Watch Dogs: Lebutították a grafikát

Nagy felbolydulást keltett a Ubisoft által nemrég bemutatott videó, melyen első ízben láthatjuk a Watch Dogs című játék jelenlegi generációs változatát működés közben. A játékosok szerint valami elképesztően csúnya a grafika, mintha csak egy PlayStation 2-re készült játékot látnának a felvételeken. Íme az ominózus videó, mindenki döntse el maga, hogy mit gondol róla:

A Watch Dogs című játék ki volt állítva a tavalyi és tavalyelőtti E3 rendezvényen is, ahol először a PC (2012), majd a PS4 (2013) változatokat prezentálták. Ám ezek a videók a játék kreatív igazgatója szerint nem jók összehasonlítási alapnak, hiszen a 2012. évi kiállításon bemutatott PC kiadás azóta már sok tekintetben jobb és szebb látványt biztosít. A PS4 és XBOX One kiadások grafikája pedig nagyon közel fog állni a PC változatéhoz, így gyakorlatilag mindegy, melyiket nézzük. Lássuk most a 2013-as videót, melyen a PS4 kiadás szerepel:

A Ubisoft nemrég tette közzé a legújabb videót a Watch Dogs című játékból, melyben szerepel a megjelenési dátum is, ám nem sokkal megjelenése után ismét elkezdték kritizálni a játékosok a kiadót, ugyanis szerintük a legfrissebb felvételeken immár jól láthatóan az új-generációs kiadás is le van butítva a korábban látott videókhoz képest. Íme a legfrissebb videó, hasonlítsátok össze a fentebb látható 2013-ban készült PS4 felvétellel.

Azóta sok fórumon folyik a vita a Watch Dogs című játék grafikájának butításáról, melybe bekapcsolódott az Epic Games volt pályadizájnere, Cliff Bleszinski is. Elmondása szerint azért kellett lebutítani a játék grafikáját, mert a program megjelenik jelenlegi generációs hardverekre is.

- "Lefogadom, hogy a Watch Dogs című játék grafikájának visszavétele annak köszönhető, hogy a régi generációkra is kiadják a programot," - mondta Cliffy B, majd így folytatta: - "Az új-generációs konzolok legnagyobb ellensége a kiadók függősége a jelenlegi generációtól. Ahogy korábban is mondtam, ezzel korlátozzák a következő generáció képességeit."

A Watch Dogs című játék megjelenése május 27-én lesz PC-re, PS3-ra, PS4-re, XBOX 360-ra és XBOX One-ra. A Nintendo Wii U kiadás érkezése később várható, de pontos dátumot nem tudni róla.

Azóta történt

Előzmények