néha kifogja az ember. Pl. nekem egy Deepcool noti hűtő kezdett el furcsa hangokat adni, gari időn belül cserélték, kaptam egy újat, ami már 1 év után sem morog. Nem is írom le a gyártót teljesen és nem is híresztelem róla, hogy gagyi, viszont az igaz: ahol csak szóba kerül(ne) a gyártó, azért megemlítem ezt az esetemet.
[ Szerkesztve ]
-
-
SunMount3r
nagyúr
Hello!
Van egy olyan gondom a Genius SP-HF1250B-vel, hogy néha el kezd "rezonálni" és ilyenkor torzan jönnek ki belőle, főleg a hangosabb és mélyebb hangok (ahogy eddig észrevettem). Fura, mert eddig csak filmek alatt tapasztaltam, de ott párbeszédeknél és néha zenei résznél is jelentkezik, de nem mindig és nem is folyamatosan, csak bizonyos részleteknél. Olyan, mintha belülről rezonálna be a doboz és mindig csak a bal oldali, a jobb oldali doboz egyáltalán nem rezonál. Az is fura, hogy direkt kipróbáltam különböző zenékkel is és ott egyáltalán nem rezonált be egy kicsit se, csak a filmeknél, ez mitől lehet?
Amúgy a média lejátszó hangereje kb. a maxra van húzva, a hangfal hangerő potija pedig kb. 13-14 óránál szokott állni (ennél halkabban nem hallom rendesen az angol párbeszédeket).
Hogyan lehetne még tesztelni, hogy biztosan defektes e a bal hangszóró?
-
SunMount3r
nagyúr
Q10 Pro és sajnos semmi ilyesmire nincs lehetőség az analóg RCA kimeneteken, mint általában az Android-os lejátszók többségénél, mert nem KODI-val játszok le, hanem a gyári lejátszójával. Legalább DRC lehetne benne, tudom, de ez sincs... De a probléma ettől függetlennek tűnik.
(#41878) westcoastog: És ha az rezonálna, akkor mit lehet vele kezdeni? Kitömni esetleg valamivel? Ez akkor sem tűnik normálisnak. Amúgy amikor rezonál, akkor az egész doboz belerezeg, még a kezemmel is érzem, amikor megfogom.
[ Szerkesztve ]
-
SunMount3r
nagyúr
Nézegettem az új ajánlót és azt lenne a kérdésem, hogy Microlab Solo 6C és a Alesis Elevate 5 MKII közül melyiknek van jobb hangja? Bár azt sejtem, hogy az Alesis-nek, de ennek a hangjáról nem szól a fáma és árban csak 4K közöttük a különbség...
[ Szerkesztve ]
-
SunMount3r
nagyúr
válasz westcoastog #41878 üzenetére
Akkor ez valami típushiba lesz? Engem nagyon zavar, filmnézés közben 30 percig semmi, aztán jön egy hangosabb rész és elkezd rezonálni. Olyan mint amikor valami olyanra van rátéve a hangfal, aminek rossz a "csillapítása" és rezeg bele az egész hóbelebanc.
És továbbra is fura, hogy zenénél egyáltalán nem jön elő, pedig olyan zenékkel is próbáltam amikben van basszus is bőven.
Ezek szerint a GENIUS SP-HF1250B mégse olyan jó TV hangzás "okosítónak"?
Senkinek nincs tippje mit lehet ezzel kezdeni?
[ Szerkesztve ]
-
SunMount3r
nagyúr
Lenne értelme egy ilyen szivacsnak a Genius SP-HF1250B alá?
Az egyik pár a már vagy 30 éves fa asztalomon van, fejmagasságban (ezen szinte csak zenét hallgatok). A másik (amelyik rezonál) pedig a szőnyegen a TV előtt (ezzel pedig szinte csak filmet).
Köszi!
-
SunMount3r
nagyúr
válasz SunMount3r #41982 üzenetére
Szóval nincs értelme... Értem...
-
SunMount3r
nagyúr
válasz flanki #41991 üzenetére
Azért van a szőnyegen mert máshol nincs hely. Próbáltam keresni állványt, de marha drágák. Tervben van, hogy fából csináltatok majd asztalossal. Vagy akár magam, a Praktiker-ből összeválogatva/levágatva. Csak ez mindig olyan "másodlagos". De nem ettől rezonál szerintem. Majd kipróbálom, hogy pár napra felcserélem a két párt és akkor kiderül, hogy ha a másik is rezonál, akkor máshol van a baj. Sajnos a garija már lejárt.
