nVidia: A PC a legjobb játékplatform

Az nVidia értékesítési menedzsere, Matt Wright határozottan foglalt állást a konzolok és PC közötti versengést illetően, szerinte kétségtelenül a személyi számítógép a legjobb választás azok számára, akik a legjobb játékplatformot szeretnék magukénak tudni. Elmondása szerint a PC-k minden szempontból felsőbbrendűek a konzoloknál játékok tekintetében, ráadásul sok olyan extra képességgel is rendelkeznek, melyekkel a játékgépeket nem tudják felruházni.

Egy MCV oldalnak adott interjújában Matt Wright azt is elárulta, hogy, bár a külső szemlélők számára a PC-s játékok komplexebbnek tűnhetnek a sok technikai részlet miatt (Operációs rendszer, meghajtók, DirectX, stb.), de az nVidia mérnökei azon dolgoznak, hogy a lehető legkisebbre csökkentsék a PC-k és konzolok közti gátakat. Szeretnék annyira leegyszerűsíteni a PC-s játékok kezelését, amennyire csak lehetséges. Már így is kellő alternatívát nyújt az alkalmi felhasználók számára, de a jövőben ezt igyekeznek még tovább fokozni.

Ennek egyik példája a Valve Steam rendszere, melynek nagyobb felhasználóbázisa van, mint az XBOX Live-nak (A legfrissebb adatok szerint nemrég több, mint 7 millió játékos volt online egyidőben). Matt Wright elmondása szerint a játékosoknak egy teljesen új generációja nőtt fel olyan PC-s játékokon, mint a MineCraft vagy World of Tanks. Ők együtt egy igen nagy célcsoportot alkotnak, akik PC-n szeretnek játszani a programokkal.

Azóta történt

  • No Man's Sky PC-re is?

    A véletlenszerű univerzumok generálására és azok felfedezésére építő No Man's Sky úgy néz ki, csak ideiglenesen PS4 exkluzív, legalábbis, ha hihetünk a pletykáknak.

Előzmények