Microsoft konferencia - röviden

Tegnap lezajlott a Microsoft konferencia, ahol bejelentésekből és érdekességekből sem volt hiány, de nézzük szépen sorban, hogy miről is volt szó. Elsőnek a Beatles Rock Band volt terítéken, amiből eljátszottak egy számot, majd demóztak még vagy tízet. A játék 54 dallal fog indulni, de természetesen mint az már megszokható volt, a későbbiekben újabb zenékkel bővíthetjük a repertoárt. Ami viszont igazán Xbox360-assá teszi a játékot az, hogy az All You Need Is Love című DLC kizárólag ezen a gépen lesz elérhető, és az ebből befolyó összegeket egy orvosi szervezetnek ajánlják fel. A játék prezentálása során feltűnt néhány másodpercre Yoko Ono is, majd később McCartney és Ringo Star bohóckodott a színpadon. Dicsérték a játékot, mi mást tettek volna.

Majd a Tony Hawk: Ride került előtérbe, amit maga Tony Hawk prezentált, kezében a deszka irányítóval. Nagyjából elmagyarázta az irányító adta lehetőségeket, ami után profi deszkások méltatták a játékot. Volt itt ezután Final Fantasy XIII, ezúttal már Xbox360-on demózva és természetesen megjelent a Modern Warfare 2 is, amiből egy fantasztikus videót nézhettünk végig.

Ezután már csak úgy repkedtek a játékcímek, jött a Crackdown 2, majd hirtelen zombik lepték el a képernyőt és az ellenük védekező emberek a töltények elfogyása után közelharci fegyverekre váltottak. Igen, a Left 4 Dead második részéről van szó, ami idén ősszel fog megjelenni.

Sokak örömére érkezett egy autó és vele együtt a Turn10 egyik fejlesztője, aki nagy lelkesedéssel mutatta be a Forza Motorsport 3-at, ami reményeink szerint messze túlmutat az egyébként kiválóra sikeredett második részen. Röviden csak annyit, hogy több mint 400 autó és vagy 100 pálya lesz benne, ja és ami még nem mellékes, hogy 60 fps-t ígérnek a készítők. Hogy a lendület ne szakadjon meg, Sam Fisher is betoppant egy igazán látványos Conviction videóval, ami a lopakodás helyett már egész mást helyez előtérbe. Mindenesetre gyönyörű, akció dús és egyelőre Xbox360 exkluzív.

Picit demóztak nekünk a szeptember magasságában érkező Halo ODST-ről is (leánykori nevén Recon) és félig-meddig meglepetésként bejelentették a Halo: Reach érkezését is. Ebben a Halo franchise előzményeit ismerhetjük majd meg, tehát vissza a kezdetekhez, ahogy az már lenni szokott.

A mostanság sokakat kétségek között tartó Kojima bejelentésről is lehullott a lepel, bár csak az egyik feléről. Ugyanis személyesen Kojima jelent meg a konferencián és nagy örömködések közepette bejelentette a Metal Gear Solid: Risinget. Aminek a főszerepében valószínűleg Raiden lesz. Arról nem esett szó, hogy Xbox360 exkluzív lesz e, de azóta ha nem is hivatalos forrásból de kiderült, hogy PC-re és PS3-ra is elfog készülni.

Elővették az XBLA-t is és két játékot mutattak be. Az egyik az Epic fejlesztésében készülő Shadow Complex, ami egy 2D-s akciójáték lesz, kiválónak ígérkező játékmenettel és pofás grafikával, valamint az avatarokat használó JoyRide is bemutatkozott. Ez egy ilyen kartos őrültségnek készül.

De, hogy egy szavunk ne lehessen az MS-re még a Remedy konyhájában évek óta kotyvasztott Alan Wake is megjelent, méghozzá gameplay jelenetekkel, és picit prezentálta a fény használatát. Remegő térdekkel várjuk a jövőre esedékes megjelenést.

Még mindig nincs vége, az igazán komoly bejelentés még csak most jön. Bemutatták a már régóta pletykált Natalt, ami az Xbox360 mozgásérzékelős irányítási rendszere lesz. Ez igazából egy kamera segítségével végzi az érzékelést, tehát nincs szükség semmilyen plusz irányítóra, mindössze a testünket kell használni. Ezt több videóval és élő bemutatóval is prezentálták. Természetesen ez az eszköz nem egy egyszerű kamera, az elmondások alapján sokkal több annál, ami rengeteg mindent képes érzékelni. Remélhetőleg arra is képes lesz, hogy a játékba nem illő mozdulatokat figyelmen kívül hagyja. Az eszközben rejlő lehetőségekről maga Peter Molyneux is beszélt, a Lionhead fejlesztette Milo bemutatásával. Ami egy virtuális kisfiú, aki képes kommunikálni velünk és érzékeli a mi reakcióinkat is.

Nagy vonalakban ez történt a tegnap este lezajló konferencián. Aki esetleg lemaradt róla és kíváncsi rá az most megnézheti.

Azóta történt