Nincs semmilyen filter, egy Q10 Pro lejátszó analóg RCA-jából (DAC-jából) jön ki közvetlen a hang. Semmilyen EQ vagy DRC nincsen a lejátszó beállításaiba, csak nyomja az 5.1-es DD-t és DTS-t sztereóra lekeverve az RCA-kon.
Zenénél küldtem rá Zaz-t, Tesseract-ot, Meszecsikát de meg se zizzent, bírta a basszust is rendesen.
[ Szerkesztve ]
-
SunMount3r
nagyúr
válasz SunMount3r #41959 üzenetére
Kipróbálnám a másik szett SP-HF1250B -t a lejátszóra kötve, de félek, hogy lehet tényleg az ad ki valamilyen fura, káros frekvenciájú (most így konyhanyelven) hangot a hangfalaknak és akkor azt is elrontaná.
Lehet ez a 14 órás hangerő állás már sok neki a filmeknél a DRC hiánya miatt a zene mega az effektek túltolják? Amúgy zenéhez elég még a 8 órás állás is, már úgy is túl hangos.
Ha tényleg meghibásodott a hangfal, akkor mi a biztosíték, hogy egy másik nem fog elromlani ugyan így, ha a lejátszó miatt van. Lehet nem is egyből történt az egész, hanem folyamatosan vágta gajra a bal dobozt? (Már ha ez lenne a baj forrása).
Vagy pl. porszívózás közben ütődhetett meg a hangfal? Lehetséges ilyesmitől ilyen hiba?
Van egy olcsó kis Creative bögrém valahol, még esetleg megpróbálom azt rákötni a teszthez...
-
SunMount3r
nagyúr
válasz #95462144 #42024 üzenetére
Írtam, hogy azért itt más a helyzet. Van egy másik Genius SP-HF1250B-em a laptopomra kötve, ezzel teszteltem már azokat a videókat, amiknél jelentkezett és itt nem volt semmiféle rezonálás. De ez megint más, itt ugye az MPCH-val játszom le, aminek eleve van ráhatása a hangra (pl. DRC is van).
A teszt először az lesz, hogy a kis olcsó creative-omat kötöm majd rá a Q10 Pro-ra. De az is lehet, hogy csak a lejátszó és a Genius "nem szeretik egymást". Bár az igazi teszt az lenne, ha épp a másik szett Genius-t kötném rá Q10 Pro-ra, csak félek, hogy ha valami kimeneti anomálisa van a lejátszónál, akkor azt is gajra vághatja.
(#42025) westcoastog: Teszek majd fel videót róla, de előbb próbálok kifogni egy olyan videót, ahol viszonylag hosszabb jeleneteben jelentkezik a berezonálás. Mert van, hogy az egész film alatt soha, de van, hogy többször is előjön. De amikor előjön akkor mindig ugyan ott.
-
SunMount3r
nagyúr
Hello!
Logitech Z906-ről kérdeznék. Optikain etetném 5.1-es DTS-el és kizárólag filmezésre. Mert azért csak bujkál bennem, hogy jó lenne már itthonra egy térhangzású rendszer. 100K feletti "igaz" házimozi rendszerek kizárva jelenleg nálam.
Szóval, van értelme?
Amúgy ez tényleg rendes 5.1-es hangfalrendszer és minden egyes hangszórón a neki megfelelő külön csatorna szól, vagy csak valami "Virtuális kamu" térhangzás ez is?
Csak mert gondolom ez lenne a rendes 5.1-es elrendezés, de a Logitech weblapján a termékfotón mind a 4 magas sugárzót az előre rakták.
Vagy én vagyok valamivel tévedésben?
-
SunMount3r
nagyúr
válasz lezso6 #42407 üzenetére
Hát ez nagy kár... Genius SP-HF1250B van most ugye és bár ismerem az "5.1-es bögreszett szabályt", és ránézésre megmondtam volna, hogy a sztereó dobozok fele olyan jól sem szólnának, de akkor is furdal a kíváncsiság, gondoltam ennyi pénzért ez a Logi azért már lehet olyan jó legalább filmezésre.
81K és a Genius SP-HF1250B közözz meg elég nagy rés van, tehát sima 2.0-ra nem költenék annyit, max 45K-t.
Semmi más alternatíva, hogy 100K alatt értelmes 5.1-et kapjak?
[ Szerkesztve ]
-
SunMount3r
nagyúr
válasz SunMount3r #41876 üzenetére
Visszatérnék egy kicsit erre a rezonálós hibára.
Most tesztelgettem és nem lehet mindig reprodukálni (pl. ugyan azoknál a videó részeknél). Egyik nap néztem egy filmet, abban egy pont után szinte folyamatosan rezonált, másnap újra elindítottam, és bele tekergettem oda, ahol a legjobban hallatszott, de most nem (vagy alig) rezonált be.
