Új IP a Croteam-től

Talán egy játékosnak sem kell bemutatni a Croteam nevű, horvát fejlesztőstúdiót, hiszen ők készítették a Serious Sam epizódokat. Náluk már régóta elég nagy csend honolt, de most végre kiderült, hogy miben mesterkednek. A Serious Sam 4 mellett egy másik, egy teljesen új IP-n dolgoznak, amelyet az idei E3 rendezvény keretén belül lepleztek le és ami a The Talos Principle nevet kapta. A csapat ezt FPPP-nek ("first person philosophical puzzler") hívja, tehát gyakorlatilag egy belső nézetes logikai játékra kell gondolni, ahol különböző puzzle feladványokat kell megoldani a továbbjutáshoz.

Ez az új cím még abban is különleges, hogy itt fog bemutatkozni a stúdió legújabb technológiai fegyvere, a Serious Engine 4, amely egy új grafikus motor, ami az elődöt, azaz a Serious Engine 3.5-öt váltja. Sokan arra számítottak, hogy a Serious Sam 4-ben fog debütálni a negyedik generációs motor, de utóbbi játékról még mindig alig tudni valamit, gyakorlatilag csak annyit, hogy fejlesztés alatt áll.

A The Talos Principle nevű FPPP a Sony konferenciáján mutatkozott be a fenti trailerrel, ami nem véletlen, hiszen PlayStation 4-re is megjelenik majd a játék PC, Mac és Linux mellett. A megjelenés időpontját idén őszre ütemezték be a horvátok.

Köszönjük a hírt huskydog17-nek.

Előzmények