Újabb pletykák a hamarosan bejelentésre kerülő újgenerációs Xbox-ról

Mint korábban is írtunk róla, a Microsoft május 21-én fogja bemutatni a nagyközönségnek az újgenerációs Xbox konzoljukat. Hogy pontosan mit is kapunk, egyelőre nem tudni, remélhetőleg a Playstation 4 bemutatójával ellentétben a konkrét gépet is láthatjuk majd.

Amíg várakozunk, addig egy újabb adag pletyka érkezett, amit ezúttal a Polygon szállít nekünk. Többek között újdonságnak számít, hogy az új Xbox-nál is lehetőségünk lesz saját felvételek készítésére, úgyanúgy mint a Playstation 4 esetében. A felvett anyagokat ezek után akár Youtube-on, akár Ustream-en is megoszthatjuk.

Ehhez kapcsolódik a már sokat emlegetett folyamatos online kapcsolat pletykája is. Az oldal szerint ez nem teljesen úgy fog megvalósulni, mint sokan várják. A különböző szolgáltatások, illetve a fentebb említett videó felvételi lehetőségnek szüksége lesz a folyamatos internet eléréshez, de a játékok esetében a kiadók dönthetik el, hogy szükséges-e az internetkapcsolat.

Megváltozik a barát lista és az achievement rendszer is. Előbbinél végre nem lesz maximálizálva a kapcsolatok száma mint a jelenlegi generációnál, utóbbinál pedig kibővített lehetőségeket kapunk majd. Lesznek olyan achievementek melyek több játékon átívelnek majd, illetve különböző játékos események is kaphatnak megszerezhető acsikat. A kiadók maguk dönthetik el hogy bővítik ezekkel a játékokat, akár DLC-k megjelenése nélkül.

A Microsoft hivatalosan természetesen nem kommentálta a fentieket, így vélhetőleg csak május 21-én leszünk okosabbak. Amennyiben lesz rá lehetőség, a GAMEPOD-on élő stream adást láthattok a Microsoft eseményéről.

Azóta történt

Előzmények