Törölték a Dragon Age II-t a Steam rendszeréből, mióta megjelent a Legacy

Megjelent a Dragon Age II első komolyabb DLC csomagja, a Legacy, ami 800 BioWare Pontért vásárolható meg a hivatalos oldalon. A Steam felhasználók számára viszont rossz hír, hogy aki eddig várt arra, hogy kipróbálhassa a játékot - vagy netalántán, hogy később egy akció keretében hozzájuthat egy Ultimate Edition változathoz -, azok most már nem vehetik meg a BioWare játékát, csak az EA saját online üzletén, az Originen keresztül.

A DLC megjelenése, valamint a Dragon Age II eltűnése a Steam rendszeréből valószínűleg nem véletlenül esett egyazon időpontra. Az Electronic Arts játékok mostanában sűrűn távoznak a Valve boltjának kínálatából, mivel azokban az extra, prémium tartalmakat egy ingame shopon keresztül kínálják fel, és ez a Steam legújabb verziójának felhasználói feltételeit sérti.

Valószínűleg emiatt törölték korábban a Crysis 2-t is, valamint szintén hasonló okok miatt eshet meg az is, hogy a következő sikergyanús EA-DICE játék, a Battlefield 3 szintén csak az Origin rendszerén keresztül lesz digitális disztribúció útján megvásárolható, Steamen nem.

Hivatalos megerősítés egyelőre nem érkezett, sem az EA, sem pedig a BioWare nem kommentálta a DLC megjelenésének és a játék eltűnésének egybeesését. Viszont jó hír azok számára, akik korábban már megvásárolták a Dragon Age II Steam verzióját, hogy ők játékon belül hozzájuthatnak az új DLC-hez, így elindulhatnak felderíteni Hawke családjának sötét titkait.

Azóta történt

Előzmények