Watch Dogs: A Ubisoft nem vált meg a márkanévtől

Egy érdekes beadványra lettek figyelmesek tegnap az Egyesült Államok szabadalmi hivatalának oldalán, melyet állítólag a Ubisoft töltött ki. A NeoGAF oldal egyik fórumozója gyorsan be is számolt róla, így futótűzként terjedt a pletyka, miszerint a Ubisoft megvált a Watch Dogs márkanévtől és így az most elhagyatott (abandoned) státuszba került. Természetesen a kiadó Twitter-csatornáján is egyre többen kérdezték, mi a helyzet a játékkal, ahol folyamatosan megnyugtattak mindenkit, hogy a Watch Dogs fejlesztése továbbra is folyik, szó sincs semmiféle elhagyásról.

A Ubisoft nem sokkal ezt követően kérvényezte, hogy a 85642398 kódszámú applikáció ne kerüljön elhagyatott státuszba. Vagyis alighanem csalás történt, illetéktelenek a Ubisoft nevében kitöltöttek egy beadványt, melyben azonnali hatállyal kérték a Watch Dogs márkanév feloldását. Hamarosan valószínűleg jogi útra is terelődik majd a dolog, hiszen a csalók ráhamisították a Ubisoft vezérigazgatójának, Yves Guillemot-nak aláírását a beadványra, ez pedig bűncselekmény.

Ám nekünk, játékosoknak nincs mitől tartanunk. A Ubisoft ugyanis elmondta, hogy az incidensnek nem volt  kihatása a Watch Dogs című játék fejlesztésére, így tartani tudják a tavaszi megjelenési dátumot.

Azóta történt

Előzmények