Alan Wake látnivalók!

Eljött az Ő ideje is, hiszen nyilványosság elé került az Alan Wake túlélő-horror (hivatalos megnevezés: psychological action thriller) játék is a nagy E3-as Microsoft sajtókonferencián. Miután bejelentették a játékszoftvert több év telt el, már megjelent az X360 is, s akkor sem lehetett hallani semmit a játékról. Állandóan csak halasztotta a Remedy a termékét, de hála az E3 los angelesi játékexpón a fejlesztők előálltak egy látványos játékmenetet bemutató demóval, amely egy elhagyatott erdőben játszódott.

A látottak alapján az Alan Wake kalandos és sötét lesz, amely során a fényviszonyokat ügyesen kell majd használni. Az időjárási elemek is nagyban befolyásolják majd a játékmenetet Hangulatával próbál hasonlítani a Resident Evil, a Silent Hill, a Max Payne játékokra valamint az X-akták és a Twin Peaks kultuszsorozatokra. Kiváló sandbox játéknak ígérkező produktum!

A történet szerint Alan Wake és felesége, Alice éppen vakációznak békésen, ám később Alan Wake arra eszmél, hogy nincs mellette a felesége. Rejtélyes módon eltűnt, és innentől kezdve minden a feje tetejére áll, hősünk újra látomásokat, álmokat, nem létező alakokat lát majd. A valóság keveredni fog a természetfeletti elemekkel és álmokkal. Az atmoszféra mindvégig feszült, félelmetes és hátborzongató lesz. Ébredj fel Alan! A teljes játék forgalmazása a tervek szerint 2010. tavasza lesz.

Azóta történt