Mégis elkészül a Dead Space mozifilm?

John Carpenter állítása szerint már megvan a rendező a projekthez.

A hónap sokak számára egyik legjobban várt játéka a Dead Space Remake, amely felújított formában hozza vissza nekünk Isaac Clarke kalandjait, aki a bolygótörő USG Ishimura fedélzetén találkozik különféle borzalmakkal. Mindezek mellett érdemes egy pár szó ejteni a Dead Space mozifilmről, amely nem friss téma, ugyanis az első hírek még 2009-ben bukkantak fel róla, akkoriban arról szólt a téma, hogy D. J. Caruso lesz a projekt rendezője. Az elmúlt közel 15 évben aztán kissé elfelejtődött az egész, a film azóta sem készült el, egyesek szerint teljesen kukázták is, azonban úgy tűnik, hogy nem teljesen lett a fiókba hajítva az egész. A Variety az elmúlt napokban interjút készített John Carpenterrel, az ismert íróval/rendezővel, és meglepő módon szóba került a Dead Space is.

-Nemrég beszélt arról, hogy rendezne egy Dead Space-filmet. Van valami előrelépés ezzel kapcsolatban?

-Nem, nem, nem, nem. El sem hiszem, hogy ez mennyire elterjedt. Nagy videojáték-rajongó vagyok, így az összes játékkal játszottam. Épp nézegettem az új RED digitális kamerákat és véletlenül megemlítettem nekik, hogy szívesen csinálnék egy "Dead Space" filmet. Ez csak úgy körbejárt, és mindenki azt kérdezte: Ó, mikor csinálod már meg? Nem fogom megcsinálni. Azt hiszem, már van egy másik rendezőjük. És engem nem kértek fel rá. Szóval amíg valaki nem kérdezi meg, addig nem csinálnám meg.

A kiemelt rész a lényeg. Természetesen ez jelenthet bármit, de talán van esély arra, hogy mégsem lett teljesen kukázva a projekt és a jövőben érkezhet egy teljes estés Dead Space film. Ti örülnétek annak, ha az ismert sztorit egy új formában újraélhetnénk.