The Sims 4: A medence és a kisbaba esete

Heves vita tört ki a The Sims 4 című játék rajongói és az Electronic Arts között, miután a kiadó bejelentette, hogy a Maxis által készített program legújabb részében immár nem építhetünk a kertbe medencét (és a létrát kivéve nem fullaszthatjuk bele simjeinket), valamint családalapításkor nem lesz csecsemőnk, helyette egyből kisgyermekként "születnek" meg az új simek.

A játék producere, Rachel Franklin egy új blogbejegyzésben magyarázza el, hogy pontosan miket kellett eltávolítani a The Sims 4-ből, amik a korábbiakban benne voltak, és miért. Elmondása szerint tartoznak azzal, hogy elmagyarázzák, miért nem lesznek csecsemők és medencék a The Sims 4-ben megjelenéskor.

- "Az egész azzal az új technológiával és rendszerrel indult, amit az új Sims játék alapjának építettünk fel - új mesterséges intelligencia, új animációs rendszer és sok más újítás -, ezek mindegyike teljesen új lesz a játékban," - írta Rachel Franklin a blogbejegyzésben. Majd hozzátette, hogy miután leültek a csapattal megbeszélni, milyen új technológiák kerüljenek a játékba, már tudták, hogy kompromisszumokat kell kötniük, ami csalódottságot válthat ki a rajongókból.

A játékosokat - érthető okokból - nem teljesen elégítette ki ez a magyarázkodás, hiszen sokan továbbra is úgy vélik, hogy ez az egész puszta ködösítés. Szerintük sokkal valószínűbb, hogy az Electronic Arts közbenjárása folytán a Maxis szimplán kiveszi az alapjátékból a csecsemőket és medencéket, hogy azután később DLC-ként eladva plusz bevételre tehessenek szert.

Épp ma számoltunk be róla, hogy a Ubisoft szerint mindenki szereti a DLC-ket. Lehet, hogy az EA csapata is olvasta Chris Early szavait?

Azóta történt

Előzmények