Pörög a Nintendo

Február 20-a (nálunk 21.) emlékezetes lesz a Sony és a PlayStation rajongói számára, de a másnap is viselt egy nagyobb értéket a Nintendo-s tábornak, ugyanis Japánban megrendezésre került a Nintedo Direct 3DS, ami az angol nyelvűtől annyiban tér el, hogy több, elsősorban a szigetországban megjelenő játék volt terítéken.

Igyekszik a Nintedo újabb bőrt lehúzni a rókákról feltölteni a Virtual Console-t régi klasszikusokkal. Az első két fecske a Zelda: Oracle of Seasons és Oracle of Ages, de már megérkezett a tegnapi és tegnapelőtti nappal az eredeti, a hamisítatlan F-Zero ($0.30) és az első Yoshi ($4.99) is.

Érdekesebb vizekre evezve, 3DS eShop exkluzívként érkezett szintén tegnap a Picdun 2: Witch Curse, igen baráti, öt dolláros áron. A játék személyében egy dungeon crawlert tisztelhetünk. A '90-es évek egyik közkedvelt stílusa újjáéledni játszik, aki PC-n keres alternatívát, az tegyen egy próbát a Legend of Grimrock nevű nagyszerű alkotással. A Picdun 2 hasonló metódust követ, csak természetesen szerényebb grafikai körítéssel. Japán származását le sem tagadhatná, mert... khm... a főhősnők mellkasdomborulatainak kidolgozása kiemelt szempont lehetett a fejlesztés során.

A csak eShopban elérhető játékok listáját gyarapítja a Viking Invasion 2 is, ami a tower defense ligában indul és van esélye a sikerre, ugyanis a műfaj még nem annyira elterjedt a Nintendo hordozható konzolján. A grafika itt két dimenziós, a kezelés az érintőképernyőn keresztül történik. Ára egy cent híján nyolc dollár.

A következő játék a Picdun 2-höz hasonlóan dungeon crawler, csak egy kicsit magasabb kategóriában evez. Az Etrian Odyssey IV: Legends of the Titan a konzolhoz mérten is szép grafikával rendelkezik, a játékmenet tipikus dungeon crawling jRPG elemekkel megfejelve. Fizikai és digitális változatban egyaránt be lehet majd szerezni, megjelenése február 26-ára tehető.

A lemezes verziók sorát gyarapítja a már megjelent Sonic & All-Stars Racing Transformed 3DS verziója, ami kemény konkurenciával, magával a karting stílus éllovasával, a MarioKart 7-tel kell szembenéznie. Ettől függetlenül nagyon jó játék lett, kicsit kopottas grafikával a nagygépes verziókhoz mérten, de ajánlható sokak számára, de kategórián belül jobb választás a Nintendo saját játéka.

A többi érdemleges címről már korábban beszámoltunk, érdemes kitérni a Wii U-s címekre is. Az egyik legjobban várt cross-platform játék a Monster Hunter 3 Ultimate lesz, ami egyaránt jól néz ki mind a TV képernyőjén, mind a kézikonzol megjelenítőjén. Egyelőre nincs pontos dátum a megjelenésre, de végre kimászik a szigetországból a Capcom műve, elvileg még tavasszal. Méretes fegyverek, izgalmas vadászatok, kraftolás a köbön, új generáció alatt király multiplayer... nagyot vétett a Sony, amikor hagyta kicsúszni a PlayStation körei közük ezt a szériát.

Azóta történt

Előzmények