Persistent ID: Új előfizetési rendszer az EA Sports játékoknak

A hónap elején az Electronic Arts sportjátékaiért felelős EA Sports elnöke, Peter Moore egy nyilatkozatot tett, miszerint a kiadó egy új rendszert kíván bevezetni a játékaiban. Ennek neve Persistent ID lesz, és olyan profilokat takar, melyek felismerik a játékosokat a különféle sportjátékokban, és extra jutalmakban részesítik azokat, akik több ilyennel játszanak (Már láthattunk hasonló példákat, mondjuk a Dragon Age 2 esetében, ahol a Dead Space 2 játékosai megkapták Isaac páncélját a DA2-ben is. Valami ilyen rendszert kell itt is elképzelni).

Ám egy nemrég napvilágra került dokumentum tanulsága szerint - lásd a képen - ez egy újabb előfizetéses rendszer lesz, ami a PlayStation 3 és XBOX360 konzolokkal rendelkezők számára lesz elérhető. A leírás szerint a FIFA, Madden, NCAA, NHL, SSX és Tiger Wood PGA játékosok számára kínál extra lehetőségeket, melyek a következőek lesznek:

  • Valamennyi EA Sports címkével ellátott konzoljáték összes DLC csomagját árengedménnyel vásárolhatjuk meg.
  • További exkluzív, ingyenes DLC-k az EA Sports címkével ellátott konzoljátékokhoz.
  • Valamennyi EA Sports játék teljes verzióját már a bolti megjelenése előtt letölthetjük konzolunkra.
  • Egy exkluzív "azonosító jelvényt" kapunk, ami mind a játékban, mind pedig a játékosprofilunkban feltűnik.
  • Lehetőségünk lesz a jelenlegi sportjátékok fizetős DLC-inek tartalmát átvinni a sorozat jövőben megjelenő epizódjaiba is.
  • Az EA Sports játékok által nyújtott élmény ingyenes és exkluzív kiterjesztésének lehetősége a PC és az internet segítségével.

Az információk szerint - persze ez még nincs hivatalosan bejelentve - az éves előfizetési díjak 15 dollártól egészen 35 dollárig terjedhetnek. A díj mértékétől függően nagyobb árengedményt, több extra lehetőséget, és hamarabb - akár egy héttel a megjelenés előtt - letölthető játékokat kínálnak.

Azóta történt