A PC a legjobb játékplatform, bizonyítja a konzolok hasonló felépítése

A konzolok és a számítógépek gyártói mindig is harcban álltak egymással, hogy magukhoz édesgessék a játékosokat. A Sony és a Microsoft új-generációs játékgépei azonban már szinte teljes egészében PC-s alkotóelemekből épülnek fel, ennek fényében az egyik legnevesebb PC-gyártónak számító Alienware kijelentette: ezzel újfent bizonyították azon tényt, miszerint játékra még mindig a számítógép a legjobb választás.

A vállalat vezető menedzsere, Frank Azor elmondta, hogy ha megnézzük, mit csinált a Sony és a Microsoft, akkor kiderül, hogy lényegében fogtak egy PC-t és beköltöztették a nappali szobába. AMD processzor, AMD videokártya, asztali gépekbe való merevlemez, ezzel ismét csak azt bizonyítják, hogy a PC a lehető legjobb játékplatform, egyszerűen nincs más, ami szóba jöhetne.

Frank Azor tovább sorolván a hasonlóságokat, elmondta, hogy manapság már a konzolos játékokat is merevlemezről futtatjuk, nem DVD-ről. És ezt is kell tennünk, hiszen egyre több a digitális úton letöltött játék konzolokon is, ami PC-n már évek óta bevett szokás. A TV-n megjelenítendő tartalmakat is elkezdték integrálni, amit PC-n már 10 évvel ezelőtt, a különféle média központ alkalmazásokkal megvalósítottak.

Azor elmondta azt is, hogy az XBOX One és PS4 AMD architektúrája a legjobb bizonyíték arra nézve, miszerint egyre inkább a PC-s gondolkodásmód felé tolódik a játékipar. Vegyük példaként az eddigi legszélesebb körökben játszott programokat, mint például a League of Legends vagy World of Tanks. Lejátszott órák tekintetében messze a többi játék felett állnak és mind a mai napig PC-exkluzív címek.

Azóta történt

Előzmények