Minecraft: A dobozos XBOX360 kiadás lett a legjobban fogyó játék Amerikában

Elképesztő számban vásárolják a Minecraft című játékot a felhasználók a világ minden táján. A PC-re és Macintoshra megjelent alapkiadást már több, mint tízmillió játékos vette meg világszerte. A mobileszközökre megjelent Pocket Edition szintén tízmillió példányban talált már gazdára, melyhez a június 4-én megjelent XBOX360 dobozos kiadás is csatlakozik hamarosan, hiszen 20 nappal a premiert követően immár több, mint hatmillió darab kelt el belőle. Ezzel az elképesztő eladáshoz nem mindennapi játékidő is társul: az XBOX360 játékosok máris beletoltak mintegy egymilliárd (!) órát a játékba.

A Minecraft című játék készítőjét magát is meglepte programjának népszerűsége. Marcus "notch" Persson Twitteren közölte a hírt, mondván, hogy fogalma sem volt róla, miszerint az ő játékának dobozos XBOX360 kiadása lett a legjobban fogyó konzolos játék is Amerikában. És ezzel még mindig nincs vége: immáron hivatalosan is bejelentették a Minecraft XBOX One kiadásának készültét is, melyről az előzetes videót itt nézhetitek meg:

Az XBOX One kiadás természetesen nagyobb világokat, kibővített multis lehetőségeket és fejlesztett játékmenetet fog tartalmazni. Ennek viszont az lesz a következménye, hogy az XBOX360-on létrehozott mentéseinket nem importálhatjuk majd az XBOX One kiadásba. Mindazonáltal a remény még nem veszett el, a Microsoft és a 4J Studios jelenleg azt vizsgálja, miként lehetne megoldani a mentések importálását. A játék megjelenésére a Microsoft új-generációs konzoljának premierje környékén lehet számítani.

Azóta történt

Előzmények