Lehet, hogy idén nem jelenik meg a Cataclysm?

A VG274 oldal egy interjút készített a Blizzard alelnökével, Frank Pierce-el, akit többek között a WoW: Cataclysm-ról, a StarCraft 2-ről és a Diablo 3-ról is kérdezték. A Blizzard nagyfőnök néha viccesen válaszolt a kérdésekre, mint például akkor, amikor arról kérdezték, hogy megjelenik-e még az idén a World of Warcraft következő kiegészítője, a Cataclysm.

VG274: "De a Cataclysm (WoW kiegészítő) megjelenési ideje 2010-re van kitűzve, tehát valószínűleg kijön az év végéig, igaz?"

Frank Pierce: "Remélhetőleg. Ha készen leszünk vele. Ha nem, akkor még ülünk rajta egy kicsit."

A VG274 oldal szerkesztői szerint Frank szélesen vigyorgott a mondat után, így nem biztos, hogy komolyan beszélt, de majd elválik. Annyit említett még meg, hogy reményei szerint hamarosan tovább nőhet a World of Warcraft 11,5 milliónyi előfizetőinek a száma.

Egyrészt a Cataclysm megjelenésekor is sokan fizetnek majd elő ismét a játékra, valamint Kínában is hamarosan kiadják a Wrath of The Lich King-et, ami ott még meg sem jelent, pedig a legnagyobb felhasználó bázissal az ázsiai országban rendelkeznek.

A StarCraft 2 is szóba került, amivel kapcsolatban Frank Pierce elmondta, hogy nagyon bizakodóak a béta sikereit látva, és a jelenlegi helyzet alapján úgy néz ki, hogy Július 27-én valóban megjelenhet a játék. Elmondása szerint a megjelenés napjára több nyilvános eventet is terveznek, de jelenleg erről még nem tud konkrétumokat mondani.

Az interjú során megemlítették a Diablo 3-at is. Arra a kérdésre, miszerint mennyire fedi a valóságot az eddigi információk alapján kikövetkeztetett megjelenési idő, vagyis hogy a játék 2011-ben fog megjelenni, a Blizzard főnök csak ennyit válaszolt:

"Jelenleg a Diablo III fejlesztés alatt áll, és idáig még nem tettünk bejelentést a várható megjelenési idővel kapcsolatban. A játékot 2008. júniusában jelentettük be Franciaországban. Akkor fogjuk kiadni, amikor elkészülünk vele, de nem fogjuk elsietni a megjelenést. Rászánjuk az időt, hogy tökéletessé tegyük a játékot."

Az interjú teljes szövege megtalálható a forrásoldalon.

Azóta történt

Előzmények