Akkor ez valamilyen "begerjedés"-től lehet, ami csak mondjuk 20 perc után jelentkezik?
És ez esetben mi "gerjedhet be" a lejátszó DAC-ja, vagy csak maga a hangfal?
Tudok ezzel valamit csinálni, azon kívül, hogy kukázom és lecserélem egy újabb szett SP-HF1250B-re? (Jelenleg nincs keret az "előrelépéshez").
-
SunMount3r
nagyúr
Bár előre sejtem a választ, de azért bepróbálkozok a kérdéssel:
Egy olyan 5.1-es szettre, mint pl. az SW-5.1 4500, vagy az SW-HF 5.1 6000, nem "ollózható" rá egy olyan "komolyabb" sztereó szett, mint pl. a SP-HF1250B? Tudom az egyik aktív, a másik passzív, de technikailag lehetséges lenne, vagy ez már nagyon sci-fi kategória?
-
SunMount3r
nagyúr
Hello!
Tovább lovagolok ezen az "olcsó 5.1-es házimozi" témán. Most azt gondoltam ki, hogy vennék pl. egy ilyen DAC-ot és erre kötném a Genius (vagy lehet, hogy Logi) 5.1-es analóg szettet. Viszont a két front sugárzó kimenetre meg a mostani SP-HF1250B-t kötném. Így tuningolva picit az eredeti 5.1-es szett hangzásán. Véleményetek szerint?
-
SunMount3r
nagyúr
Támadt egy nagyon vad ötletem:
Mi lenne ha vennék egy ilyen 5.1-es DAC-ot és hozzá magam válogatnám össze az 5.1-es hangfalszett darabjait, kb. külön-külön, hiszen a külön analóg kimenetek révén ez -elvileg- lehetséges lenne. És a hangerőt pedig egyszerre tudnám a DAC-ról is szabályozni.
Pl. a Frontok és Rear-ek lehetnének Genius SP-HF1250b-k (azaz 1-1 pár, de később lecserélhetem őket akár jobbakra is), már csak valami szintén aktív Front-ot és egy Sub-ot kellene hozzá találni. Lehet ilyeneket külön kapni valahol?
(Így védve ki az itt sokat emlegetve alapból gyenge 5.1-es aktív egybe szettek "átkát".)
-
SunMount3r
nagyúr
Az első részét értem, Oké, majd számításban veszem.
Sok térhatásod mondjuk nem igazán lesz, mert az 1250B nem képes rá-> Ezt viszont nem értem, hogy mire gondolsz?
h az problémákat okozó digitális beavatkozás-> Ezt nem értem miért okozna problémákat? Vonal szintű analóg hangerő szabályozás, csak úgy, mintha egy PC-s hangkártyából jönne, nem?
[ Szerkesztve ]
-
-
SunMount3r
nagyúr
válasz Degeczi #45213 üzenetére
Most láttam, hogy téma (volt). Szerintem a kérdés az, hogy mi van a Fiio esetén, ha DTS, vagy DD hangsávos a videó. Lekeveri e ezeket rendesen a TV PCM-re, tehát lesz e legalább sztereó hang?
Nézegetem én is, van amelyik tudja a DD-t és DTS-t is dekódolni, lehet passthrough küldeni rá ezeket is. Van olyan ami később 5.1-re is jó lenne. Ettől félek, mert csak 2.1-re lekeverést tud és mivel külön kimenet van a SW-nek, ezért nem tudom, hogy sima sztereó hangfalra kötve nem e buknám pl. a mélyeket.?! Van ilyen is, sima 2.0-ás lekeveréssel, de itt a hangerő állítóra panaszkodnak és hogy állítólag digitálisan állítja, ami nem túl jó, ha jól gondolom, mert rontja a hangminőséget (másik Topic-ban ezt írták, de ebben én nem vagyok olyan biztos). Ezen a páron kívül még nem találtam hasonlóakat.
Én egy média Box-ra kötném, de nem ragaszkodok hozzá, hogy DAC végezze a DD és DTS dekódolást, hanem (ha működne), akkor a Box már LPCM-ben küldené ki rá sztereóban (ez az amit nem tudok biztosan). Ebben az esetben lehet nekem is jobb lenne egy olyan Fiio?
[ Szerkesztve ]
Új hozzászólás Aktív témák
- Videoteszt Zenehallgatásról dióhéjban III.
- Teszt A zenehallgatásról dióhéjban II.
- Videoteszt A zenehallgatásról dióhéjban I.
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest