Kung Fu Superstar - bejelentés

A Lionhead, Codemasters és EA egykori fejlesztőiből alakult Kinesthetic Games egy új játékot jelentett be. Ez a játék a Kung Fu Superstar. Bár a cím nem éppen bizalomgerjesztő, de a témából akár egy nagyon jó játék is születhetne.

Az alapkoncepció szerint egy Danny Cheng nevű fiatal és feltörekvő harcművészt alakítunk, akinek a mozdulatait a Kinect segítségével irányíthatjuk. A csavar az egészben, hogy a játék lehetőséget biztosít majd arra, hogy valódi Kung Fu alapokat sajátítsunk el, és a játék során azokat használjuk fel. A történet ezúttal különböző filmforgatások körül zajlik, vagyis az elsajátított mozdulatokat filmes jelenetek közben kell alkalmaznunk. A bejelentéshez társított videóból kitűnik, hogy mindenféle korszakból, számos helyszínen mutathatjuk majd be tudásunkat. Az sajnos nem derül ki, hogy ezekben a jelenetekben maga a játékmenet hogyan alakul, de talán arra lehet következtetni, hogy előre megtervezett mozdulatokat kell majd végrehajtanunk.

A videó alapján a játék a Wing Chun kung-fu alapjait használja, aminek már számos irányzata létezik. Hazánkban talán legelterjedtebb és legismertebb a Leung Ting Wing Tsun, de megtalálható a tradicionális Wing Chun is.

Nyilvánvalóan a játék nem lesz képes arra, hogy bárkiből kung-fu mestert faragjon. De ha már megfelelő alapokat tud nyújtani, ami segítségével egyesekben felkelti az érdeklődést e nemes harcművészet iránt, már akkor elismerően tekinthetünk rá. Majd meglátjuk, az előjelek jók, az eddigi tapasztalatok sajnos kevésbé. Szeretettel várjuk, megjelenési dátum egyelőre nincs.

Azóta történt