Thief - mi is az a Focus?

Nicolas Cantin a játék igazgatója rengeteg információt osztott meg Garrett új képességéről, a Focus-ról. Ezt a Thief hivatalos fórumán tette meg, úgy, hogy megfogalmazott néhány kérdést, amelyek a Focus-al kapcsolatban felmerülhetnek bennünk és válaszolt rájuk.

1. Mi az a Focus?
A Focus - egy olyan képesség, amellyel Garrett képes összpontosítani és felgyorsítani a reakcióidejét. A játék design szempontjából, a Focus - egy olyan dolog, amely előnyöket biztosít a játékos számára. Viszont ezt nem kell feltétlenül használni. Ez csak egy újabb eszköz, amely Garrett rendelkezésére áll.

2. Hogyan szerezte Garrett ezt a képességet?
A Focus a történet elejétől Garrett képessége lesz, de bővebben erről egyelőre nem beszélhetek.

3. Hogyan működik a Focus?
A Focus-t figyelmesen kell használni, bizonyos "újratöltődési" időre van szüksége. A játékosok maguk döntik majd el, hogy mikor a legcélszerűbb használni ezt a képességet, mert többféle dologra is használható.

4. Milyen dolgokra használható még a Focus a harcon kívül?
Minden attól függ, hogy hogyan használják azt. Például használható arra, hogy javítsunk a harcon, a feltörésen, a tolvajkodáson vagy a pontosságon.

5. A Focus-nak köze van a tájékozódáshoz. Megmutatja a játékosoknak a helyes irányt is?
Nem, nem feltétlenül. Nem szeretnénk elvenni a játékosoktól a felfedezés lehetőségét. A Focus nem egy olyan képesség, amely folyamatosan vezet minket a játékban és mutatja a helyes irányt vagy, hogy mit hogyan kell csinálni.

6. A Focus egy végtelen képesség?
Természetesen nem. A Focus-nak vannak határai és ára is. A játékosoknak megfelelően kell majd bánni vele és tartalékolni, hogy csak akkor használják, hogyha eljött az ideje.

7. A Focus csak opcionális lehetőség? Esetleg ki lehet kapcsolni?
A játékos önnmaga döntheti majd el, hogy használja e a Focust avagy nem. Ha például egy játékos csak Garrett tudására hagyatkozik és nem szeretne használni semmilyen külső segítséget, akkor akár az egész játék alatt egyszer sem kellesz használnia a Focust.

8. Sokan fének attól, hogy a Focus sokkal könnyebbé teszi majd a játékot. Ezzel mi a helyzet?
Ez a képesség nem könnyíti meg a játékot, egyszerűen több lehetőséget biztosít, amikor arra szükség van - akkor, amikor már Garret-nak nincs más lehetősége. Ilyenkor van ára a Focus-nak. A lényege abban rejlik, hogy lehetőséget adunk a játékosoknak. Ez nem egy olyan rendszer, amely felborítja majd a játék egyensúlyát.

9. A Focus-nak van köze az objektumok "kivilágításához"?
Jelenleg ez a rendszer ugyanúgy működik, mint az előző részekben, viszont a Focus használható az objektumok átvizsgálására is.

10. Ki lehet majd kapcsolni az objektumok "kivilágítását"?
Én csak egyet mondhatok: akik szeretik a klasszikus, a hardcore vagy az oldschool stílust biztosan örülni fognak.

A Thief megjelenése 2014-ben várható PC-re és next-gen konzolokra.

Azóta történt

Előzmények