EA: A Valve új DLC-politikája miatt töröltük játékainkat a Steamből

Tegnap számoltunk be róla, hogy az Electronic Arts újabb játékát törölte a Steam szolgáltatásból. A Crysis 2 - valamint a még meg sem jelent Battlefield 3 - után a Dragon Age II sem elérhető a Valve rendszerén keresztül. Az okokat eddig csak találgatni lehetett, de most megérkezett a hivatalos közlemény is, amiből kiderül, hogy nem jártunk messze az igazságtól, amikor azt feltételeztük, hogy valószínűleg a játékokon belül árusított DLC-k miatt csinálták.

A kiadó közleménye szerint a Steam felhasználói feltételeit sértő, játékon belül árusított DLC csomagok miatt van szükség ezeknek a programoknak az eltávolítására, habár megpróbálnak egyezségre jutni a Valve-val, hogy húzócímeik továbbra is maradhassanak a rendszerükben.

"Sajnálatos módon a Steam olyan megszorításokkal lett felvértezve, melyekben korlátozzák a fejlesztők azon lehetőségeit, miképpen léphetnek kapcsolatba a vásárlókkal, hogy nekik letölthető tartalmakat eladhassanak. A gyakorlatban ezt egyik más szolgáltató sem alkalmazza. Ennek következtében néhány játékunkat el kellett távolítanunk a Steam rendszeréből," - mondta az EA illetékese egy IGN-nek adott interjújában."

Az EA nemrég alaposan átalakította saját online disztribúciós rendszerét, az Origint - volt EA Store -, ami ezúttal már egységes platformként szolgál a PC-s EA játékok számára. Tehát az aktiválástól kezdve a frissítéseken át egészen a letölthető tartalmakig mindent ezen keresztül biztosítanak a játékosok számára.

Habár a Valve jelenleg még nem nyilatkozott az ügyben, az EA szerint tehát ezúttal nekik nem tetszett, hogy a Dragon Age II: Legacy DLC csomagot a játékon belül, nem pedig a Steamen keresztül lehetett megvásárolni. Kíváncsian várjuk a Valve válaszát.

Azóta történt

Előzmények