Luigi éve

A Nintendo Direct sorozatának legújabb részében Luigié, a zöldruhás vízvezeték szerelőé volt a főszerep, a Wii U és a 3DS mellett.


Satoru Iwata, a Nintendo elnöke szerint 2013 Luigi éve lesz

A játékhírek most elsősorban a 3DS tulajoknak kedveztek, több bejelentés is történt, lássuk őket sorjában:

A Luigi főszereplésével készülő, Luigi's Mansion: Dark Moon című játék már a megjelenés küszöbén áll, március 28-án kerül a boltok polcaira és az eShop-ra digitális formában. Az alábbi videóban maga Shigeru Miyamoto mutatja be nekünk a játékot és az újdonságait.

Mario és Luigi főszereplésével már 1996 óta készülnek különféle RPG játékok, ebbe a sorba áll most be a frissen bejelentett Mario & Luigi: Dream Team, melyben megismerhetjük Luigi barátunk álomvilágát. A játékmenet a Mario & Luigi sorozat korábbi részeit követve, keveréke lesz a platformjátékoknak és a klasszikus körökre osztott szerepjátékoknak. Megjelenése idén nyáron várható.

Szintén 3DS-en folytatódik a Camelot stúdió által készített Mario sport játékok sorozat, a tavaly megjelent Mario Tennis Open után idén a Mario Golf: World Tour következik. A korábbi játékokhoz hasonlóan, most sem egy komoly sportszimulátorra kell gondolni, hanem egy könnyed hangvételű, árkád-jellegű játékot fogunk kapni, a Nintendo világ minden fontosabb szereplőjével, mely idén ősszel várható.

A Wii U tulajok se maradnak Luigi nélkül idén, nekik készül ugyanis a New Super Mario Bros. U-hoz egy DLC, mely New Super Luigi U címre hallgat. A DLC-ben az eredeti játék átdolgozott pályáit kell majd Luigi-vel teljesíteni. Sajnos megjelenési dátumot ehhez még nem mondtak, de minden bizonnyal még idén megtalálható lesz az eShop-ban.

A Nintendo Direct további újdonságai hamarosan jönnek.

Azóta történt