Nem készít SteamOS-exkluzív játékokat a Valve

Amikor a Valve bejelentette a SteamOS-t, valamint az azt futtató Steam Machines gépeket és hozzájuk való Steam Controllert, a triumvirátus láttán sok játékosban felmerült a kétség, miszerint, ha meg is jelenik valaha a Half-Life 3, Portal 3 vagy hasonló húzócím, akkor az minden bizonnyal exkluzívan csak a Valve saját rendszerén fog futni.

Azonban Greg Comer egy IGN oldalnak adott interjújában elmondta, hogy nem terveznek SteamOS-, vagy Steam Machines-exkluzív játékokat kiadni, ugyanis ez ellenkezne az elveikkel. Nem szeretnék ugyanis, ha ezzel gátakat szabnának a felhasználók számára. Ezért a külsős fejlesztőket is arra kérik, hogy programjaikat minél szélesebb kör számára tegyék hozzáférhetővé.

Természetesen, amennyiben egy fejlesztő úgy dönt, hogy csak SteamOS alá adja ki a játékát, vagy esetleg egy kisebb cégnek nem állnak rendelkezésre megfelelő erőforrások multiplatform játék fejlesztéséhez, abban az esetben előfordulhatnak exkluzív címek, ám a Valve saját játékai minden esetben elérhetők lesznek más platformokon is.

Azóta történt

Előzmények