Az új Xbox is x86-64 alapokon fog nyugodni?

Egy, a Bloombergen megjelent hír szerint a Microsoft következő generációs Xbox konzolja is AMD alapokon fog nyugodni, mindezt ismeretlen forrásra támaszkodva állítják. A forrás szerint a redmondi cég Jaguar magokból építkező APU-t fog szállíttatni, ami azért érdekes, mert a PlayStation 4-ben is Jaguar alapú APU fog helyet kapni. Ha ez a hír igaz, akkor a jövőben fejlesztés szempontjából a PC és a konzolok közötti határ nagyon szűk lesz és ebből mindegyik platform és a fejlesztők is profitálni fognak.

Hátulütője lehet a váltásnak, hogy konkurenséhez hasonlóan az új Xbox sem lesz visszafelé kompatibilis, de még felhőalapú futtatással sem biztos, hogy elő fognak állni, mert az infrastruktúra kiépítése költséges és bonyolult - a Sony jól tette, hogy felvásárolta a Gaikait. Nem elképzelhetetlen azonban, hogy az első generációs PlayStation 3-akhoz hasonlóan integrálva lesz alacsonyabb csíkszélességen az Xbox 360 Slim Xenon+Xenos párosa.

Mindez annál valószínűtlenebb, minél több pletyka jelenik meg a konzolról, példának okáért, hogy a cég két gépen dolgozik, az ARM SoC-kal felszerelt "Arcade" verzió mellett igen drága lenne az "Elite" verzió, ha három processzor fog rajta helyet kapni, de még akkor is érzékelhető lenne a különbség, ha az "Arcade" verzió is megkapná elődje fő komponenseit.

Mindez persze még a jövő zenéje, ha minden igaz, akkor még ebben a hónapban lerántja a Microsoft az új generációs gépéről/gépeiről a leplet, de már az E3-ig sem kell sokat aludnunk.

Azóta történt

Előzmények