Wii U és NFC

A héten sok hír jött a Nintendo idei legnagyobb dobásáról, a Wii U-ról, egyrészt megerősítették az év végi megjelenést, bejelentették a Nintendo Network-öt és máris itt a legújabb hír, Satoru Iwata, a Nintendo elnöke megerősítette, hogy a Wii U kontrollerét NFC (near-field communication) támogatással vértezik fel.

Mi is az NFC (Near field communication)? Rövid hatótávú kommunikációs szabványgyűjtemény okostelefonok és hasonló (általában mobil eszközök) között, egymáshoz érintéssel vagy egymáshoz nagyon közel helyezéssel (maximum pár centiméter) létrejövő rádiós kommunikációra.
forrás: Wikipedia

Kíváncsian várjuk, hogy ennek a gyakorlatban milyen haszna lesz? Az eShop-ban való vásárlást talán megkönnyítheti, ha úgy tudunk fizetni, hogy csak hozzáérintjük a kártyánk a kontrollerhez.

És akkor a hírek mellé egy kis pletyka. A Wii U név a Nintendo felől teljesen logikus, a Wii nagyon erős brand lett az elmúlt évek során, így hát érthető, hogy meg akarja tartani valamilyen formában a japán cég. Azonban, mint a 3DS esetén, úgy érzik hogy fennáll annak a veszélye, hogy a leendő vásárló inkább fogják a név miatt egy feljavított gépnek tekinteni a konzolt, mintsem mint egy új generációnak. Mindenesetre legkésőbb az idei E3-on kiderül, hiszen ott fogják bemutatni a gép végleges dizájnját.

Azóta történt

Előzmények